Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under november 2011

Av Lambergsfrua - 13 november 2011 22:43

Två gånger den senaste tiden har jag fått mail från Google, där jag gratuleras till vinsten! Vilken vinst? Jag har inte deltagit i någon tävling eller utlottning. Jag ombeds öppna bifogade fil och fylla i de önskade uppgifterna.   


Varningsklockorna dångade hårt i huvudet och varningslamporna blinkade blinkade rött . Jag raderade mailen snabbt och tog bort dem från Borttaget också. Jag har både brandvägg och virusprogram, men Google slank igenom ändå. Det kanske inte var någon bluff, men jag vågade inte chansa - fast jag kan inte låta bli att undra, vad den där vinsten skulle kunna vara...  


Dags för loppelådan, så jag önska er alla go' natt!

Varma kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 12 november 2011 16:44

Ingrid på Gotland lottar nu ut boken "Frostnätter" av den isländske författaren Arnaldur Indridason. Gå in till henne du också och delta i lotteriet, som pågår till den 15 november!

Lycka till! - fast jag vill ju vinna förstås =D


Varma kramar till er alla!

Lambergsfrua


PS Ingrids blogg är trevlig, läsvärd och väl värd ett besök även utan utlottning! DS   

Av Lambergsfrua - 12 november 2011 16:18

Så vaknade vi då till ännu en gråmulen dag efter lätt nattfrost. Några plusgrader har det blivit senare.


Döm om vår förvåning, när vi fick se en båt ge sig ut från de nästan tomma bryggorna.


 
En ensam man tuffade sakta ut från den spegelblanka tjärnen - vadan och varthän?


På eftermiddagen har vi varit på ett kort besök hos Dottern med familj. De vita snöbären ser lockande ut på sina kala grenar - "smällbär" som vi kallade dem som barn. Man repade av några stycken, slängde på marken och stampade på dem. POFF! Hur kul som helst!=D


Nä, jag repade inga nu, nöjde mig bara med att fotografera. Man mognar ju med åren - he he!

Jag hade lilla Sonyn med, så kvalitén går inte att jämföra med Samsungens.


Malvans färg gillar jag skarpt och det finns fortfarande ganska många blommor kvar på den här plantan.


Det här är en buske som blommar om våren på bar kvist. Nu har det kommit in i andra andningen och många knoppar väntar på att slå ut... Undrar hur det blir med den saken.  Dagens löpsedlar talar om "rysskyla på väg". Ska det vara nödvändig, säg?


I kväll är vi bortbjudan till goda vännerna Anneli & Rune. Det ser vi fram mot, för vi brukar alltid ha så trevligt tillsammans.


Önskar er alla en skön kväll!

Varma kramar,

Lambergsfrua    

Av Lambergsfrua - 10 november 2011 17:51

Jaha och vad har vi gjort idag då? Svarat på en del mail och småpysslat härhemma. Och så har vi räknat lyktstolpar! Jo, det är sant.  


 

Belysningen i de lyktstolpar vi har på området nu är minst sagt otillräckliga trots högt watt-tal. Av miljö- och ekonomiska skäl tänker vi byta ut dem till LED-belysning. Så vi travade runt, MiML och jag och räknade och jag stack emellan med lite fotografering.


 

LED-belysning har vi redan satt upp i en stolpe på prov för flera månader sedan. Eftersom vi är alla mycket nöjda med den, vill vi nu gå vidare och byta ut de resterande tretton.


 

De flesta av våra fina ölandstokar har vissnat, men mitt inne i ett buskage lyste några blommor, som i sitt skyddade läge klarat sig undan den senaste nattfrosten.


 

Vi trotsade duggregnet och tog en liten extra sväng på Lamberget. Den här gula rosen måste vara av en mycket tålig sort, för den brukar blomma ända tills snön kommer.


Våga vägra höst! Utanför ett flerfamiljshus här på Lamberget står trädgårdsmöbeln trotsigt kvar på en matta av bruna höstlöv - och därborta i hörnet står grillen redo att tändas när som helst.


Vi planerar att tända grillen hos oss, när vi har glöggträff för de boende i början av december. Dels är det mysigt och dels är det gott med en varm korv till glöggen. Vem säger att det bara ska serveras pepparkakor till glöggen?


Nu önskar jag er alla en skön fortsättning på kvällen.

Varma kramr,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 9 november 2011 21:47

... eller kanske inte.

Det har faktiskt varit full fart här idag.

Häromdagen knakade det oroväckande i MiML:s säng, när han klev upp på morgonen. När vi senare lyfte bäddmadrassen för att undersöka saken, fick vi se att en resårfjäder gått av och gnagt sig genom stoppningen. Inte alls bra.


Så igår var vi på IKEA och kollade in deras sängsortiment. Eller snarare provlåg oss genom det. Inte kunde vi bestämma oss för vad vi ville ha. Vi undersökte även utbudet hos Jysk - men kunde fortfarande inte bestämma oss för vilken typ av säng vi egentligen vill ha. Jo, jag var/är förtjust i tanken på en ställbar säng. MiML var inte riktigt lika förtjust i tanken. Vi bestämde oss för att avvakta lite, fundera igenom det hela och sedan sova på saken - i den trasiga sängen. 


Idag åkte vi till Jysk igen och provlåg en gång till. Hissade upp huvudänden och sen fotänden och sen båda på samma gång. Det sista var mer kul än bekvämt, men spännande ändå att få känna sig som en fällkniv. 

 

MiML var inte alls lika motvillig nu. Han insåg fördelarna och till slut bestämde vi oss för två ställbara sängar (ungefär som på bilden jag har lånat från nätet) - och var kloka nog att även beställa hemtransport. Vi får dem inte förrän nästa vecka, så tills dess får MiM:L ligga på sin knakande loppelåda.


Efter sängshoppingen fortsatte vi ut till Bergvik för lite vanlig shopping. När vi väl kom hem igen, var det redan dags för lunch.

 
Våra pelargoner blommar fortfarande och lyser upp i köksfönstret.


Barnbarnet Erik
kom hem från Kiev natten till igår och idag var det dags för ännu en antiallergispruta på sjukhuset. "Lambergets Taxi" ställde självklart upp skjutsade. Sen fick vi cirka en timme med bokläsning i cafeterian medan vi väntade på honom.


Efter skolan kom han till oss en stund för att fixa högtalaren till min dator. Det var snabbt avklarat. Vi satt en stund på balkongen och han berättade om sina upplevelser under veckan i Ukraina. Allt har gått alldeles utmärkt bra och ungdomarna har fått med sig minnen för livet. Nu ser vi fram mot att få se fotona och så småningom hela dokumentationen - men den dröjer ju till i vår.


 
I ett av grannhusen bor de här eleganta hundarna. De är mycket väluppfostrade och trasslar inte in sig i varandras koppel - även om risken känns stor.


 

Några av våra hus i eftermiddagssolen.

 

Så har dagen bara runnit iväg. Vi har sett både Bönderna och Berg flyttar in. Snart är det dags att krypa ner i loppelådan - hälften hel och hälften trasig...


Go'natt alla vänner och sov gott, när det är så dags!

Varma kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 8 november 2011 22:49

Vi vaknade till helgrå himmel, men det visade sig vara dimmoln, som lättade framåt förmiddagen. Vi ficke n dag med härlig novembervår!


 

Förra året den här dagen var det en tunn isskorpa vid Tjärnens stränder. Idag kom en kanotist paddlande. Jag tror att det är samma kille som brukar ta ett morgonpass flera gånger i veckan under sommaren.


Solen förgyllde löven på en av våra hängbjörkar.


 

Fortfarande blommar det i naturen, Lysande gula renfaneblommor kan ses sida vid sida med torra bruna blomställningar.


 

Vi fick en helt fantastisk solnedgång. Jag har inte gjort något åt bilden. Naturen och kameran fixade det själva.


 

Mirror Lake - eller nåt sånt  


Nu är det dags för Loppelådan.

Sov gott alla människobarn!

Varma kramar,

Lambergsfrua   


Av Lambergsfrua - 6 november 2011 16:14

Så där ja, nu har jag laddat över Sunnebilderna från kameran. Nästa gång vi är på vift, ska jag inte glömma kortläsaren på skrivbordet hemma...


 

Quality Hotel Selma Lagerlöf (här kan vi verkligen tala om svengelska!), som det mötte oss denna grådisiga lördag.


 

Vi har bott på det här hotellet många gånger både privat och på kurser, men det här var första gången som vi fick ett rum på andra våningen med utsikt över Kolsnäs camping och Fryken. Kanske berodde det på att jag mailade till receptionen och berättade, att vi skulle fira en födelsedag.


 

"Välkomstkorgen" var elegant insvept i cellofan. Jag tog bort det, för att man bättre ska kunna se godsakerna här på fotot. Flaggorna hade jag med hemifrån. De är ganska beresta vid det här laget  


   

Vid middagen ställdes en flagga fram på vårt bord. Trevligt och mycket uppskattat av oss båda.


 

Som inledning fick vi "Räktårta med krispig sallad av rädisor" - mm, smakade bra. Bladen påminner lite om rödbetsblad, men jag måste ju tro på kocken. Det var gott och smakrikt.


 

Huvudrätten var "Helstekt oxfilé med madeirasås, sauterade grönsaker och råstekt potatis". Smakade helt fantastiskt.


Till varje rätt fanns ett vinförslag till en kostnad av 395 kr för en helflaska och 103 kr för ett glas. Kalla mig gärna snål, men där går i alla fall en gräns för oss. Drygt 100 kronor för ett glas vin är bara för mycket. Det finns inga propotioner mellan kostnad och smak. Tycker vi i alla fall. Vi drack ett mörkt fylligt bayerskt öl i stället. En vinexpert hade troligen vridit sig av förtvivlan och sagt, att ölsmaken inte "gifter sig" med oxfilén, men då får väl oxfilén fortsätta att vara - ogift  


 

Efterrätten bars in med sprakande tomtebloss - eller man kanske ska säga bloss bara. Det är ju inte jul ännu.


Det skulle ha varit "Chokladfondant med vispad grädde och halloncoulie", men den där chokladfondanten hade säckat ihop, så ny måste tillverkas. Vi erbjöds att vänta på den eller ta cheesecake istället. Vi och många med oss valde cheesecaken och vi ångrade oss i alla fall inte. Stackars arma kocken med sin stab! Jag kan bara tänka mig hur stressigt det var därute i köket. Vi var ju liksom inte de enda gästerna i matsalen...


 

Så var det då dags för kvällens höjdpunkt - farsen.Trots att vi inte hörde allt som sas, hade vi en trevlig kväll full av många glada skratt. Här kan du se Nya Wermlanstidningens rescention


I morse njöt vi av en god hotellfrukost och tog oss sedan hem till Karlstad.

Om dryga timmen kommer Dottern och Svärsonen hit och vi ska äta thaimat, som vi alla gillar. Barnbarnet Erik är fortfarande kvar i Ukraina och Sonen är kvar i Göteborg och pluggar. Han hade tänkt åka upp, men vi tyckte det kändes onödigt för bara en dag.


Önskar er alla en skön söndagskväll!

Varma kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 6 november 2011 07:30

Födelsedag


 

Idag plockar fram och hissar flaggan för käre Mannen i Mitt Liv, som fyller år!

Det flaggas på många ställen i landet just idag för det är ju också Gustav Adolfsdagen. Som barn var MiML helt övertygad om, att flaggorna vajade för honom - vadå Gustav Adolf?

Jag gratulerar med en röd ros och en stor varm bamsekram! Teaterhelgen var presenten.   

Just nu är vi kvar i Sunne, men åker hem efter en lugn skön hotellfrukost.


Sedan blir det nog lite firande hemma också under dagens lopp. Man måste ju ta vara på tillfällena att sätta guldkant på tiilvaron.  


Önskar er alla en fin söndag!

Varma kramar,

Lambergsfrua

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards