Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 10 november 2011

Matteuppgift

Av Lambergsfrua - 10 november 2011 17:51

Jaha och vad har vi gjort idag då? Svarat på en del mail och småpysslat härhemma. Och så har vi räknat lyktstolpar! Jo, det är sant.  


 

Belysningen i de lyktstolpar vi har på området nu är minst sagt otillräckliga trots högt watt-tal. Av miljö- och ekonomiska skäl tänker vi byta ut dem till LED-belysning. Så vi travade runt, MiML och jag och räknade och jag stack emellan med lite fotografering.


 

LED-belysning har vi redan satt upp i en stolpe på prov för flera månader sedan. Eftersom vi är alla mycket nöjda med den, vill vi nu gå vidare och byta ut de resterande tretton.


 

De flesta av våra fina ölandstokar har vissnat, men mitt inne i ett buskage lyste några blommor, som i sitt skyddade läge klarat sig undan den senaste nattfrosten.


 

Vi trotsade duggregnet och tog en liten extra sväng på Lamberget. Den här gula rosen måste vara av en mycket tålig sort, för den brukar blomma ända tills snön kommer.


Våga vägra höst! Utanför ett flerfamiljshus här på Lamberget står trädgårdsmöbeln trotsigt kvar på en matta av bruna höstlöv - och därborta i hörnet står grillen redo att tändas när som helst.


Vi planerar att tända grillen hos oss, när vi har glöggträff för de boende i början av december. Dels är det mysigt och dels är det gott med en varm korv till glöggen. Vem säger att det bara ska serveras pepparkakor till glöggen?


Nu önskar jag er alla en skön fortsättning på kvällen.

Varma kramr,

Lambergsfrua   

 
 
yvonne

yvonne

10 november 2011 20:12

Haha, så det var sååå ni gjorde! Trodde ni skulle försöka sova middag i den trasiga sängen och behövde räkna nåt, var trötta på att räkna får, och räknade lyktstolpar! ;)

Varm korv är alltid gott! Jag är uppvuxen i en korvkiosk ;)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

10 november 2011 22:19

Ja du store så tokigt! =D Nä, vi sover inte middag utan sover gott på natten i stället utan att räkna vare sig får, lamm eller lyktstolpar.
Uppvuxen i en korvkiosk? Hm, ni var väl inte bostadslösa?! =D
Ha det gott!
Stor kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

11 november 2011 06:36

Renfana och nu ölandstok, I rest my case :) Jättefin rubrikbild för övrigt. Är den tagen i Sverige/Skandinavien, eller i Nordamerika?

Jag vet inte vad den gula rosen heter som står pall för frostnätterna i er rabatt, men jag vet att det är ett lån från islam att se gula rosor som den falska kärlekens symbol. Enligt vissa legender förvandlade nämligen Allah en rosenkvist gul för att bevisa Muhammeds ena hustru Aïshas otro. Kristendomen var snabb med att plocka upp många saker av det där slaget (precis som den snott i princip allting från andra religioner och trosuppfattningar) och ur detta uppstod tanken på blomsterspråket.

Vad gäller trädgårdsmöblerna och utegrillen misstänker jag att de står kvar utomhus pga av ägarens lättja snarare än dennes eventuella vintermotstånd. Det brukar vara så, har jag noterat. Vad gäller korv är det gott, men jag har faktiskt gjort en ansträngning att sluta äta dem på sista tiden. Det är ju inte någon vidare bra mat, iaf inte de varianterna som erbjuds i snabbköpen. Riktig korv är däremot en annan femma, men sådana är inte så lätta att finna.

Hoppas den nya LED-belysningen blir bra / Kram

Lambergsfrua

11 november 2011 12:17

Käre Sonen!
Rubrikbilden är tagen strax norr om Trysil förra året i september på hemväg från Idre Fjäll. Det var så otroligt vackert med kölddimman som lättade över sjön.

Ja kära nån! Du förundras över att jag kan en del blomnamn. Jag förundras över dina kunskaper om Allah =D Sicken fuling, att leta bevis för otrohet på det viset. Blomsterspråkets bakgrund kände jag inte alls till och tycker egentligen är ganska fånigt. Fast en ros är alltid vacker oavsett färg.

Trädgårdsmöblerna användes så sent som för några dagar sedan, då vi hade solsken och 7-9 plusgrader. De står med utsikt över Tjärnen, bara gatan emellan. Sen tror nog jag också, att det handlar lite om bekvämlighet. Och brist på lämpligt förvaringsutrymme.

Så kallad "grillkorv" är riktigt dålig, tycker vi också, så den korv vi grillar på glöggträffen är av så kallad "kioskkvalité". De har större procenthalt kött. Vi brukar köpa dem på COOP, men jag tror nog att ICA har dem också.

LED-belysningen kommer att bli toppen. Det vet vi efter att ha sett skillnaden på den som sattes upp för några månader sedan. Vi håller på att ta in anbud på jobbet nu och därför måste vi ju veta exakt, hur många det handlar om.

Ha det gott!
Stor varm kram,
Ma

 
Ingen bild

margareta wårenius

11 november 2011 17:03

Kan var "Per Gynt"
Med en bostadsrättsförening finns det möjlighet för boende att få en gemensam och "trevlig" kontakt/omgänge. Vi lär kännaa den som bor ihuset. Vi "kan" hjälpa varann. Här finns det nu en underbar möjlighet att grilla och dricka glög! och lite småprat. Underbart!
margareta

Lambergsfrua

12 november 2011 13:03

Jag tror det är viktig att skapa gemenskap bland de boende och det kanske är lättare i en bostadsrättsförening, där vi är gemensamma ägare. Grannar kan ställa upp för varandra med småsaker och det vet jag förekommer en hel del här, framför allt bland dem som bott här i flera år.
Grilla och glögga är inte helt fel heller!=D
Ha en skön helg!
Lambergsfrua

 
Ingen bild

margareta wårenius

11 november 2011 17:11

Ett så underbart tillfälle att omgås i föreningen med lite småprat och tilltugg. Bara att gratulera.
Ha en trevlig träff.

margareta

Lambergsfrua

12 november 2011 12:57

Tack Margareta!
Det är femte året vi har glöggträffen och det brukar vara så trevligt. Den äldsta besökaren förra året var 90 år och den yngsta i skolåldern - om man inte ska räkna den lilla bebis som låg i sin mammas mage då. De två fick alkoholfri glögg förstås ;)
Önskar dig en trevlig helg!
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Kopings-Mailis

11 november 2011 19:45

Hej vännen!
Efter sex månader månaders sorgearbete ska jag försöka komma igen med min blogg.Få se om jag är lika duktig som förut att uppdatera.
min son sitter på ett äldreboende och vet fortfarande inte vem jag är.Den 16 denna månad ska han få komma till Uppsala på en utredning i 4 veckor.Skönt både för honom och oss.Jag har gått in i väggen två gånger på den här tiden.Men nu går jag inte dit mer än varannan dag.Måste för att orka!!
Vi ses vännen!
Kram från dig till mig.
Köpings-Mailis is back...

Lambergsfrua

12 november 2011 12:54

Käraste vän!
Om du bara visste hur glad jag blev, när jag fick se ditt namn här. Glädjen grumlades snabbt, när jag läste vidare om din son. Det som hänt honom är helt ofattbart. Jag förstår att frågorna snurrar i huvudet på dig och mynnar ut i ett stort: Varför?

Att som nära anhörig stå bredvid och inte kunna göra någonting är en påfrestning, som kan knäcka den starkaste. Jag beundrar dig som har kämpat på, trots att du själv har mått så dåligt. Jag tror det är ett klokt beslut att dra ner lite på besöken hos honom, men jag förstår samtidigt att det är ett tufft beslut. Det är ju viktigt, att du får vila lite mellan besöken och hämta krafter för att orka finnas där för honom.

Nu hoppas jag innerligt, att läkarna kommer fram till någon vettig förklaring under utredningen.

Jag skickar mina allra varmaste styrkekramar och hoppas de kan trösta något.
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

12 november 2011 10:44

Ledlampor är en dyr investering, men det blir mera lönsamt i längden.
Konstigt att blommor står emot kylan och frostiga nätter, snart ger dom nog vika och tackar för sig. Korvgrillning är mysigt även när snön yr omkring öronen, varm glögg där till blir pricken över I:et.
Ha en fortsatt fin helg.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

12 november 2011 12:20

Ja, Led-lampor är inte billiga, men de ger en mycket bättre sken än lågenergilampor eller andra alternativ. Och som du säger, det lönar sig i längden för energiåtgången är så mycket mindre.
Det är nog bara en tidsfråga, innan kylan knäcker blomstren, så det gäller att njuta av de blommor som fortfarande finns.
Vet du, egentligen är det ännu mysigare att samlas runt grillen på vintern än på sommaren. Det är mörkt, många ljuslyktor lyser upp och grillen ger skön värme - och god korv =D
Sen kan man alltid värma händerna på glöggmuggen;)
Önskar dig också en trevlig helg!
Varma kramar,
Lambergsfrua

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

12 november 2011 13:36

Margareta Wårenius!
Nu gick det upp en talgdank! "Per Gynt" skrev du och jag fattade absolut ingenting- förrän nu. =D Du menar förstås namnet på den vackra gula rosen. Du har troligen helt rätt, så tusen tack för den informationen.
Kram,
Lambergsfrua

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Maria

12 november 2011 16:34

Ska bli intressant att se hur LED-belysningen blir i lyktstolparna. Försöker få vår samfällighet att byta den belysning vi har nu men det är ju onekligen en investering. Skulle helst vilja ha samma typ av pollare som ni har :)

Lambergsfrua

12 november 2011 17:58

Pollarna var ett verkligt lyft för vårt område. Visst kostar det lite med LED, men det är både effektivare och billigare i drift. Du får lobba för det.
Varma kramar,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 maj 13:24

Det är underbart försommarväder nu med sol och lagom sköna plusgrader. Eftersom det är mycket som händer i mitt liv nu, kommer jag att  fortsätta min bloggsemester. Kanske återkommer jag, kanske inte. Orsa kompani lovar ingenting bestämt...   Ha det ...

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards