Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 25 juni 2013

Tetris

Av Lambergsfrua - 25 juni 2013 15:15

Vem minns inte dator- och TV-spelet Tetris, som går ut på att ordna olika fallande figurer till en figur, så inga luckor uppstår.


Det lanserades 1984 och jag tyckte att det var klart mycket roligare än den där Rubiks kub, som bara gjorde mig irriterad. Mannen i Mitt Liv däremot blev helt fascinerad av kuben och tävlade mot sig själv för att se, hur snabbt han kunde vrida alla bitarna rätt. Jodå, även Tetris fascineras han av.

När jag för ett tag sedan fick se, att Dottern och Svärsonen hade skaffat sig något så annorlunda och färgglatt, som en tetrislampa, vaknade ha-begäret i mig. När jag sedan hörde, att även Sonen hade en likadan, kunda jag inte motstå - eller ville inte motstå, rättare sagt. MiML var väl inte riktigt lika road från början, men tycker nu att den är lite rolig i alla fall.

 
Så nu finns en färgglad Tetrislampa i vår bokhylla. Även om själva spelet går ut på att bygga ihop de sju bitarna till en figur utan håligheter, fördrar jag/vi en lite luftigare variant. Tröttnar man, är det bara att ändra lite. Man kan alltså flytta om bitarna lite hur som helst, men den blå måste vara i botten. Sladden går dit och de andra bitarna måste ha kontakt med den blå och med varandra för att lysa.

Tänk att en så fullkomligt onödig sak kan glädja så mycket.  

Önskar er alla en fin fortsättning på denna sommardag.

Varm kram,

Lambergfrua   

 
 
Ingrid

Ingrid

25 juni 2013 17:06

Åke hade ett gameboy som han spelade tetris på. Barnbarnen var hemma en jul och då fick han prova det och tyckte att det var roligt, så han fick ett sen i årsdagspresent.

Han spelade tetris varenda dag i flera års tid. Det var många gånger jag fick vänta med maten, för han var "tvungen" att spela färdigt en omgång och han blev jätteduktig på det. Inte ens när vi åkte bort kunde han vara utan det utan jag fick minsann packa ner hans kära gameboy.
Kul att man tagit den gamla tetrisfiguren till heders som lampa!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

25 juni 2013 23:02

Men visst är det ett roligt och fascinerande spel, som kan spelas av folk i alla åldrar. Det du berättar om din Åke och hans Tetrisspelande bevisar ju bara det.

Varm kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

25 juni 2013 17:40

Jag drabbades av inte av just detta spel en gång på en datakurs vi blev skickad på på jobbet. Men liknande. Jag vägrade att över huvudtaget befatta mig med leksaker just då för jag var dr för att få lära mig ett program vi skulle ha i arbetet. Alla de andra som också var där av samma anledning tyckte det var så otroligt givande att få spela så de ägnadae sin mesta tid till det. Tro mig - ja, det är sant - Jag har aldrig gillat TV- och dataspel och ALDRIG över huvudtaget varit inne på sånt på mina datorer under alla de år jag haft datorer. Så tråkig är jag. Däremot kuben kämpade jag och barnen med ...

Bling-bling ;) ;) nää då, blir inte lessen den är vacker men jag skulle själv ha svårt att ha den här hemma om den blinkar i ett i ett. Gör den inte det så är det OK. Tack vännen för att du visar oss den och jag tror det blir många som blir förtjust i den. Alla är inte lika tråkig som jag hahahaha ...
Stor kram vännen min !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

25 juni 2013 23:07

Nädå, Anita den blinkar verkligen inte ett dugg. Den lyser lugnt och stilla, inte särskilt starkt heller. man skulle inte kunna läsa en bok i det lampskenet. Sen är det nog så med den där lampan, antingen gillar men den väldigt mycket eller så ogillar man den väldigt mycket...

På de datakurser jag gick deltog i,visade aldrig några spel. Däremot visade barnen en del av utbudet och barnbarnet har på senare år förvisat en hel del. Jag håller mig nog till min gamla "passe", om jag inte har något vettigare för mig.

Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Maria

26 juni 2013 04:08

En tetrislampa - ett måste i varje hem :)

Lambergsfrua

26 juni 2013 11:10

Absolut, Maria :)
Kramen,
Ma

 
wiper

wiper

26 juni 2013 16:33

Det har jag aldrig sett och det beror nog på att jag aldrig spelat såna spel. Kuben kommer jag i alla fall ihåg och har själv fixat och trixat med då det var inne ;). Tetrislampan var ju jätteläcker. Önskar att jag hade haft plats för en sån. Kul att ni köpte en. Vad fiffigt att man kan flytta om kuberna.

Ha en skön kväll
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

27 juni 2013 10:41

Kul att du gillar min lampa :) Tetrislampan finns inte ute i butikerna vad jag vet. Den här är köpt på coolstuff.se som har mängder av roliga saker, som man absolut inte behöver;)
Önskar dig en bra dag.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
lizoconnor65@gmail.com

lizoconnor65@gmail.com

28 juni 2013 22:38

fin lampa! Och vilken fiffig ide att man kan flytta på delarna och den lyser ändå!
Jag gillar Tetris väldigt mycket, och gillade Rubiks kuben med, jag kommer ihåg att jag lärde mig hur man skulle lösa Rubiks kuben när jag gick i skolan, det är ungefär 30 år sedan nu.
En sån Tetrislampa vore nåt att ha!
hälsningar
liz

http://barazile.blogspot.ie

Lambergsfrua

29 juni 2013 15:51

Men vad roligt att du tittade in Liz! Jag fick uppfattningen att du hade lagt av med bloggandet, men jag har å andra sidan inte varit så aktiv på bloggen själv, varken med att skriva eller bloggvandra.

Lampan är riktigt trevlig och ett leder till många kommentarer. Tetris gillade jag, men däremot inte kuben. Jag har alldeles för dåligt tålamod för sånt pyssel och känner mig bara dum.

Lampan säljs på nätet via coolstuff.se. Där finns mängder av roliga saker, som du kanske inte ska visa dina barn. Ha-begäret väcks alldeles för lätt ;)
Ha det gott och njut av sommarlovet!
Kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

29 juni 2013 09:01

Jag håller med Maria, tetrislampan är ett absolut måste i varje välsorterat hem ;)

Lambergsfrua

29 juni 2013 15:51

Ja men självklart, Peter. Jag undrar lite på om det går att sätta ihop två stycken...;)
Kramen,
Ma

 
Loka

Loka

6 juli 2013 14:02

Jag har nog aldrig riktigt fått upp ögonen för tetris spelen på data eller det du visar på bilden, har nog inte tålamodet för det "ler"
Hoppas att ni har en fin dag

Kram

http://norrglimtar.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

12 juli 2013 19:33

Tack go'a Loka för din kommentar, fast jag är så usel på att bloggvandra och skriva kommentarer nu. Visst är det tur att vi har olika intressen. Jag måste ju säga, att Tetris inte var något jag ägnade så väldigt mycket tid åt. Det finns så mycket roligare och trevligare att pyssla med ;)

Vi kom hem från England i förrgår och just nu är jag fullt sysselsatt med att rensa bland fotona. Så småningom kommer det en lite reseskildring på bloggen, men det kan dröja. Jag måste ju ta vara p sommarvädret också :)
Ha det gott min vän och var rädd om dig.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Suss

Suss

15 juli 2013 12:43

Tetris var en stor passion ganska länge för mig. Finns det fortfarande att få fram på nätet? Lampan var hur läcker som helst, får man fråga om den var dyr?
Kärestan sitter ofta med Rubiks kub, men har aldrig lyckats lösa den. Trots att jag gillar tetris är jag inte road av den. Kram!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

16 juli 2013 12:48

Hej Suss!
Jag är inte inne på bloggen så mycket nu i sommar, men kommer att lägga ut bilder från Englandsresan så småningom. Det är så mycket annat jag vill pyssla med nu.
Roligt att du gillade lampan. Det finns här
http://www.coolstuff.se/Tetris-Bordslampa. Inte så fasligt dyr, tycker jag. Rubiks kub gör mig bara nervös, men Mannen i Mitt Liv var nästan besatt av den en tid, då det begav sig. Tur att vi alla är olika ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Loka

Loka

17 juli 2013 18:54

Jag tror att många har lite mindre tid på bloggen just nu, kan dock inte skylla på ett bra väder häruppe för dagarna är fyllda av varannan dags regn och man blir så trött på detta så det är inte klokt.

Vad kul att Ni varit i England, skulle själv vilja åka dit och till Skottland men det är något man får se med tiden om det blir något av det, trots att det ligger nära så kostar det pengar och just nu går pengarna till annat och som student är ekonomin inte särskilt hög så det blir till att snåla, tänka lite extra innan köp görs, inga impulsköp så att säga =)

Ha det gott min fina vän!
Kramar
Loka

http://norrglimtar.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

18 juli 2013 13:53

Tack för din kommentar go'a Loka!
Självklart har man inte råd med några utsvävningar under studietiden . och med två barn dessutom. Jag tycker du är beundransvärd som orkar och klarar av det hela.

Pojkarna växer snabbt, studierna så småningom avklarade och då får du säkert möjlighet att unna dig en och annan resa.

Även idag har vi varmt och och soligt och jag skulle gärna dela med mig av det till dig. Det var +20 redan i morse och nu har vi +26 i skuggan. Alltså håller man sig i skuggan ;) Hoppas ni får bättre väder snart.

Önskar dig allt gott. Var rädd om dig.
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se