Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 21 september 2013

Idre Fjäll del 3 - sista delen

Av Lambergsfrua - 21 september 2013 11:00

Dag 4 Rundtur i omgivningarna
Vi vaknade till en
mulen morgon, men senare lättade det. Vi insåg ändå, att det ändå inte skulle bli någon längre vandring den dagen.

 
På nordsidan av Idre Fjäll ligger Gränjestjärnen, som är populär bland sportfiskare. En spång leder ner till strandkanten, där det ligger ett stort vindskydd med bänkar och grillplats. Den lilla byggnaden tror vi är ett förråd. Det var låst, så vi kunde inte stilla vår nyfikenhet.

Samma bild som på toppbilden, men de söta ekorrarna såg vi inte just där - de fanns borta vid Idre Fjäll.


Runt tjärnen finns en spångad led och flera sådana här bryggor att fiska från. Precis som i Burusjön kan man hyra båt eller kanot på sommaren.


Eftermiddagen bjöd på en del regn, men när det väl höll upp gav vi oss ut på en lite längre upptäcktsfärd runt området. Det var - hm - friskt. Jackor behövdes - men varken vantar eller mössor.    

 
När det gällde middagen valde vi Toast Skagen på grovt bröd till förrätt.

 
Till huvudrätt tog vi röding som serverades med "smörslungade sommarprimörer, vitvinsås, löjrom och färskpotatis". Det smakade mycket gott - och det fanns mer potatis.

Sen kan man ju fundera på, om den rätten var värd 245 kronor. Det skulle vi ha fått betala, om vi inte hade haft det här "paketet" med fyra nätter inklusive två middagar. Fast då hade vi inte beställt den rätten...

Dag 5 - hemresan Idre Fjäll - Höljes - Karlstad
När vi drog bort gardinen från fönstret, såg vi att vi befann oss uppe i molnen. Lätt fukt i luften när vi packade bilen och gav oss av söderut nerför fjället. Under molnen regnade det...   

På hemresan hade vi växlande och klararde oss undan riktiga regnskurar.
Höjderna i fjärran är Sälenfjällen - mest i moln.


Hemma i Karlstad regnade det rejält, men när det var dags för nedgång, behagade solen visa sig -

som så många gånger förr. Det känns nästan magiskt, att solen bara måste visa att den finns, just när det är dags att försvinna för dagen.

Ja detta var en höstresa som vi är mer än nöjda med och kommer att leva på länge.

Jag hoppas, att ni som har orkat följa med på resan också har haft nöje av den.


Varm kram,

Lambergsfrua 

 

  

 
 
Ditte

Ditte

21 september 2013 12:43

Nu har jag läst ikapp och inser att jag måste ta mig uppåt Sverige snart...ja, inte i år kanske, men nåt år snart! Härliga bilder, fast 245 kronor för lite grejs på en tallrik som knappt jag skulle bli mätt på, hmm.... :D

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

21 september 2013 16:00

Nä, det skulle vi inte heller betala för en maträtt, inte ens om det var mer på tallriken.
Gästerna vid bordet bredvid valde lax och det var ett klart bättre val - normalportion ;)
Kramen,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

21 september 2013 20:44

Så fina bilder, trots regn och gråväder, men det blir ofta väldigt vackra foton då. Men visst är det trevligare att "turista" när vädret är bättre.
Tur att ni tog er hem utan några problem i regnet. Det låter som om det varit ganska besvärligt med all nederbörd på sina ställen. Här har det varit toppenväder både igår och idag, förutom då skuren igår morse.
Hoppas att ni får en fin söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

22 september 2013 19:32

Tack Ingrid! Lustigt nog upplevde vi att vi hade bra väder trots att det kom skurar näst sista dagen, lite på hemresan och framför allt när vi kom hem. De soliga dagarna uppvägde allt ;)
Söndagen här har varit fin och vi har haft en fantastisk solnedgång.
Önskar dig en skön kväll.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

22 september 2013 13:22

Bilderna är otroligt vackra och påminner mig om den vackra natur som är där uppe vid Idre. Lisa för själen och gör hösten mycket gemytligare när den väl kommer. Minnen att leva på och bilder att begrunda.

Ingen som besöker det området behöver känna sig sysslols även om de inte knallar omkring varje stund. Det räcker att bara se sig omkring för att få uppleva det man inte är van vid. Tystnade är ju också skön ...
Tack för att du låtit dina vänner vara med och se allt och tack för att du berättar så man lever sig in och känner sig med på färden. Du ärä en mästare på det Gigi ...
Stor kram från en nöjd medresenär !!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

22 september 2013 19:34

Tack för allt beröm du strör Anita! Visst är det så att man mår så gott av att vistas i den här vackra och tysta naturen. Det kan man verkligen kalla att ladda batterierna.
Jag är bara glad för att du och flera med dig har följt med på resan :)
Varm kram från reseledaren ;)
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

23 september 2013 13:32

Nä, 249 spänn för den där rödingtallriken är på sätt och vis ett skämt. Eller kanske ett rån. Å andra sidan är det inte lika lätt för företag i glesbygden att tjäna pengar som det är i städerna, så visst har de andra marginaler. Det är inte bara tallriken med mat som man betalar för, helt enkelt. Annars ser det gott ut, särskilt förrätten :)

Kram!

Lambergsfrua

23 september 2013 17:07

Ja, det hade vi ju aldrig beställt om inte middagen varit inkluderad de där två kvällarna. Jag tyckte att det såg ut att vara väldigt lite röding också. Två tunna små bitar. Men visst, man betalar för miljön också...
Kram,
Ma

 
Ingen bild

Bosse Lidén

24 september 2013 13:46

Tack för en härlig tur med intressant text till jättefina bilder. Förstår att ni var nöjda med den höstutflykten. Det är vackert där uppe. Gissa på att ni slapp mygg och knott som kan vara lite tufft om man åker lite tidigare än vad ni gjorde. Skönt att slippa köa på minigolfbanan och det var väldigt gott om plats på "tåget". Det stod inte vem som vann fighten men det är kanske en hemlighet. ;)
Hösthälsningar från Ystad

Lambergsfrua

25 september 2013 13:36

Hej Bosse!
Roligt att du tittade in och dessutom skrev en kommentar. Visst är det vackert norröver - liksom söderöver. Vi undviker numera att dra norröver sommartid just på grund av mygg och knott. Vi gillar inte djur, som ser oss som delikat middagsmat ;)
Både jag och Mannen i Mitt Liv är lite av tågfantaster och såg verkligen fram mot den där rundturen - även om fattade att det inte handlade om något riktigt tåg. Men en traktor med släpkärra! Det var nästan lite västgötaklimax över det hela. Men vi hade trevligt ändå, där vi skumpade fram på grusvägar och över pister.
Nädå, det är ingen hemlighet att jag vann fighten. Jag :) Fast det var mycket jämnt.
Varma hälsningar från Karlstad - där solen har tagit semester...

 
wiper

wiper

27 september 2013 13:15

Vilken vacker höstheader och även dom andra bilderna. Vad härligt ni haft det och god mat har ni ätit också. Luften är ju så härlig i fjälllen och jag förstår att ni är nöjda.

Ha en skön helg du och din man
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

30 september 2013 22:55

Tack kära Wiper!
Vi mådde så gott däruppe och återvänder gärna nästa höst om hälsan står oss bi. :)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Suss

Suss

30 september 2013 20:59

Så är jag åter i bloggvärlden och ska be att få tacka för en underbar fjällresa. Det var väldigt intressant och otroligt många vackra bilder där jag njöt av varenda en. Tids nog hoppas jag vi kan göra liknande resor, men än är det inte dags för det "fria livet". Tack för att du visade allt detta fina. KRAM!!!! (Och nu ska jag försöka få dit rätt säkerhetskod, förra kommentaren försvann).

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

30 september 2013 23:00

Tack snälla Suss för att du tittade in. Jag har själv varit mycket sporadiskt ute och bloggvandrat ända sen i vårs och känner att annat i livet måste prioriteras under den ljusa årstiden. Nu glider vi sakta in i höstmörkret och då tror jag att saker och ting kommer att förändras för min del. när det gäller bloggen. Å andra sidan känner jag mest för att blogga efter resor och de sker ju inte varje dag ;). Men nu kommer snart lite om vårt resa till höstmarknaden på Öland, som var i helgen.
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards