Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 9 oktober 2010

Jobb och cykelrensning.

Av Lambergsfrua - 9 oktober 2010 12:54

Fredag

Igår jobbade jag på LBC Frakt igen. När jag scannat dagens skörd av fraktsedlar fortsatte jag med den andra delen av mitt jobb - in i arkivet för att att sortera och förpacka gamla fraktsedlar i dokumentlådor.   


Scanningen är ju en säkerhet i sig, men den har inte pågått så länge och tydligen ska dessa oscannade papper sparas tio år. Eller inte. Svårt att få klara besked och för säkerhes skull sparas sedlarna tills vidare. Det känns tryggast så.


Två av arkivets väggar är klädda med bokhyllor från golv till tak och den tredje väggen upptas av ett antal skjutbara bokhyllor - varenda lten millimeter av alla hyllor är utnyttjade till bristningsgränsen av pärmar och lådor proppfyllda med fraktsedlar från 2000 och framåt. Rätt imponerande syn!   

Det är den fjärde väggen som står i fokus för mig. Jag sorterar sedlar som står i kartonger på golvet, lägger dem först i dokumentlådor och sen i stora flyttkartonger tydligt märkta med innehållet. Jag har själv erbjudit mig att utföra det här arbetet och tänk, jag tycker faktiskt det är riktigt roligt!   


Visar det här fotot bara för att ni ska få ett hum om vad jag pysslar med.



Målet mitt jobb är att dels sortera fraktsedlarna och dels att frigöra yta mitt på golvet. Gärna kartonger längs väggarna och på höjden, men inte huller om bladder ute på golvet. Som ni ser finns det fortfarande en del att göra här - Kul!   


I går kväll tog jag den här bilden från ett av våra fönster. Solen lyste på höstfärgerna och himlen var mörkmörkt blå - men det kom inget regn hos oss.


Fyra småtöser åkte rutschkana i lekparken om och om och om igen under glada tjoanden och skratt. Sån't gör mig glad!   


Cykelrensning

På något outgrundligt sätt tycks cyklarna i våra cykelrum och -ställ framför portarna föröka sig genom atomklyvning eller celldelning - de blir alltid fler under året.    


Vi inser, att en del medlemmar helt enkelt lämnar sina cyklar när de flyttar. Inte så svårt att förstå med tanke på i vilken dålig kondition en del cyklar är.


Vad gäller cyklar utanför porten är vi övertygade om, att de har blivit ställda för man vill inte ha besvär med att forsla bort dem. Utan sadel och med bara ett hjul är det ju inte mycket till fortskaffningsmedel.   


För två veckor sedan informerades alla boende om den kommande cykelrensningen och ombads sätta namn på sin cykel. Ännu en påminnelse och idag genomfördes rensningen. Alla onamnade cyklar ställdes ut på gräset en bit från husen. Eventuella ägare måste ju få en chans att ta tillbaka sin cykel, om den till äventyrs skulle stå där – utan namn.    

 

Den här bedagade skönheten hade inte många ekrar kvar i framhjulet Jag undrar om den inte har blivit uppfiskad ur Tjärnen eller Kanalen    


Vi började rensningen kl.10 och då var det fortfraande disigt i luften - men vackert med alla höstfärgerna.


Vid lunchtid hade det lättat så pass att solen trängde igenom. Då blir höstfärgerna som allra vackrast. Vår utsikt över vattnet mot Herrhagen.


Önskar er alla en skön lördagskväll!

Soliga kramar till alla som tittar in här   



 
 
Ingen bild

Maria

9 oktober 2010 17:19

Så tjusigt det börjar bli i arkivet, åtminstone på "din" bit. Förstår inte varför du inte fotograferat julgranen, klädstället, bra-att-ha-skrivmaskinen o allt annat smått o gott som trängs om golvytan ;)
Kram Maria

Lambergsfrua

9 oktober 2010 18:15

Ha ha ha, Maria!
Nu när du nämner det, så ska jag naturligtvis göra det nästa gång jag jobbar. Ville vara lite finkänslig och inte direkt visa att arkivet också blivit ett förråd för diverse prylar, som inte hör hemma där - enligt mitt sätt att se, alltså. Jag återkommer! :D
Varmaste kramar!
Ma

 
Ruth

Ruth

9 oktober 2010 22:34

Så ihärdigt och målmedvetet du jobbar du är en stor tillgång för dom, gör dom inte för beroende av dig :-)
Cykeln jag har i dag är en övergiven hoj från ett cykelrum, en röd treväxlad Monark, hade stått på samma ställe i 3 år och ingen ville kännas vid den. Köpte den för 400:- och den rullar fortfarande till min stora glädje. Den har jag fått behålla, mina 4 föregångare blev stulna trotts blocklås.
Höstens fina färger har du fångat fint på dina foton. Kommer det en höststorm nu så faller bladen till marken. Här är det så dimmigt ute nu och 1 ½ +grad så det blir nog markfrost i natt.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

9 oktober 2010 23:19


Go'a Ruth!
He he - jo men liiiite beroende kan dom allt få bli,men bara lite ;)
Scanningen ska egentligen utföras av transportledarna, men de hinner inte för sina andra viktigare arbetsuppgifter och då skjuts det jobbet upp - det är där jag kommer in. Jag får bestämma mina arbetstider helt själv och vilka dagar jag ska jobba. Jag har fantastiskt fria händer. Arkivjobbet har jag själv erbjudit mig att göra och har lika fria händer där.
Det där med cyklar är ett kapitel för sig. Vi la märke till, att flera av de namnade cyklarna var ganska rostiga och skavda - då är de mindre stäldbegärliga. För det stjäls cyklar på löpande band här i stan, tyvärr.
Jam nu äör det bara en tidsfråga innan träden står kala. Molnigt, helt stilla och +7,2. Än har vi inte haft någon frost här inne i stan.
Varmaste kramar

 
Ingegerd

Ingegerd

10 oktober 2010 21:02

Att få jobba i sin egen takt och utan ngn press är ju härligt! Och resultatet syns. Du är guld värd där på företaget! Hoppas de inser det.

http://vitplister.blogg.se/?tmp=10204115

Lambergsfrua

11 oktober 2010 20:39

Tack, tusen tack Ingegerd:) Jag vet att mitt jobb uppskattas och då är det roligt att fortsätta.
Soliga kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards