Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 15 januari 2014

Trevligt bemötande

Av Lambergsfrua - 15 januari 2014 21:29

Här har det snöat till och från sen i helgen, mest till känns det som. Eftersom det fortsätter att snöa blir snöröjningen lite knepig. Snöröjarna jobbar för fullt, men det hjälper inte särskilt mycket, eftersom mer snö dalar ner hela tiden.

 

Idag har käre Barnbarnet återvänt med tåg till Göteborg efter ett skönt jullov. Han hade rätt mycket tung packning, så vi skjutsade honom till stationen, då hans ömma föräldrar var upptagna av sina jobb. Tung fullastad ryggsäck, tunga skidor i sin påse, tung stor resväska, pjäxväska och ytterligare en kasse med bra-att-ha-saker till tågresan.


Min gamla resväska från 60-talet var lätt som en plätt jämfört med Barnbarnets packning idag. 

När tåget kom in på stationen, älgade Barnbarnet iväg till sin vagn med skidpåsen, ryggsäcken och den där bra-att ha-på resan-kassen. Jag travade efter med tunga resväskan och pjäxväskan. Innan jag ens hann försöka lyfta upp den stora resväskan till Barnbarnet på tåget, kom en ung kille fram och erbjöd sig att hjälpa till. Det var ett av Tågabs tåg med flera trappsteg upp från perrongen. Alltså inte helt enkelt att häva in bagaget.


Jag tackade men avböjde, då Barnbarnet ju stod där inne redo att ta emot. Direkt efteråt kom den unga kvinnliga konduktören och erbjöd sig lyfta upp väskan, men då greppade Barnbarnet den och sen var det hej då och tåget gick.

Jag måste säga att jag blev både förvånad och glad och varm om hjärtat över den empati och vänlighet de här två för mig helt okända personerna visade. Man läser och ser så mycket elände på TV om överfall på äldre personer. Man måste ändå komma ihåg, att den stora majoriteten av ungdomar och människor över huvud taget är rejäla och hjälpsamma personer, som inte tvekar att ställa upp när det behövs. Därför känns det viktigt att berätta om den här lilla episoden.

Jag önskar er en god natts sömn.

Varm kram,

Lambergsfrua   

 
 
marina

marina

16 januari 2014 02:18

Jag har förstått att det har kommit mycket snö, och det är väldigt vackert på alla bilder som skickas häråt, men det kan kanske räcka med vackerhet snart...

http://www.marinasbay.blogspot.com

Lambergsfrua

16 januari 2014 14:10

Det är jättevackert, allra helst sett från insidan av ett fönster ;) Jag inser ju att det säkerligen dröjer ett bra tag innan vi får barmark igen, men jag är mer än nöjd redan nu...
Kram,
Lambergsfrua

 
Ditte

Ditte

16 januari 2014 12:17

Om snön tycker jag inte, det vet du ;) Apropå hjälpsamma unga människor, klart att de är övervägande mot de som gör mindre trevliga saker..det är väl bara det att det inte står i tidningarna: "Trevlig ung man hjälpte dam med väska på tåget" osv ;) utan bara de negativa sakerna! Kram! (Ej kramsnö...)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

16 januari 2014 14:13

Nej det är nog så, att merparten av journalister knappast ser positiva nyheter som intressanta nyheter. Här var det ju dessutom två personer som visade sin vänlighet - dubbelt positiv med andra ord ;)
Varm kram (för då smälter snön)
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

16 januari 2014 15:54

Du har så rätt!
Vore vi lite generösare med att tala om alla gånger vi blir väl bemötta i stället för att bara gnälla när vi känner oss illa behandlade skulle den här världen se lite drägligare ut.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

16 januari 2014 21:32

Ja, jag tror att vi har lite för lätt att gnälla och klaga, när något gå oss emot - för det gör ju så ibland. Vi borde i stället lyfta fram alla de positiva upplevelser vi får och glädjas åt dem.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Suss

Suss

16 januari 2014 17:35

Jag inser att jag sitter och ler, medan jag läser ditt inlägg. Väldigt trevliga medresenärer till barnbarnet måste jag säga. Sedan ler jag åt väskan också och minns med saknad de där klisterlapparna man fick när man reste. Jag har inte fått det själv, men när vi barn reste med mor och far var det en viktig minnesgrej från resan. KRAM!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

16 januari 2014 21:38

Vet du Suss, jag blev faktiskt lite rörd i efterhand över den vänlighet jag mötte. Vi hade inte många minuter på oss tills tåget skulle gå. Lite stressigt blev det, så jag visade nog inte min tacksamhet mot de här två personerna så som jag borde - men jag tror de förstod. Och käre Barnbarnet var mer än nöjd med att allt fungerade så bra. Hans morbror mötte sedan i Göteborg, så han fick bärhjälp till spårvagnen och sen ända hem.

Vad roligt att du fick en nostalgikick av min gamla resväska. Det var min första alldeles egna och köptes troligen in 1953 eller -54.
Märkena var så viktiga och gav lite internationell touch till det hela ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards