Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 21 januari 2014

Takdropp och hallpall

Av Lambergsfrua - 21 januari 2014 15:30

Efter en mulen förmiddag i går, fick vi en härligt solig eftermiddag med klarblå himmel. Man riktigt kände hur livsandarna kvicknade till igen.


   

Vi åt vår lunch på balkongen och kunde njuta av solgnistrande istappar - som det droppade från trots minusgraderna. Det gav nästan lite vårkänsla. En stund i alla fall   Även idag har vi ganska fint väder men en hel del molnslöjor. För tillfället droppar det inte från istapparna...

När vi flyttade in här i lägenheten för 12 år sedan, fick vi en väggfast stol/pall till hallen av Dottern och Svärsonen och det var inte vilken pall som helst. Dottern hade ringt runt i hela landet på jakt efter en sån där väggfast uppfällbar pall, som fanns i tågkorridorerna förr. Till slut fick hon napp närmare än hon kunnat ana - i Kil bara någon mil norrut från Karlstad.   Hon hämtade den där och sedan skruvade hon och Svärsonen isär den och klädde om sits och rygg med ny vinröd manchester - så nära originalets färg som bara var möjliigt.

Tillsammans med pallen fick vi också det tyg som blev över, om vi skulle behöva klä om pallen igen. Jag log lite och tänkte, att det nog aldrig skulle behövas. Jag sparade tyget i alla fall. Pallen har tjänat sitt syfte väl under de här åren och gör så fortfarade, men tyget har med åren blivit alltmer nött och blankslitet.

 

Som tur var, hade jag inte glömt var jag lagt tyget. In i klädkammaren och rotade runt lite och se där i en skokartong tillsammans med lite annat smått och gott låg tyget. Idag har vi klätt om pallen.
Det låter så enkelt, med tog sin rundliga tid att skruva isär den i sina beståndsdelar, klippa till tyget, häfta fast det snyggt på sitsen och sedan skruva ihop delarna igen. Visst blev det bra!

Nu har vi varit ute och stavtravat närmare en timme och det bet bra i kinderna. De fyra minusgraderna kändes som det dubbla på grind ab den narande vinden.


Önskar er alla en bra fortsättning på den här tisdagen.

Varm kram,

Lambergsfrua   
PS Idag är det "Kramens Dag" så var extra generös med kramarna idag DS

 
 
Ingen bild

Maria

21 januari 2014 19:23

Jösses vad vi jagade efter den pallen! Och när pallen väl var hittad jagade vi vidare efter fästanordning + rätt sorts tyg:) Känns väldigt bra att den fått nya kläder och hänger med ett tag till!

Lambergsfrua

21 januari 2014 22:18

Jag vet att ni verkligen slet dels för att hitta den och dels för att få den i nyskick igen. Nu borde den hänga med i minst 12 år till ;)
Stor kram.
Ma

 
Annelie

Annelie

21 januari 2014 21:47

Wow, vilken häftig pall... skulle jag också vilja ha en.
Är det någon i Kil som tillverkar dessa.. *kanske är någon jag känner, då jag är uppvuxen där.. ;-) *

Mysigt och fint med all snö ni har fått där uppe.. här nere är det sååå mulet och grått med en djävulsk blåst.. *muttrar*

Ha en kanonfin kommande onsdag.. // Kram Annelie

http://minegen65.blogspot.com

Lambergsfrua

21 januari 2014 22:28

Välkommen hit Annelie!
Visst är det en häftig pall. OM jag inte har alldeles fel är den köpt via Järnvägsklubben i Kil. Dottern försökte först på Järnvägsmuseet i Gävle och i Ängelholm och några andra ställen, men hon hittade den alltså nästgårds - i Kil.

Du kan gärna få lite snö och is och halka av mig ;) Blåst har vi också, så det narar rejält om kinderna, när man går ut. men dagarna blir allt längre och hos min kusin i Lödd blommar både vintergäck och snödroppar. Hoppfullt :)
Soliga hälsningar
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Anita

21 januari 2014 22:38

Men vilken bra och användbar pall. Perfekt i en hall. maria är duktig att hitta på överraskningar. Tur att du sparade på tyget som blev över. Vinrött är vackert och passar alltid in.
Mysigt på balkongen har ni redan haft och jag väntar på vårsolen som värmer upp våran inbyggda altan. Tänk när man får sätta sig och fly från verkligheten 1 timme efter lunch och bli härligt brun. Längtar !!! gör inte du??
Kram min goaste vän !! på kramens dag.!!

Lambergsfrua

22 januari 2014 11:32

Ja, den där pallen har vi haft och har fortfarande stor nytta av, när skor ska tas på eller av. Tyvärr har fjädringen gett sig, så numera går den inte att fälla upp igen, men det gör inget. Den tar ju ingen plats att tala om.
Om jag längtar till solen värmer nosen? JAAA!
Därför är det så mysigt att se fram mot resan till grekön Tilos i maj. Då är det lättare att bortse från snö och kyla.
Ha det gott - och lycka till med dagens städning och bakning. Eller om det nu blir i omvänd ordning ;)
Varmaste kramen,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Bosse Lidén

22 januari 2014 15:08

Vad mysigt att kunna sitta ute på balkongen vid den här tiden på året. Vad många som hade sol igår. Inte vi i söder. Kram Bosse

Lambergsfrua

22 januari 2014 19:37

Ja, den där inglasade balkongen är en verklig bonus till vår lägenhet. Vi använder den väldigt ofta tack vare värmefläkten som finns där. kanske inte så miljösmart, men välbefinnandesmart ;)
Hoppas ni får lite sol därnere i Skåneland.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

23 januari 2014 12:11

Vilken läcker header. Vad fint väder ni hade häromdan och så skönt att kunna sitta och äta på balkongen, snygg bild också. En sån väggstol skulle man inte säga nej till. Jag själv älskar allt som har med tåg att göra, min släkt på mammas sida jobbade med olika yrken inom SJ

Härligt att ni är ute och stavar, jag har köpt stavar men fick ge bort dom för jag spände mig och nacken blev sämre fast det skall bli tvärtom

Ha en skön torsdag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

23 januari 2014 12:26

Den fina headern har jag inte gjort själv utan fått hjälp av en god vän. Hon är så bra på det, tycker jag.
Vad tråkigt att du inte kunde använda stavarna, men jag förstår att det kan fresta på axlar och nacke. I mitt fall hjälper det, men det beror ju helt på vilken typ av nack- och axelproblem man har.
Ja, vår balkong är en stor bonus till den här lägenheten. Det är som ett extrarum och vi kallar den vårt sommarnöje - fast vi använder den mycket längre än vad sommaren är;)
Varm kram,'
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

23 januari 2014 16:05

Jag fick en sån där hallpall av syrran i somras. Den är inte så elegant som din och är inte klädd, utan den har en enkel träsits.
Din blev ju jättefin när du klädde om den. Bra jobbat!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

23 januari 2014 16:17

Tack snälla! Visst är den där typen av väggfasta och nedfällbara pallar otroligt praktiska och utrymmesbesparande. Jag kan tänka mig att du är väldigt nöjd med din.
Den typen av väggfasta pallar som ev. finns i SJ:s sovvagnar idag är inte heller klädda. Det var förr man snofsade till det lite ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

23 januari 2014 17:56

Praktisk, snygg, och dessutom med en historia gör den till en toppengrej. Snyggt omklädd blev den också :)

Lambergsfrua

23 januari 2014 22:17

Visst är den fin och kul. tack för rosor om vårt pyssel med omklädningen.
Varm kram,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards