Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 21 januari 2014

Av Lambergsfrua - 21 januari 2014 15:30

Efter en mulen förmiddag i går, fick vi en härligt solig eftermiddag med klarblå himmel. Man riktigt kände hur livsandarna kvicknade till igen.


   

Vi åt vår lunch på balkongen och kunde njuta av solgnistrande istappar - som det droppade från trots minusgraderna. Det gav nästan lite vårkänsla. En stund i alla fall   Även idag har vi ganska fint väder men en hel del molnslöjor. För tillfället droppar det inte från istapparna...

När vi flyttade in här i lägenheten för 12 år sedan, fick vi en väggfast stol/pall till hallen av Dottern och Svärsonen och det var inte vilken pall som helst. Dottern hade ringt runt i hela landet på jakt efter en sån där väggfast uppfällbar pall, som fanns i tågkorridorerna förr. Till slut fick hon napp närmare än hon kunnat ana - i Kil bara någon mil norrut från Karlstad.   Hon hämtade den där och sedan skruvade hon och Svärsonen isär den och klädde om sits och rygg med ny vinröd manchester - så nära originalets färg som bara var möjliigt.

Tillsammans med pallen fick vi också det tyg som blev över, om vi skulle behöva klä om pallen igen. Jag log lite och tänkte, att det nog aldrig skulle behövas. Jag sparade tyget i alla fall. Pallen har tjänat sitt syfte väl under de här åren och gör så fortfarade, men tyget har med åren blivit alltmer nött och blankslitet.

 

Som tur var, hade jag inte glömt var jag lagt tyget. In i klädkammaren och rotade runt lite och se där i en skokartong tillsammans med lite annat smått och gott låg tyget. Idag har vi klätt om pallen.
Det låter så enkelt, med tog sin rundliga tid att skruva isär den i sina beståndsdelar, klippa till tyget, häfta fast det snyggt på sitsen och sedan skruva ihop delarna igen. Visst blev det bra!

Nu har vi varit ute och stavtravat närmare en timme och det bet bra i kinderna. De fyra minusgraderna kändes som det dubbla på grind ab den narande vinden.


Önskar er alla en bra fortsättning på den här tisdagen.

Varm kram,

Lambergsfrua   
PS Idag är det "Kramens Dag" så var extra generös med kramarna idag DS

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards