Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 14 juli 2012

Värt att uppmärksamma!

Av Lambergsfrua - 14 juli 2012 12:30

Idag är det 112 år sedan min mamma och hennes tvillingbror föddes. Mamma blev äldst med sina 65 år, medan min morbror dog före 60 års ålder.


 
Jag minns dem båda med värme, glädje och tillgivenhet.


 

Samtidigt firas Kronprinsessan Victorias födelsedag på öländska Solliden. Det blir säkert ett ljust och glatt firande, särskilt med tanke på att familjen har utökats med lilla Estelle. Jag gissar att många tillresta besökare hoppas få se en skymt av den lilla vid det officiella firande.



 

Sonen blev igår klar med manuset till en ny bok med dead line den 1 augusti. Det firade vi tre tillsammans på vår balkong med lite bubbel.   


Något som vi inte firar är det faktum, att vi idag tvingats avboka morgondagens resa till Taubespelen på Flatön/Ängö i Bohuslän. MiML:s tå fortsätter att krångla. I går vaknade han med frossbrytningar och feber, tån svullen och röd igen, akuttid hos läkaren och en tredje penicillinkur. Remiss skrevs till sjukhusets specialist på diabetesförtter.


Febern har sjunkit, men han är genomtrött. Vi hade verkligen sett fram mot den här resan, allra mest som det är sista året spelen hålls därute (de svårigheter att få ekonomin att gå ihop) -  men hans hälsa är absolut viktigare. Skönt att vi hade avbeställningsskydd...


Önskar er alla en  trevlig helg!
Varm kram,

Lambergsfrua   








 
 
yvonne

yvonne

14 juli 2012 14:19

Oj, skulle ni åkt dit! Jag har en vän som åker med buss dit i morgon härifrån stan...och en bror som bor bredvid Ängön, så han lär höra alltihop :D Inte kul med kroppsdelar som spökar, hoppas det läker snart! Kramar! Hm..vi får ses snart kanske ;)

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

14 juli 2012 15:44

Visst vi skulle ha åkt med Gruppresor i morgon, men det blir inget av, tyvärr. Det skulle ha varit så trevligt, men det blir inte alltid som planerat.
Klart vi ska ses nån gång. Bara MiML blir bra och Sonen har rest hem...
Kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

14 juli 2012 19:07

Ett blandat inlägg - nostalgi, glädje, gratulationer och besvikelse - är det inte så livet är, en salig blandning.

I kväll ska jag givetvis titta på programmet från firandet på Solliden, det brukar vara trevliga program med bra gäster.

Grattis till sonen, som producerat en bok till!

Hoppas makens tå snart blir bra! Att ni inte kan åka med på resan är ju jättetråkigt förstås, men huvudsaken är ju att han blir av med sin infektion.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

14 juli 2012 19:51

Jo visst är det som livet är. I kväll mår han bättre och vi hoppas och tror att den här omgången penicillin ska hjälpa.

Tack för grattiset till sonen! Jag ska framföra det.

Självklart ska vi också se på programmet från Solliden. Mark Levengood är en behaglig konferencier och alltid bra artister. Sen är det självklart soligt att se Viktoria och hennes lilla familj.

Solig kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

14 juli 2012 23:57

Din mamma och hennes bror dog i tidlig ålder, fina rosor dagen till ära.
Trist att ni var tvungna att avboka resan, synd om MIML’s tå som bråkar så, hoppas det snart går över. Nu är jag supertrött efter denna dagen och sena natten i går, så nu blir det sova, hinner inte med datorn dessa dagar, men snart försvinner nog målargnistan som väcktes hos mig och allt återgår till det normala igen.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

15 juli 2012 11:23

Visst dog mamma och morbror alldeles för tidigt. Hon fick ju mig vid "mogen" ålder, så jag hade precis hunnit bilda familj, när hon gick bort. Som nybliven tvåbarnsmamma hade det varit värdefullt för mig att få ha henne som stöd och att fråga till råds om olika saker. Den delen saknade jag då, men det gick ju bra i alla fall;)

Idag mår MiML bättre, men är rejält trött så han får fortsätta att det lugnt. Inga språngmarscher precis=D

Det är väl härligt när man får sån energi att måla som du har just nu - sen kan du koppla av och njuta av allt det fina.
Ha det gott!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

19 juli 2012 10:32

Jag glömmer bort att mormor hade en tvillingbror. Jag kan inte erinra mig att jag sett ett foto av honom. Det har jag kanske, men jag kan inte komma ihåg hur han såg ut i så fall. Hm, som hon ... får man förmoda ;)

Fina blommor fick de av dig iaf. / Kramis

Lambergsfrua

19 juli 2012 14:32

Jag har faktiskt ett foto på honom från bröllopet med moster Olga. Mamma och han var inte alls lika, varken till utseende eller sätt. De var inte enäggstvillingar men kände en stor gemenskap.
Kramen,
Ma

 
Ingen bild

Sonen

20 juli 2012 10:44

Ja, nu när du säger det kommer jag ihåg att jag hört det förut. Jag får ta och kika på fotot när jag kommer upp nästa gång. / Kramis

Lambergsfrua

20 juli 2012 13:24

Japp, det får du göra. Påminn mig bara;)
Stor kram,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards