Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 1 december 2012

Hockey!

Av Lambergsfrua - 1 december 2012 20:19

I går kom vännen Malte till oss med fyra vackra ljus, som han och hustrun stöpt själva.


 
Det har blivit en tradition, som vi uppskattar väldigt mycket. Ljusen är långa och vackra och brinner med lugn och fin låga. Vi har satt de fyra ljusen i vår adventsstake, som är ett arvegods från MiMLs hem. Enkel och stilfull utan mossa och prickiga flugsvampar - men sådana adventsstakar är också trevliga;)


I eftermiddag har MiML och jag  varit på Löfbergs Lila Arena (LLA) och sett Färjestad slå Modo med 2-1. Det var en hård och snabb match med hög stämning, mycket tack vare FBK-fansen med sina hejaramsor, sånger och flaggviftande. Hockey live går inte att jämföra med hockey på TV.


Jag hade med min nya Samsung smartphone, men bilderna blev kass, mycket beroende på att det sitter ett säkerhetsnät framför åskådarläktarna. Sammyn fokuserade på nätet - men man kan inte begära så mycket mer för 695 kronor med kontantkort inklusive ett års fri surf... Jag har en utmärkt kamera, men den var inte med ikväll.


I morgon bär det av söderöver för att under några dagar uppleva julmarknaderna i Berlin. Eftersom hotellet begär 3 Euro/timme för uppkoppling på internet, avstår jag mer än gärna att utnyttja den servicen    .


Önskar er alla en fin vintervecka!

Varm kram,

Lambergsfrua   

 
 
yvonne

yvonne

2 december 2012 11:08

Hoppas ni har det gott söderöver, även om det inte lär vara så varmt där heller... Kram!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

2 december 2012 11:13

Tusen tack, Yvonne! Nä, någon värmebölja lär vi inte få uppleva;)
Stor kram,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

4 december 2012 16:19

Vilka vackra ljus, det är nåt visst med hemstöpta. Kul att ni varit på match. Det är verkligen svårt när det är nät emellan för fokuset blir på nätet. Vilken billig mobil, själv har jag en jag fått men den kostade 3000 kr men jag har inte lärt mig allt än. Hoppas ni har det fint i Berlin. Vilken upplevelse.

Sköt om er
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

8 december 2012 21:15

Jag tycker nog att de hemstöpta ljusen brinner lugnare och med klarare låga. De här fina ljusen tänder vi bara vid speciella tillfällen - som nu under julen förstås:
Mobilen verkar vara helt OK, men jag måste ta mig tid att lär mig bur den används.
Berlinbesöket var toppen! Jag återkommer så småningom med foton.
Önskar dig och Mr T en riktigt skön fortsättning på helgen.
Varm kram.
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

6 december 2012 11:53

Och i går läste jag i DN att det är farligare för hälsan att sitta bredvid levande ljus än att stå bredvid en kraftigt trafikerad motorväg. Anledningen är de små sotpartiklar som bildas vid förbränningen av veken. Forskarna uppmanar folk att tänka på om det blir mysigare med tre ljus eller om det räcker med ett. Alltid är det något, eller hur? / Kram Peter

Lambergsfrua

8 december 2012 21:18

Jag hörde det på nyheterna och tänkte på alla värmeljus vi bränner av under vinterhalvåret. Nu såg jag att ämnen i vanligt vatten är farligt och cancerframkallande också. Inga levande ljus och inget vatten - vad ska det bli av oss då?;)
Stora kramen,
Ma

 
Ingen bild

Love

6 december 2012 20:10

Vet inte om ni kommit hem ännu men jag är säker på att ni har det bra var ni en befinner er.
Vädret har väl inte varit det bästa så jag hoppas ni inte blev fast någonstans. Kanske man får se kort senare.
Att ta en promenad ute i snön och beskåda alla vackra fönster är mysigt.
Fönstren här är klara men nu kommer det julsaker lite undan för undan. En del har jag ju tagit till Leif och han tycker det blivit så fint. Ska hälsa på honom i morgon med kaffe o gott bröd som han älskar. Det är nervöst varje gång jag åker dit för jag vet ju aldrig hur han mår. Det kan variera mycket under samma dag. Vill tacka dig för hlälp du ger genom goa kommentarer.
Många varma tankar o kram till dig.

Lambergsfrua

8 december 2012 21:24

Nu har vi kommit hem igen efter en lyckad resa till Berlin. Vi fick lite snö sista natten, men det har inte varit lika kallt som här hemma. Självklart kommer det foton så småningom. Jag har redan börjat rensa i beståndet;)
Det lyser så vackert i fönster och på balkonger nu. Med så mycket ljus överallt känns inte mörkret så påträngande.
Jag blir så glad, när du berättar att Leif tycks anpassa sig till sitt nya boende även om dagsformen varierar. Jag förstår att du har blandade känslor inför varje besök. Det är en osäkerhet, som du antagligen känner i hela kroppen. Är Leif i god form, gläds ni båda ¨t besöket. Har han en dålig dag (stund) bär du med dig sorgen och frustrationen hem igen.
Du vet att jag tänker på dig och känner med dig.
Stor varm styrkekram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

9 december 2012 18:11

Så det är en tripp utrikes igen för er. Förmodligen så har ni inte kommit hem ännu, men vill kika in och önska er en fin 2:a Advent.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

10 december 2012 13:30

Tusen tack för det, Ruth! Jo, vi har varit på en upplevelserik 6-dagars julmarknadsresa till Berlin. NU sitter jag med fotona, rensar och rätar upp dem, som är sneda. Det är ju inte optimalt att fotografera genom ett bussfönster...
Ha det gott!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

10 december 2012 12:15

Jaså, nu är vanligt kranvatten livsfarligt också? Det är nog lika bra att sluta läsa larmrapporterna i tidningarna, man blir ju bara stressad. Det är farligt att leva, man dör ju av det.

Lite kul f.ö att kolla på flaggräknaren och antalet besökare på din blogg. Jag undrar om det handlar om unika besökare eller om det klickar varje gång man går in på sidan? Är det frågan om unika besökare är det väldigt imponerande får jag säga.

Kram

Lambergsfrua

10 december 2012 13:34

Ja, det är bland annat radon som finns i vårt dricksvatten, olika mycket på olika platser. Finns det över huvud taget något, som inte är farligt numera? Ibland undrar jag om vi behöver veta allt som berättas för oss;)

Jo, det handlar bara om unika besökare varje dag, sägs det. Om du t.ex.går in tre gånger samma dag från din dator, registreras det.
bara som en besökare.

Nu ska jag börja jobba med bloggen och lägga ut lite bilder från resan.
Stora kramen från oss båda,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards