Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2011

Solig tisdag

Av Lambergsfrua - 11 oktober 2011 21:41

Idag hade vi inget särskilt på agendan. Bara några småärenden - som visade sig ta mer tid än vi hade trott. Viktigast var i alla fall att MiML skulle klippa sig och det innebär alltid en vånda. Behövs det eller behövs det inte. In i det längsta tycker han, att det inte behövs - men nu insåg han att det behövdes. Det blev riktigt bra!   


Vi åkte sedan till återvinningscentralen på Våxnäs med lite uttjänta elprylar, tog en sväng inom företaget Byggbeslag och beställde en dörrskylt, som någon roat sig med att slita loss från en port och gjorde en liten utflykt till Skoghalls nya NETTO-butik. Den ligger mycket strategiskt granne med Systembolaget, så det var ju lika bra att göra ett besök där också.


På hemresan stannade vi till vid COOP på Nolgård för inköp av "grillkorvar gatukökskvalité" till extrapris. De hamnade direkt i frysen för att sen tas upp till föreningens glöggträff i december.


Vi kom hem igen lagom till lunch...


Jag följde med MiML på en kortare promenad i sakta mak. Det kändes i hälen, men det funkade och blev framför allt inte sämre. 


Den här busken med sina klart lysande orange bär finns i en trädgård nära oss, men jag vet inte vad den heter.


En villaägare har bytt ut sin gamla trista brevlåda mot en riktigt färgsprakande motivmålad sak. Färgerna är faktiskt så här starka. Jag har inte mixtrat något alls med den. En trevlig färgklick, tycker jag.  


Här är ännu en buske, som jag inte vet namnet på. Den växer som häck och är som allra vackrast nu, när bladen fallit och bären syns i sin fulla prakt.


Ja, det var min dag "utan något särskilt på agendan"   I morgon ska MiML till optikern för nya glasögon och sen får vi se, vad dagen har att bjuda på.


Önskar er alla en god natts sömn!

Soloiga kramar,

Lambergsfrua  


Ja, men surprise! Sverige vann kvällens fotbollsmatch mot Holland!!!  

 
 
Gunnel

Gunnel

11 oktober 2011 23:18

Busken med de orange bären ser ut att vara en havtorn. Vi hade det i vår trädgård tidigare, men det var ganska jobbigt när man skulle räfsa runt ikring, för busken har långa vassa taggar. Trevlig kväll

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

12 oktober 2011 10:26

Tack Gunnel! Nu är jag övertygad om att det är havtorn för Yvonne kom med samma besked. Däremot går vi bet på den där andra busken med röda bär. Oavsett vad den heter är den mycket dekorativ - ger lite julkänsla faktiskt;)
Ha det gott!
Kram,

 
yvonne

yvonne

12 oktober 2011 07:28

Busken är HAVTORN, tror jag! Mycket användbara bär! Fast jag har inte provat själv. Hälsa MIDL att det är viktigt att se bra (ut) ;) Vi verkar få en solig onsdag också. Kram! (den andra busken vet jag inte vad det är. Nypon?)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

12 oktober 2011 10:25

Åh tack, Yvonne! När du säger det, känner jag ju igen den. Sådana finns det massor av på väg från parkeringen ut mot Skagens udde.
Nypon är det absolut inte. Varken växtsätt eller blad (de få som finns kvar)påminner om nypon. Visst blir man lite nyfiken i alla fall ;)
Du kan ju tänka dig hur bra MiML kommer att se ut - nyklippt och sen med nya glasögon =D
Ha det gott!
Kramar,

 
Ruth

Ruth

12 oktober 2011 10:51

Här lyser solen efter en frostig natt. Håret är alltid ett aber, mitt är så långt nu så jag snurrar ihop en svans och sätter en kupol över men en pinne igenom, ja du förstår säkert haha, lugg och kort framför öronen. Trivs med det, men hängande blir jag ett troll. Fina foton med bär, säkert poppulärt för fåglarna framöver. Fin brevlåda och övriga bilder. Här rinner näsan i dag, huvvaligen.
Kramen till er !

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

12 oktober 2011 20:34

Ja du min vän, håret är ett dilemma. Jag gnäller på MiML, som inte vill klippa sig, men det vill ju inte jag heller. Jag skjuter upp det så länge som möjligt.
Men jag tror du passar bra i hästsvans!
Önskar dug verkligen god bättring!
Varma kramar,

 
Ingen bild

margareta wårenius

12 oktober 2011 20:30

Havstorn, de oranga, oerhört vitaminrika. Du får betala dyrt i en hälsokostaffär.

De stora röda är odlat Hagtorn, ej goda, mjöliga i smaken. Ej giftiga.

margareta

Lambergsfrua

12 oktober 2011 21:44

Aha! Du menar att båda två är havtorn! Intressant: De orangea är jag helt övertygad om. Du menar alltså att de stora röda är odlade hagtorn. Tack snälla för den upplysningen.
Varma kramar!

 
Inger Rozén

Inger Rozén

13 oktober 2011 14:56

Hej o hå!
Fin brevlåda tycker jag det var!

http://ingerrozn-chintoh.bloggo.nu

Lambergsfrua

13 oktober 2011 15:34

Tack, Inger! Visst är den mysig - härligt att titta på när snön yr runt öronen =D
Varma hälsningar!

 
Ingen bild

Sonen

14 oktober 2011 20:00

Den där busken har jag själv kollat upp tidigare i år när jag var ute och fotade med nya kameran, och mycket riktigt är det havtorn. Bären kan växa riktigt tätt. De röda avlånga bären skulle kunna vara berberis, men det kan mycket väl hända att Margareta Wårenius har rätt. Bär och buskar är ju egentligen inte min starka sida ;)

Kramis ~ Sonen

Lambergsfrua

14 oktober 2011 20:11

Havtorn är säkert helt rätt. Berberis? Tja, varför inte. Nypon är det i alla fall inte.
Buskar är inte min starka sida heller.
Varmaste kramar från oss båda!
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards