Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 12 januari 2013

Krångel med "Lappen"

Av Lambergsfrua - 12 januari 2013 22:56

Idag har det varit en frustrerande dag. Jag har försökt bränna över alla foton från 2012 till DVD - och misslyckats. Tre gånger. Delade upp antalet mappar i flera omgångar, utan resultat. Till slut gav jag upp och sparade dem direkt på den externa hårddisken, men det tog ju evigheter.


Tänkte då jobba lite via "lappen", men den och jag var inte kompatibla för fem öre. Jag kom inte ut på nätet. Jag startade om flera gånger, startade i felsäkert läge, tog bort senast installerade program (rekommenderades) och försökte igen, men nää.

Samtidigt tuggade pc:n på med att spara fotona till den externa hårddisken och jag hade inte tillgång alls till datavärlden. Snacka om kris och irritation. I morgon får jag hjälp av Branbarnet att väcka "Lappen" till liv igen.


Nu önskar jag er alla god natt.

Varm kram,

Lambergsfrua

 
 
Ingrid

Ingrid

13 januari 2013 11:40

Har man inte tillgång till en fungerande uppkoppling, då är det verkligen KRIS. Hur kan vi ha blivit så beroende av detta, nog är det märkligt. Jag har ju min smartphone, så skulle datorn inte fungera har jag den att ta till i alla fall.
Hoppas att allting fungerar idag!
Ha en fin söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

13 januari 2013 17:44

Ja visst är det märkligt att vi har blivit så beroende. För mig är det så, att jag kan vara utan datorn i flera dagar - om det är självvalt. När datorn däremot bestämmer åt mig blir jag bara så innerligt frustrerad och sur på tingens ordning.

Visst är smartphonen en livlina, men jag höll på att arbeta med fotona från 2012 - och dem hade jag inte i smartphonen;)

Nu har Barnbarnet varit här och rättat till saker och ting, så jag är nöjd och belåten igen.

Varm kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

13 januari 2013 12:21

Det är frustrerande när det krånglar och man inte kan göra det man bestämt. Tur att du får hjälp idag. Av någon anledning så tycker jag det går fortare att spara på sticka. Det känns tryggare också för OM - ja, jag säger OM det blir en repa i DVD:n då kan det vara "Tack och adjö". Jag har ju min släktforskning som det vore en för mig varldskatastrof om den försvann så den finns sparad både här och där och lite till *skrattar*
Ha det gott min goa vän !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

13 januari 2013 17:49

Ja du Anita, både sur och frustrerad. Jag spara både på DVD och externa hårddisken, men det ville sig alltså inte riktigt varken igår eller idag. Krångel var bara förnamnet.

Ja, släktforskningen är ju guld värd och får bara inte förstöras på något sätt. Jag har sparat min på externa hårddisken, samtidigt som jag har den kvar i pc:n.

Önskar och och Livskamraten är fin kväll.
Stora kramen från oss,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Maria

13 januari 2013 16:34

Ett hårt liv ;)
Förklarar varför min IT-avdelning inte varit tillgänglig på hela dagen...
Hoppas det löser sig!
Kram

Lambergsfrua

13 januari 2013 17:51

Exakt så är det Maria. Din IT-avdelning var tillfälligt förflyttad till Lamberget;) Han har gjort ett jättejobb och sen hade en trivsam pratstund alla tre. Inte på balkongen utan vid datorerna. Allt är under kontroll nu.
Stor kram från oss båda,
Ma

 
yvonne

yvonne

13 januari 2013 17:48

Jag hade ju lite problem med min nya laptop när jag tog bort det inbyggda virusskyddet! Då låste sig skärmen, jag kom visserligen ut på nätet, men den var väldigt konstig. Jag fabriksåterställde den och sen har den varit som ny! Ja...inte så konstigt kanske ;) Men hoppas du får ordning på din och skriv gärna vad det var som krånglade om du får reda på det!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

13 januari 2013 17:57

Problemet var inte att jag tog bort virusskyddet utan att den automatiska uppdatering hängde sig på något vis. Inte helt lätt att hitta det felet,sa Barnbarnet.

I eftermiddag har han varit här och rättat till det hela med hjälp av pc:n och sin mobiltelefon.
Samtidigt fixade han till lite småsaker också, så nu känns allt bra igen.

Kramen,
Lambergsfrua

 
Loka

Loka

13 januari 2013 20:08

Vad behändingt att ha IT-support på nära håll, det skulle verkligen inte sitta illa med ett sådant. Det är så bra med data och internet - när det fungerar. Skulle det av olika orsaker sluta fungera eller funktionen nedsättas en tid så blir det automatiskt kris. Vi människor är vanedjur och sedan IT- världen slog till så har vi vant oss med att den ska fungera och finnas tillgänglig.
När det snöar extra mycket under vintern häruppe så går man bara och väntar på att strömmen ska gå pga snön tynger ledningarna eller något träd blåst omkull på sommaren. Hur i hela friden klarade man sig utan datan? - Utmärkt.
Vad skönt att det löste sig i alla fall.

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll
Varm kram/Loka

http://cogitatio.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

13 januari 2013 23:08

Jo, men visst klarar man sig utan dator och internet, men som sagt bara när man själv bestämmer:) Nu löste det sig fint trots allt. Barnbarnet är en riktig dator- och datanörd i ordet mest positiva bemärkelse och ger sig inte förrän han har löst de problem, som dyker upp. Något både jag och Mannen i Mitt Liv är oerhört tacksamma för. Jag förstår inte hur vi skulle klara vår kontakt med cyberspace annars ;)

Problem med strömavbrott har vi inte mycket här i Karlstad, men när vi bodde ute på vischan i Västergötland hände det titt som tätt. Det blev en del av vår vardag både vid åskväder och snöstormar.

ha det riktigt gott!
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards