Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2012

Ett stycke sommar-Karlstad

Av Lambergsfrua - 19 augusti 2012 12:00

Det är så lätt att bli hemmablind och söka nya upplevelser långt bort. Ibland sansar vi oss Mannen i Mitt Liv och jag och fördjupar oss lite i vår närmiljö.Då gör vi som katten Tova - betraktar vår stad med nyfikna ögon. (Nej, det är inte vår katt). Längs Klarälven i centrum prunkar det i blomkrukorna. Varje år har ett färgtema för blommorna och årets "Lyskraft" gillar jag skarpt. Även om blått är min favoritfärg blir det lite tamt med olika blå nyanser i blomkrukorna - som man hade förra året.

   
Även stans broräcken får blomma.


 
Bland annat på Torget "växer" blomsterträd och längs hela Hamngatan där stationen ligger.
Jag vet att många andra städer och orter sommardekorrer på liknande sätt och jag njuter i fulla drag av allt det vackra.


Sandgrundsparken på Sandgrundsudden är Karlstads egen centralt belägna oas.


Sandgrund förknippas oftast med dans, men numera är gamla danspalatset ombyggt till utställningslokal och museum för konstnären Lars Lerin - men man har behållit originalskylten på taket!

 
 
Här har man byggt bryggor och stora trädäck dit folk gärna söker sig för att sola eller äta sin medhavda lunch. Det finns en finns en fin liten sandstrand också, men besökare avråds på det bestämdaste från att bada där. Klarälven är en nyckfull dam med tidvis starka strömmar - men "doppa gärna tårna", som det står på skyltar intill.


Önskar alla en skön söndag!Varm kram,

Lambergfrua    
 
yvonne

yvonne

19 augusti 2012 20:45

Ja, visst är vår stad vacker! Och idag är det nog flera som doppat mer än tårna i vatten...inte jag dock ;) Men vi har cyklat till Alsters Herrgård och fikat och sen kollat på Fröken Julie! Och sen cyklat tillbaka till Bellevue!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

19 augusti 2012 22:43

Vid Alster är det också vackert. Jag trodde dit FB-foto var från Stadsträdgården men nu förstår jag att det var från Alster. Det låter som ni har haft en riktigt mysig kväll.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

19 augusti 2012 22:13

Vackra Karlstad, vilken färgprakt av blommor, så påkostat sommartid, ni skall känna er stolta som får bo med allt detta fina att vila ögonen på.
Kram vännen och tack för alla fina foton.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

19 augusti 2012 22:41

Tack för "fådda rosor" Ruth! Visst är det fint här i Karlstad. Vi har nu bott här i lite mer än 10 år och trivs lika bra än.
Ha det gott!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

24 augusti 2012 10:58

De där "blomsterträden" är fiffiga och dekorativa, och de nya bryggorna är helmysiga. Vad gäller badandet var det ändå ganska många som plaskade omkring i älven förra sommaren, vid sandstraden vid Sandgrund, så det beror kanske lite på vattenståndet? / Kram

Lambergsfrua

24 augusti 2012 13:17

VI har ju ganska många blomsterträd här, både "trearmade" och "enarmade" och jag tycker de är så dekorativa.
Visst är det så att folk badar i älven från bryggorna i Sandgrundsparken - och på andra ställen vid älven inne i stan också. Just nu är vattenståndet rätt högt så det är fart på vattnet. Jag skulle nog nöja mig med lite fotplask, men det finns alltid folk som struntar i varningar - och det är inget direkt förbud.
Många kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se