Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 5 januari 2014

Nyårsfirande i Stockholm del 2

Av Lambergsfrua - 5 januari 2014 09:00

  
 
Meny för kvällens nyårssupé. Jag förundras ofta över kockars fantasi- och uppfinningsförmåga. Hur kommer man på tanken att koka persiljans rot i portvin? Men gott var det.

Bussen tog oss till Djurgården och Skansen för att fira in det nya året. Så härvackert belyst var Apberget - men alla apor var inomhus förstås.

Seden att vaka in nyåret är en ganska ny tradiiton i vårt land. 1927 började Radion sända klockringning vid 12-slaget. 1950 sände Radion klockringning från landets alla domkyrkor och Sven Jerring kommenterade. 1977 började TV sända från Skansen och så gör man än.


Vi fick bra platser framför scenen, där repetitioner pågick ända fram till sändningen startade 23.10
Då blev ljudet så kraftigt att vi lämnade vår platser och drog oss bort mot utsikten över Saltsjön. Där stördes vi inte alls av ljudet på samma sätt.


Vy söderut från Solliden mot Gröna Lund och Saltsjön. Vid kaj låg det festligt upplysta fartyget Birka Paradise. Där befann vi oss förra nyårsafton. Om det trevliga firandet kan du läsa här

Långt före 12-slaget brakade sprakade det från olika fyrverkerier både nära och längre bort. Mängder av ljuslyktor gled ljudlöst fram i skyn. 

Skansens eget fyrverkeri var riktigt storslaget, men några bra bilder fick jag aldrig.


Enligt uppgift ska det ha funnits ca 10.000 människor uppe på Solliden denna kväll. Rulltrappanner till entrén/utgången var smockfull med folk, men inga sura miner eller fylla eller bråk.

Vägen från Djurgården och gatorna inne i stan var drabbade av trafikinfarkt. Det var helt enkelt stopp i trafiken och jag led med dem som hade valt att ta bilen. Vi kunde visserligen utnyttja bussfilen till stora delar, men det tog ändå sin rundliga tid att komma tillbaks till Friends Hotel igen.

På nyårsdagen hade sympatiskt nog frukosttiden förlängts till kl.11, så alla fick en möjlighet att sova ut.



Nu fick vi möjlighet att njuta av utsikten över bangården i dagsljus. För oss tågfantaster var det en extra bonus på resan.  

Klar för hemresa. Även i korridoren finns temat med Zlatans svettdroppar... 

Vi återvände hem med många fina minnen i bagaget och funderar redan nu lite löst på vart vi ska fira nästa nyår... 

Varm kram,

Lambergsfrua   



  





 
 
Ingen bild

Sonen

5 januari 2014 10:47

Rätt häftigt hur det satt lampor på Apberget som föreställde lava rinnande nedför bergssidorna. Apvulkanen, med andra ord ;)

Lambergsfrua

5 januari 2014 21:30

Ha ha ha! Det tänkte jag inte på då, men när jag tittar närmare på foto nu, ser jag ju att du har rätt.
Apvulkan - jaha ;)
Stora kramen,
Ma

 
Lasse

Lasse

5 januari 2014 11:58

Vilken underbar nyårsafton ni verkar haft!
Tack för trevlig läsning.
Kram Lasse

http://www.facebook.com/MiataLasse

Lambergsfrua

5 januari 2014 21:33

Tack Lasse, det hade vi verkligen - och tack för rosorna :)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

5 januari 2014 16:58

Vilken härlig nyårshelg ni firat! Ni är så kloka som "hoppar på" sånt här.
Menyn låter ju helt underbar och uppträdandet otroligt fint (jag har alltså läst det förra avsnittet också). Att sen få åka på till Solliden och Skansen och se nyårsfirandet där måste verkligen varit toppen med alla fyrverkerier runt om i Stockholm.

Vi fick nöja oss med att se nyårsfirande på Skansen på TV, men det gick bra det också och jag tyckte att vi hade en riktigt trevlig kväll även om det var fyrverkerifritt.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

5 januari 2014 21:37

Tack Ingrid! Ja, du förstår ju, att vi var nöjda.
Programblandningen var perfekt med fest, glitter och glamour, god mat och sedan upp på Skansen bland alla människor, fyrverkerier och ljuslyktor.
Man kan fira nyår på många trevliga sätt, både hemma med vänner eller ute på stan. För oss var det här en alldeles lagom blandning - och så skönt att bli skjutsad överallt.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Maria

6 januari 2014 15:49

Ser ut som en härlig resa :)
Men "Zlatans svettdroppar"?! Pelle har redan fått hur många otrevliga associationer som helst - finns många delar av kroppen man kan svettas på...
Men Zlatan är ju Zlatan och väldigt läckert hotell ser det ut att vara!
Kram

Lambergsfrua

9 januari 2014 23:26

Det var toppen trevligt, Maria. Det där med Zlatans svettdroppar är så knasigt att man kan smälla av. Det ska vara en arkitekt för att komma på något så flummigt. Lite osmakligt är det allt - även om jag begränsar mina svettiga tankar till Zlatans panna ;)
Kramen,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards