Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 12 november 2012

Göteborgshelg

Av Lambergsfrua - 12 november 2012 16:30

I lördags morse åkte vi buss med Majo Resetjänst till Göteborg. Lustigt namn tyckte jag första gången jag såg det i en reseannons. Inget konstigt alls egentligen. Företaget har fått sitt namn från de första bokstäverna i ägaren Mats Johanssons namn.



 

Vädret var inte det bästa, men det är ju den tiden på året. I lobbyn på Gothia Towers väntade Sonen. Vi åt lunchbuffé tillsammans på en kinarestaurang, som vi besökt tidigare och gillar.


Sedan blev vi bjudna på bio - Bondfilmen Skyfall på filmstaden Bergakungen. Jag har egentligen inte mycket till övers varken för deckare eller actionfilmer, så jag hade inga förväntningar alls. Jag visste att filmen börjar med ca 20 minuters riktigt tuffa actionscener, så jag nollställde mig. Till min stora förvåning blev jag engagerad och kände hur det kittlade i magen, t.ex när motorcykeljakten gick uppe på hustaken. Jo det är sant! Mc-åkande Bond jagade mc-åkande skurken Ola Rapace uppe på hustaken! Hur nu det var gjort. Sedan var det inte bara action, det var en blandning med lugnare avsnitt däremellan


Filmen är fantastiskt snygg och välgjord, helt klart mycket sevärd. Och detta alltså sagt av en som inte gillar den här genren av film - men jag är ju inte sämre än att jag kan ändra mig.


Från rummet hade vi utsikt över Liseberg, som var vackert upplyst runt entrén, Rondo och Lisebergsteatern. Tyvärr missade vi julbelysningen den här gången.  Den startar nu till helgen och då lyser glittrar och glimmar både Liseberg och hela innerstan.



Göteborgshjulet därinne på Liseberg är upplyst och ändrar färg med jämna mellanrum. Jag gillar bäst när hela hjulet och "ekrarna" glittrar.  



Det är alltid roligt att inventera hotellrummens barskåp och det gjorde vi här också. Nej, vi köpte inget där, men den här påsen fick oss att dra på munnen. Här har någon reklamare nästan slagit knut på sig själv - norrskensnötter minsann.


På kvällen såg vi buskisen "Campa i klaveret" på Lisebergstatern med skådepelare från Vallarnas friluftsteater i Falkenberg med bl.a Siv Carlsson, Jojje Jönsson och Claes Månsson. En glad och lättsam underhållning, där man sprang i husvagsdörrar i stället för i vanliga dörrar.


Många skratt blev det förstås och den här gången var det jag som hamnade bredvid en glad herre, som uppskattade skämten med att låta som en skriande åsna. Två unga tjejer framför oss knuffade på varandra och skarttade gott - åt honom. Ibland vände han sig mot mig och viskade "visst är dom BRA! Visst är det ROLIGT!" Jag nickade bara tull svar.

 
Bussen skulle åka tillbaks först kl.15 för att vara tillbaks i Karlstad runt halv åtta och det passade inte oss. Vi tog förmiddagståget i stället. Utanför Gamla Posten på Drottningtorget sitter tre gubbar på sina pelare och blickar ut över torget och Centralen. Konstverket skiftar färg och jag vet inte om jag tycker det är fint eller inte. Lite kul är det nog i alla fall.



Eftersom man nu arbetar för högtryck med att färdigställa dubbelspåret mellan Göteborg och Trollhättan var det ersättningsbuss där den här helgen. Fyra bussar avgick från John Ericssonsplatsen och vi fick åka med en mycket bekväm buss från Marks.


Spårarbetena har hållit på i tre somrar och man kommer att stänga ännu en helg innan invigningen den 7-9 december.


Samtidigt ska man inviga den ombyggda E45:an - men jag tvivlar på att är klar till dess. Nästan hela sträckan känns som ett enda stort vägbygge.


Vi återvände hem otroligt nöjda med vår trevliga Göteborgshelg.


Önskar er nu en skön kväll!

Varmkram,

Lambergsfrua   

 
 
Ingrid

Ingrid

12 november 2012 19:27

Det låter som en riktigt trevlig utflykt!
Ni är kloka som passar på att roa er när det finns tillfälle till det.
Jättefina bilder visar du också från resan och så fick jag reda på vad du tyckte om Skyfall. Jag gillar ju actionfilmer, så den skulle nog passa mig precis, men nu blev jag så sur på Rondo och deras dåliga filmmaskin (de är inte digitaliserade) så jag struntar i att gå och se Skyfall där.
Ha en skön måndagskväll!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

12 november 2012 23:04

Ingrid, vi är mer än nöjda med vårt besök i Göteborg. Trevligast av allt var ändå att umgås lite med käre Sonen;)
Skyfall är absolut värd att se. Kanske det finns möjlighet för dig att se den inne i Visby på en biograf med bättre filmmaskin? Jag hoppas verkligen det.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
yvonne

yvonne

12 november 2012 21:10

Kul att få läsa om er Göteborgshelg! Majo har man åkt med några gånger, men inte visste jag att det var så enkelt varifrån namnet kom! Järnvägsbygget och vägbygget har hållit på i...jag vet inte hur många år nu! All evighet känns det som...Vi syns på fredag!! Kramar!!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

12 november 2012 23:07

Majo är ett riktigt bra reseföretag. Vi åker gärna med dem och med Gruppresor.
Järnv'gsbygget har känts evighetslångt, men nu verkar det snart vara klart. Sonen är den som fått utstå dessa ersättningsbussar mer än vi, eftersom han är den som oftast reser sträckan.
Ser fram mot ditt besök på fredag. Vilken tid passar det dig? 11 - eller senare??
Varm kram!
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

14 november 2012 07:30

Håller med dig om Bond-rullen, den var otroligt välgjord. T.o.m själva inledningen med titellåten var imponerande ;) Vad gäller Clarion Post Hotel undrade du om de tre statyerna utanför. De är gjorda av den spanske konstnären Jaume Plense och heter "Dröm". Av någon anledning. Du kan läsa mer om det här, och om hotellets övriga konst också: http://www.clarionpost.se/konsten

Kram

Lambergsfrua

14 november 2012 11:15

Aha! Tack för den upplysningen. Jag sökte på bl.a på offentlig konst i Göteborg och konst på Drottningtorget. Utan resultat förstås. Tänkte aldrig på att de tre gubbarna på sina pelare tillhör hotellet.
Kramar,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards