Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 14 mars 2012

Födelsedag, bärgning och välkommet besök

Av Lambergsfrua - 14 mars 2012 13:15

Jag börjar med att gratulera vännen Bettan i Nacka som fyller år idag.


Vårliga sippor tillsammans med en varm kram kommer till dig från Mannen i Mitt Liv och mig!


För några dagar sedan skrev jag om det sjunkna båtvraket i Lambergskanalen

Igår när vi var ute och stavtravade fick vi se en gigantisk lyftkran på kajen och nyfikenheten var väckt.


Jodå, det var bärgning på gång! Gubbs från kommunen och en del åskådare följde arbete med stort intresse. Självklart fanns TV4 Värmland och tidningsreportrar där.


Det försöket gick visst inte så bra - hon sjönk igen. Ändå hade två dykare sågat loss stora isstycken som tyngde vraket onödigt mycket. 


Nytt försök sedan vajrarna lagts tillrätta. Killen som står längst ut på bryggan dirigerade kranföraren med små tecken - han pekar alltså inte på vraket.


Det krävs kraftiga don för att kunna genomföra lyft på 500 ton - eller var det till och med 600 ton?


Åtta par hjul behövs får att transportera kranen dit den ska.

Vill du veta hur det gick med bärgnngen kan du läsa NWT:s artikel här.


Kvällens solnedgång var av det mer spektakulära slaget. 


Sedan kom Dottern och Svärsonen på besök för att gratulera oss till att vi numera är pensionärer "på riktigt"

Önskar er en fin dag!
Soliga kramar,
Lambergsfrua   

 
 
Ingen bild

Sonen

14 mars 2012 14:34

"Det krävs kraftiga don för att kunna genomföra lyft på 500 ton" skriver du under bilden av en enorm lyftkran och pappa. Men så mycket väger han väl ändå inte?

Fina blomsterbilder, jag har ännu inte sett några här. Å andra sidan får jag ju inte promenera resten av veckan pga av sjukskrivningen (ryggläge så långt möjligt) så det knoppas och spricker säkert här nere också. Hoppas för övrigt att de fick upp båten till slut. / Kramis

Lambergsfrua

14 mars 2012 16:11

Ha ha ha! Njäe, så mycket väger han inte ännu=D
Nej du bärgningen lyckades inte, som du kan se om du klickar på länken till NWT:s artikel. Vi var framme och kollade idag och hon ligger om möjligt ännu sämre till än förut. Jag kommer att lägga ut en bild på bloggen senare.
Det finns nog en hel del vårblommor i Göteborg nu bland annat i Allén. Där brukar det ju vara översållat med blå scilla. De finns nog kvar när du är redo för en mindre promenad nästa vecka.
Stor kram,
Ma

 
Ruth

Ruth

14 mars 2012 20:52

Så trist att bärgningen åter misslyckades, ingen billig skrotbåt blir det innan allt är klart, om det blir det nån gång. Åter en vacker solnedgång. Gott vin att fira pensionärslivet med.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

14 mars 2012 23:01

Ja visst är det trist och hela proceduren med bärgningsarbetet bekostas av oss skattebetalare i Karlstad. Den här ägaren och hans vrak är en tråkig följetong. Han är inne i ett evigt processande om ansvarsfrågan för bärgningarna. En del kommer undan med allting, tyvärr.
Varma kramar,
Lambergsfrua

 
soffie

soffie

14 mars 2012 21:12

åååå blåsippor va härligt de är så söta de blommorna,tack för att du såg att mina bokstäver hade hoppats runt på ordet men nu står det rätt:)

http://www.soffie69.blogg.se

Lambergsfrua

14 mars 2012 22:58

Blåsippor är en favvisblomma för mig. Jag gillar både färgen och formen och att de är så tidiga på våren. Hoppas du inte tog illa upp att jag "näpste" dig lite grann i alla vänlighet;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

15 mars 2012 17:05

Jag trodde att jag kommenterat här men troligen har jag inte det. Du ser att minnet bra men kort. Min egen blogg är nedläggningshotad på fullaste allvar nu men jag låter den ligga utifall att jag skulle ändra mig.
Fina blåsippor får din vän !!! Bland det vackraste som finns är blåsippan när den är i full blom, eller hur !!! Kanske just för att den kommer tidigt och man bara längtar så där väldigt efter blomster.
Till att dra upp ett båtvrak fordras nog både tålamod och precision. Men ... jobbar de ihärdigt så blir det nog resultat till slut. Spännande !!!
Ha en bra kväll vännen !!! Vi hörs !!!
Kram till er !!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

15 mars 2012 21:05

Jag vet att du bloggvilar, så jag väntar inga kommentarer här. Jag vet ju var du finns ändå.
Det där vraket kommer att bli en följetong som flera va den här mannens s.k båtar. Jag hade tänkt skriva om det i dag på bloggen, men jag har inte haft tid =D
Varmaste kramar från oss båda!
Soliga kramar,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards