Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 15 april 2015

Flytetyg, fågelmatning och två solar

Av Lambergsfrua - 15 april 2015 16:01

När Mannen i Mitt Liv skulle ner till Vårdcentralen för kontroll idag, lämnade vi stavarna hemma och tog en promena dit. Jag hade med mig ett korsord, så jag hade inga problem att fördriva tiden medan han blev "kontrollerad." 

På hemvägen blev vi omkörda av två ambulanser, två brandbilar och en polisbil, som svänmgde in mot Herrhagen. Vi vet inte vad som hade hänt, men det kändes skrämmande med en så stor insats. Vi såg eller kände ingen röklukt i alla fall.

 
När vi gick på bron över Tjärnen fick vi se en röd båt på avstånd. Vi trodde först att det var "Roddaren" som bytt sin gröna båt mot en röd, men när den kom närmare såg vi att var en"fiskejolle" - som en liten uppblåsbar katamaran, kan man säga.

 
Och sedan såg vi flera fast inte riktigt lika stora. Jag vet inte vad de där farkosterna kallas. De mindre påminner om en badring modell större. Jag antar att botten är formad som två byxben där fiskaren sticker ner sina ben. På så sätt kan han/hon snabbt ta sig fram på/i vattnet. Kan man kanske kalla det en variant av trampbåt.

 
Häromdagen var två mammor med sina små barn nere vid Tjärnen för att mata änderna. Nu är det så, att minsta lilla ätbara som kastas på land eller i vatten uppmärksammas av måsar och låt mig säga at de är bra mycket snabbare än de sävliga änderna. Barnen verkade lite rädda för de närgångna måsarna - men det var nog spännande också.

 
Sen vill jag gärna visa den läckra solnedgången för några kvällar sedan. Det var lite soldisigt och vi kunde njuta av två solar - en uppe på himlen och en nere i det blanka vattnet.

I går var vår vän R här på räkor med tillbehör och ikväll kommer Dottern och Svärsonen hit för att njuta av räkor med tillbehör. Mycket räkor blir det för MiML och mig  - men det är så gott att det kan ätas ofta.

Varm kram,
Lambergsfrua   




 
 
Sonen

Sonen

18 april 2015 10:54

Trampbåt är en utmärkt benämning på de där fiskarnas flytetyg. Väldigt praktiska dessutom, man kan ju ha både fångst och matsäck inom behändigt avstånd strax innanför den uppblåsta relingen. Inte att rekommendera i Everglades och liknande alligatortäta våtmarker förstås, men finemang här hos oss. Undrar om de har långkallingar på sig? / Kram

http://www.durietz.n.nu

Lambergsfrua

19 april 2015 22:22

OK Sonen, fisketrampbåt kanske ) Jag är övertygad om att det har både långkallingar och värmande undertröja. Det var kalla vindar på land och det var säökert änu kallar där på/i vattnet.
Kram!
Ma

 
Ingrid

Ingrid

18 april 2015 12:03

När jag var i Almedalen senast såg jag hur måsarna trakasserade änderna. En and hade snappat upp en brödbit och försökte få äta den, men måsarna var på den med en gång. Den flög iväg och måsarna efter. Då gjorde anden en gir och landade på vattnet och då äntligen gav måsarna upp. Det är fascinerande att titta på dem och tänk så trevligt i har som kan se båt- och fågellivet på nära håll.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

19 april 2015 22:28

Ja du INgrid, måsarna är riktigt glupska fåglar och norpar gärna åt sig, det som kastas till änderna. Idag såg vi faktiskt en mås som blev bortjagad av en hungrig skata - fast det var på land förstås ;)
Vi gillar att sitta på balkongen och kolla fåglar i vattnet och på land, båtar som passerar, hundar som promeneras av sina mattar eller hussar och inte minst alla motionnärer som stavar eller joggar runt Tjärnen. Det finns alltid något att titta på.
Varm kram,
Lambergsfrua :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards