Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 7 november 2012

En trevlig födelsedag med Elvis

Av Lambergsfrua - 7 november 2012 16:00

Mannen i Mitt Liv fick kaffe på sängen förstås, men ingen present på brickan. Senare tog vi oss ner till centrum så jag kunde köpa min present till MiML - solglasögon att sätta utanpå de vanliga. Snyggt och praktiskt.


Sedan tog vi oss som planerat till stadsdelen Haga och King Creole Café för att träffa Elvis och äta amerikanska våfflor.



Från väggen bakom disken blickar The King ut över lokalen med 50-talsinredning.



Han är i gott sällskap av Marilyn Monroe.


 

Ulla Näzell heter ägarinnan till King Creole Café. Hon är en stor fan av Elvis Presley och från början hade hon enbart affär, där hon sålde saker med anknytning till sin idol - då under namnet King Creole.
Jag tycker att affischen här ovan är rolig. Gissa vem av killarna som kom(mer)!   


 
Här finns
mängder av saker med Elvisanknytning och många av dem har Ulla själv hämtat hem från USA. Graceland har hon besökt 8 gånger - än så länge. Det blir nog fler skulle jag tro.


 
På jukeboxen spelas Elvislåtar, så man snabbt kommer i stämning. Nostalgi på hög nivå!


Kungen själv står vid en fondvägg med motiv från gatan utanför Sun Records i Memphis.


 
MiML tyckte nog det var lite kul att posera bredvid Elvis. Tänk en gång i tiden hade även han en riktig stor Elvisfrisyr.   


Tjejen som kråmar sig på fotot till höger om MiML är Ann-Margret - "Djuret" kallad. Hon och Elvis hade en romans, innan han träffade Priscilla - snyggt par. Romans? Jo, men det var så man uttryckte sig på 50-talet.



I stället för födelsedagstårta blev det präktiga och välsmakande amerikanska våfflor. Vi lämnade Ulla och Elvis mer än nöjda. Ett annorlunda och trevligt ställe, som är väl värt ett besök - eller varför inte flera.   


På kvällen var vi på Öppet Hus hos HSB, minglade, lyssnade på intressanta nyheter och åt en riktigt god buffé från Vilmas restaurang.


MiML var mycket nöjd med sin dag och det var jag också.


Nu önskar jag er en fortsatt bra dag!

Varm kram,

Lambergsfrua   












 
 







 
 
yvonne

yvonne

7 november 2012 18:51

Det är ju ett jättefint café det där! Jag har dock aldrig ätit våfflor, men en räksmörgås...Hennes granne Kultur och Kuriosa har också fina grejor, gamla glas och annat. Fast...jag tycker att MIDL skulle haft på sig solisarna när han poserade :D Hälsar Elvis dotter. (Jo, det är sant, min mamma hette Elvi!!)

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

7 november 2012 19:16

Elvis dotter! Vem kunde ana det;)

Tänkte aldrig på att MiML kunde ha sett stentuff ut med de nya solisarna.

Grannbutiken har vi aldrig besökt, bara kikat på alla prylar i fönstret.
Kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

7 november 2012 20:38

Ser mysigt ut det där. Jukeboxen är det enda jag inte tycker om och det är för att jag själv har varit kiosk/kaffeserveringsögare där en sån stod placerad och dunkade samma, samma skivor dagarna i ända. Hur fin musik det var så får man ibland nog. 5 års dunkande gav mig "men för livet". Nää, men just de skivor som gick för jämnan sitter i minnet, däribland "King Creole" och "Aldrig mer får jag se dig".
Vackra bilder och urmysigt café och fantastiska våfflor. Slten ser god ut .... Ja, han fick en minnesvärd dag din goaste man. hoppas dagen idag varit bra också !!
Kramen från mej !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 november 2012 22:40

Åh, jag kan förstå att man blir urless på att höra samma låtar om och om och om igen. under en dryg halvtimme är det lite mysigt för då hinner ju inte samma låte komma tillbaka - förrän man själv försvunnit utom "hörhåll".

Jag kan ibland tycka att LP-skivor är lite jobbiga, för det lätt för mycket av samma artist i samma genre.

Caféet i sig var verkligen annorlunda och mysigt. Våfflorna var goda, sylten syltigt smaskig - men det mesta av grädden petade jag bort eftersom jag inte gillar grädde. Jag glömde att säga till om det. Ja det var en riktigt bra dag.

Idag har vi tagit det ganska lugnt, handlat lite och traskat runt i omgivningarna.Svalt men ändå skönt.

Varmaste kramen från oss!
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

7 november 2012 22:48

Vilken lyckad födelsedag, att Karlstad har ett nostalgi café med Elvis har jag inte hört om förut.
Måste kännas som att man var tillbaka i ungdomens dagar och det måste kännas varmt i hjärteroten, det var tider det. Vad skiljer våra våfflor från Amerikanska ? måste vara mera en utseendet. Detta fik måste jag nog besöka någon gång, så fina foton.
Ha en fortsatt trevlig vecka.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

8 november 2012 12:58

Ja det var ett riktigt trevligt ställe och det kändes lite som att förflyttas tillbaks till 50-talet.

Egentligen tror jag inte att det är någon större skillnad i smeten på amerikanska och svenska våfflor, men de gräddas i ett våffeljärn som ger högre (tjockare) våfflor, därför krävs bakpulver - men det har man kanske även i svenska våfflor? Som du märker gräddar vi inte våfflor särskilt ofta;)

Det finns även bakverk och maffiga räkmackor.
Ett ställe som verkligen är värt ett besök, tycker vi.

I kväll ska vi ha en god vän här på middag och på lördag åker vi på bussresa till Göteborg för att träffa Sonen, gå på bio och sen på teater. Det blir intensivt med roligt också.
Ha det gott!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Loka

Loka

8 november 2012 06:31

Vilket härligt café och underbara bilder samt minnen! Tragisk förlust av en stor artist, det blev för mycket för den stillsamme person han egentligen var.


Kramar
/Loka

http://mellantidochrum.blogspot.se

Lambergsfrua

8 november 2012 13:01

Tack Loka!
Visst var det ett ställe fyllt av nostalgi. Både Mannen i Mitt Liv och jag var stora Elvisfan då det begav sig. Det var sorgligt och djupt tragiskt att se honom förändras och brytas ner, så som han gjorde, även om rösten var densamma - djup och varm.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Loka

Loka

8 november 2012 14:05

Hej igen tösen,
Jag har också haft problem att kommentera på blogspot bloggar. Kikade på kommentar-fältet för att se och det finns ett val som heter namn/webbadress, vilket du säkerligen redan provat, openid verkar bara vara om man inte vill skriva sin webbadress men den ska fungera. Ber om ursäkt för allt krångel. Om du är på FB kan du ju ansöka om vänskap så kan du kommentera där om det krånglar för mycket =) Det skulle ju gå att ta bort verifieringkoden..

Hoppas att det ska lösa sig för dig
Varm kram tillbaka,
Loka

http://mellantidochrum.blogspot.se

Lambergsfrua

8 november 2012 16:15

Hej igen!
Inte behöver du be om ursäkt!Jag hoppas att du inte tog illa upp. Jag ville bara förklara, varför jag inte har kommenterat så mycket hos dig. Jag har testat de olika alternativen, men mötts av röd text att mitt namn och/eller adress inte finns. Suck.
Jag finns också på FB. Ska se om jag kan hitta dig.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Inga-Lill

Inga-Lill

9 november 2012 07:56

Hallå där ... det var lääänge sen.
Va kul att Du har varit hos Ulla i Karlstad. Henne träffar vi varje år på Elvisfestivalen i Västerås. Vi har även besökt hennes Café - hon kan verkligen "prata" Elvis - mycket och länge.
Kul att se fler som gillar samma idoler som mig. Han är och förblir KUNG vad gäller sångröst.
Ha en bra dag och helg.
Elvis 4-ever
*Kram*

http://ilsi.bloggagratis.se

Lambergsfrua

9 november 2012 16:50

Men vad roligt att du tittar in, Inga-Lill! Ja det var länge sen och jag får ta åt mig, för jag har blivit usel på att bloggvandra.

Jag visste inte ens om att det finns en Elvisfestival! Det låter spännande och måste undersökas närmare - när och hur den arrangeras.

Vid vårt besök var Ulla inte i form för att prata Elvis. Hon var m,ed all rätt djupt upprörd och ledsen över att ha fått en felparkeringsbot på 1000 kronor, medan hon lastade in varor i butiken. Visst är det botten. Vi kom precis, när lappnissarna skrev ut lappen.

Elvis är absolut bäst, även om det finns många andra som också sjunger bra - emn ingen har den rösten.

Elvis 4-ever - absolut!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
kristina

kristina

9 november 2012 16:14

Nästa gång jag kommer till Karlstad ska jag besöka det cafét. Här har det kommit upp flera ställen som spelar rock and roll.
det är mycket Elviskoncerter här för tillfället och jag går nästan på alla.
Ha en trevlig helg och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

9 november 2012 16:55

Jag tror inte att du blir besviken, om du gör ett besök. Christer Sjögren sjunger ju gärna Elvislåtar, men han kan aldrig mäta sig med The King. Vår vicevärd Bertil Österberg är en fantastisk Elvistolkare och uppträder offentligt lite då och då med sin Elvisreportoar. Min absoluta favorit bland alla favorier är "Blue eyes crying in the rain"
Åker till Göteborg i morgon för att träffa Sonen och se Campa i klaveret.
Önskar dig också en fin helg!
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards