Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under november 2011

Av Lambergsfrua - 5 november 2011 16:16

Efter lunch idag körde vi norrut till sagolika Sunne, som det heter i reklamsammanhang. Lätt dis, men uppehåll och +8 - en sagolik novemberdag med andra ord!   


 

Vi checkade in på trevliga Hotel Selma Lagerlöf, där vi bott flera gånger förut, både privat och vid kurser. Den här gången fick vi rum på andra våningen med utsikt ner mot samhället och Fryken.


Vi har gottat oss med innehållet i vår beställda "välkomstkorg" - frukt, fin choklad och en liten flaska bubbel.    Jag har självklart fotograferat, men kan inte föra över bilderna till datorn. Kortläsaren ligger kvar hemma... Suck.


Om en dryg timme är det dags middag och sedan farsen "Kuta och kör".

Mycket spring i dörrar blir det, men det är bara roligt om man är inställd på det. Och  det är vi ikväll.  


Önskar er alla en skön och trivsam kväll!

Varma kramar,

Lambergsfrua

Av Lambergsfrua - 4 november 2011 19:10

Fast egentligen känns det ju mest som en vanlig fredag.   


Gårdagens möte om våra hushållssopor var positivt. Vi kan använda våra nuvarande soprum. De behöver målas om och få trösklarna nerfasade. Lätt och smidigt ska det vara för sopkillarna att dra kärlen ut och in.

Sedan blir det informationsmöte med alla boende och utdelning av ställningar och påsar. Förhoppningsvis ska allt vara klart att dra igång runt den 1 februari och då stängs sopnedkasten. Inte helt populärt bland en del de boende - det är ju väldigt bekvämt med sopnedkast...


Idag har det varit grått men fortfarande varmt. Vi har både städat, tvättat och gått en liten stavpromenad. Hälen besvärar mig fortfarande, men inte alls lika illa som för bara en vecka sedan.


I morgon drar vi till Sunne för en teaterhelg på hotell Selma Lagerlöf. Välkomstkorg med bubbel och frukt, trerätters middag, platser längst fram i teatersalongen och övernattning ingår i paketet. I år spelas farsen "Kuta och kör". Lasse Brandeby skulle spelat en av rollerna, men han är ju sjukskriven sedan en tid. I hans ställe kommer ICA-Stig. Det ska bli intressant att se honom i en annan roll.


Eftersom det är en fars blir det förstås mycket springa i dörrar, men också många goda skratt - hoppas jag i alla fall.


Nu önskar jag er alla en god natts sömn i loppelådan!

Varma kramar,

Lambergsfrua   



Av Lambergsfrua - 3 november 2011 12:05

Ja, det heter kanske inte sopor numera utan avfall. I vår förening har vi sopnedkast, vilket betyder att hushållsavfallet är osorterat. Övrigt avfall kör vi självklart bort till återvinningen.


Sedan en tid tillbaka vill kommunen att vi ska sortera matavfallet för sig och de brännbara hushållssoporna för sig av miljöskäl. Matavfallet ska sedan omvandlas till biobränsle, vilket självklart är mycket positivt.


Mindre självklart tycker jag det är, att matavfallet än så länge transporteras till Jönköping, därför att Karlstad inte har någon biobränsleanläggning ännu. Det ska byggas, men tills dess fortsätter transporterna till Jönköping. Hur var det då med miljöskäl??


Hur som helst, nu kommer Karlstad Energi att i det närmaste dubbla sophämtningsavgiften för dem, som inte sorterar sina hushållssopor. Det kan man tycka vad som helst om, men för oss i föreningen handlar det om stora pengar och vi är inte villiga att betala den "straffavgiften".


Därför ska vi i styrelsen om en stund träffa den "sopansvarige" på Karlstad Energi och se, hur vi kan lösa problemet med soprum för de nya sopkärlen. Vi hoppas och tror att våra nuvarande 13 soprum ska gå att använda, men vet ju inte säkert.


Jag önskar er alla en fortsatt bra dag - med eller utan sortering av hushållssoporna    


Varma kramar,

Lambergsfrua   




Av Lambergsfrua - 1 november 2011 15:06

Hur gick nu detta till?

November redan?

Vart tog oktober vägen?


November böjar gråmulet, precis så som man tänker sig att denna höstmånad ska se ut - men med 12 härliga plusgrader. Det är ju nästan sommartemperaturer! 


Som motvikt till dagens gråmulenhet väljer jag att visa några bilder, som jag tog för bara några dagar sedan. Idag är det redan betydligt glesare i lövverket.


Vad är nu detta, undrar ni kanske. En liten smal ö i Tjärnen, eller? 


Nja, det kan man kanske säga. Det är en stock, som har kommit flytande och slagit sig till ro vid den grunda stranden. Som synes av grästuvorna och slyn har stock-ön fått ligga i fred till stor glädje för framför allt änderna. När vi kom närmare simmade ett tiotal änder ut från baksidan av sin lilla ö. En av dem paddlade glatt fram mot oss. Den hoppades nog att vi skulle bjuda på en brödbit.


Sedan kan jag ju bara inte låta bi att fotografera solnedgångar - och den dagen bjöd på ännu ett spektakulärt skådespel.


Önskar er alla en fin fortsättning på den första novemberdagen.

Varma kramar,

Lambergsfrua

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards