Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 8 november 2010

Min mamma

Av Lambergsfrua - 8 november 2010 16:31

Idag är det 45 år sedan min mamma dog bara 65 år gammal. Alldeles för tidigt i mina ögon. Jag vet att hon hade glatt sig åt att få följa vår lilla familj några år till.

Jag minns henne med värme och tänder ett extra ljus för henne i kväll.   


Hennes favoritblomma var den eleganta och väldoftande fresian, som jag tyvär inte har något foto på.


Önskar er alla en skön kväll.

Mina varmaste kramar till alla som tittar in.

 
 
yvonne

yvonne

8 november 2010 17:14

Oj, 45 år sen...då kan du inte ha varit så gammal? Fresia är en underbar blomma, jag riktigt känner hur de doftar. (Och tack för sängtipset...jag har nu bestämt mig) ;)

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

8 november 2010 22:24

Nja, gammal och gammal - jag var i alla fall vuxen, gift och mamma till två barn...
Jag tycker också fresia är en vacker men lite underskattad blomma. Den verka ha gått ur modet, men kommer förhoppningsvis tillbaka igen.
Skönt att du bestämt er för typen av bäddmadrass nu. Då hoppas jag att du kan sova gott och ostört inatt;)
Varma kramar!

 
Ruth

Ruth

8 november 2010 20:52

45 är en lång tid, men vi glömmer aldrig. Att gå bort så tidligt i livet är orättvist, men vi avgör inte det själva, det är han där uppe som avgör, när skall han göra det positiva för all befolkning på denna jorden..
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

8 november 2010 22:17

Ja du Ruth, 45 år känns både som ett ögonblink - och en evighet. Jag är i alla fall glad att hon fick se båda barnen, som hon gladde sig mycket åt.
Varmaste kramar till dig min vän!

 
Ingrid

Ingrid

8 november 2010 22:44

Hejsan!
45 år det är en lång tid, men saknaden finns där ändå. Min pappa dog för 53 år sedan och han fick aldrig se sina barnbarn och jag kan inte låta blir att sörja lite över det trots att det gått så många år, för jag är säker på att han skulle blivit en underbar morfar.
Kram och godnatt, för nu väntar kudden på mig./Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

9 november 2010 10:42

Tiden har ingen betydelse i sådana här sammanhang, när det gäller saknad. En viktigt aspekt i saknaden är ju som du så riktigt säger, att barnen inte fått uppleva sambandet med den äldre generationen. Ingen av mina barn minns sin mormor. Maria var bara åtta månader och Peter dryga två år. däremot minns Peter sin morfar, som dog fyra år senare. Barnens farmor och farfar var redan borta när de föddes.
Själv har jag också vuxit upp utan mor- och farföräldrar. Mormor och farfar dog när jag var runt två år, men jag minns dem inte, tyvärr.
Nu väntar vi på snövädret här. Suck.
Önskar dig en bra dag.
Varma kramar!

 
Ingen bild

Maria

9 november 2010 15:17

Fresia! Det visste jag inte. det är en av mina favoritblommor :-)

Lambergsfrua

9 november 2010 22:14

Va?? Det visste jag inte - att det är en av dina favoritblommor också. Du ser, det är inte bara namnet du har fått från din mormor ;)
Varma kramar,
Ma

 
Ingegerd

Ingegerd

9 november 2010 21:44

Det är så glädjande att läsa Din blogg ni har en sådan varm och härlig familj. Hoppas igelkotten hittade ngt bra ställe att bo på. Blir lite orolig över den planerde bilfärden, vädret nu är inte körvänligt. Har inte reflekterat så mkt över mor- och farföräldrars betydelse, men är nu så innerligt tacksam att vi fått ett barnbarn då jag är 70+. Det förgyller verkligen tillvaron! Kram till Dig!

http://vitplister.blogg.se/?tmp=09213342

Lambergsfrua

9 november 2010 22:12

Tack snälla Ingegerd för värmande positiva ord!
ja, vi håller tummarna för kotten, men de tillhör ju inte djurvärldens smartaste precis...
Bilfärden söderut känns väldigt oviss just nu. Vi avvaktar och ringer våra vänner i morgon för att höra hur läget är. I värsta fall ställer vi in ännu en gång. Då blir det tredje gången sen i våras.
Vad gäller barnbarn och den äldre generationen, så flyttade vi faktiskt till Karlstad mycket p.g.a att vårt enda barnbarn finns här - och att Svärsonen bad oss. Då kändes det helt OK och vi har aldrig ångrat oss.
Ha det got!
varma kramar!

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

10 november 2010 23:04

Oj...var din mamma så ung när hon gick bort...ja alldeles för tidigt.
det måste ha varit så jobbigt för dig..
Förstår du tänker mycket på henne.
En så vacker blombukett.
Kramar

http://ingermaryissa1.blogg.se

Lambergsfrua

13 november 2010 12:17

Ja du Ingermaryissa, 65 är ingen ålder, tycker jag. Hon fick aldrig möjlighet att riktigt njuta av sitt pensionärsliv, som hon faktiskt såg fram mot. Visst tänker jag på henne ganska ofta, framför allt så här i november då hon ju dog.
Varmaste kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards