Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 8 april 2014

Vitsippor och frissor

Av Lambergsfrua - 8 april 2014 12:49

Många har berättat att de sett vitsippor redan för läääänge sedan, men jag vill se själv för att det ska kännas riktigt. Jag såg faktiskt inga förrän igår.

 
De var å andra sidan ganska stora, så de har nog funnits där över en vecka. Jag hade nog inte sett dem igår heller, om jag inte noterat, att en kvinna stegade bort från gångvägen och böjde sig ner. Först trodde jag att hon mådde illa, men såg snart att hon plockade vitsippor. Så äntligen har jag också sett dem i vår.

Mannen i Mitt Liv och jag har de senaste åren fått våra kalufser ansade på en större salong av två duktiga frissor - Ida och Michaela. När jag klippte mig senast och började planera så smått  för ett återbesök i april, log Michaela vänlig och höll med om att det nog vore lämpligt. Jag väntade mig att hon kanske skulle kolla i liggaren och eventuellt föreslå en tid, men det gjorde hon inte. Och jag frågade inte. När man är nyklippt känns det ändå inte så viktigt.

 
Förra veckan fick vi förklaringen - Ida och Michaela öppnar eget nästa vecka! De hade tystnadsplikt gentemot sin arbetsgivare tills de slutade på den salongen och det är förståeligt. Risken fanns ju att de skulle locka med sig kunder...

De hade köpt Salong Kalufsen, som har anor från 1977. De senaste veckorna har de slitit med att renovera och fräscha upp lokalen. Vi fick klart för oss detta genom en god vän till IdaI, så igår var MiML och jag där och beställde tid för klippning. Då var det fortfarande lite rörigt, men jag är övertygad om, att allt kommer att vara klart till premiären nu på måndag. Spännande! 

Idag är det grått här och spridda skurar. Varför hon ska skura här just nu vet jag inte, men det blir i alla fall rent och vårgrönt i naturen ;)

Varm kram,
Lambergsfrua   

 
 
Ingrid

Ingrid

8 april 2014 16:38

Så fina vitsippor du hittat!
Man blir så glad för varje vårtecken som dyker upp.
Spännande med den nya salongen. Jag antar att ni kommer att bli kunder där, även om det inte är helt fel att byta frissa då och då till någon som kanske har lite nya idéer.
Här är det åska och regn just nu.
Ha en skön kväll!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

9 april 2014 17:03

Ja Ingrid, jag blev så glad när jag fick syn på de här vitsipporna. Jag vet ju att andra har sett vitsippor i våra trakter, dock inte jag.
Jo, vi följer med våra två frissor till nya salongen. Ibland klipper den ena mig, ibland den andra. Vi går ofta på "drop in" och då har det ibland blvit hos den ena och ibland hos den andra.

Visst är det bra att byta frissa ibland, men under de här 11 åren vi har bott i Karlstad har jag ofrivilligt fått byta flera gånger.

Första frissan blev sjuk och dog. Frissan som ersatte henne tog senare tjänstledigt och slutade. Nästa frissa flyttade och sen har jag alternerat mellan de här två töserna, som nu öppnar salong. Jag blir nog kvar där ett tag, om inget drastiskt inträffar.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

9 april 2014 10:26

Jag har ännu inte sett något annat än scillor, men det beror väl på att det mest är planteringar jag passerar på mina promenader och att parkrabatterna innehåller annat än sippor och tussilago ;) Fast det är klart, jag går ju i penséer (he he) och ser inte så mycket tack vare det. / Kram

Lambergsfrua

9 april 2014 17:04

He he, du är bra rolig du ;) Om jag inte har alldeles fel brukar det lysa blått av scilla gräset i Allén - men där brukar du ju inte gå å andra sidan. Det räcker kanske med att du går i penséer ;)
Stora kramen,
Ma

 
Suss

Suss

11 april 2014 22:18

Vi var på sippexkursion förra helgen, men imorgon ska vi ta en ny koll på backsipporna. Jag misstänker att hela slänten är lila nu en vecka senare. Trevlig helg och KRAM!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

14 april 2014 12:55

Jag hade aldrig sett baclsippor förrän vi flyttade ner till Västergötland. Då bodde vi vid en hage som var alldels blå av just backsippor. Jag blev helt fascinerad av de ludna skönheterna ;)
Önskar dig och de dina en riktigt trevlig påskhelg! Stor kram :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se