Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under september 2009

Av Lambergsfrua - 2 september 2009 16:19

I går förmiddag tog vi en tur till IKEA här i Karlstad för att tiltta på en ny kökslampa. Vi gillar den gamla skarpt, men den börjar få små skavanker i lacken på skärmens insida, och är inte helt fräsch längre. Det är förståeligt, för den  har varit med i två flyttar med allt vad det innebär av påfrestningar.


Om vi hittade någon lampa, som vi ville ha? Nähä! Däremot kom vi hem med en ny kudde till  Lambergsfrua att vila sitt trötta huvud på, ett knäbord med formbar kudde under för Lambergsfruas laptop *hindrar inte den svalkande datorfläkten*   - och ett par skärbrädor! Det finns ingen som lämnar IKEA utan ha köpt någonting och oftast är det inte det man var ute efter ;)


Idag var det tandläkarbesök på agendan. En trevlig man som vi gått till sen vi flyttade hit för åtta år sen Allt var bra, han petade och putsade och fluorade - och vi kunde gå hem igen ca 1500 kronor fattigare. Men som MIML uttryckte saken med ett glatt flin: "Numera äre det i alla fall billigare att gå till tandläkaren än att reparera bilen :)


Kram till alla!

ANNONS
Av Lambergsfrua - 1 september 2009 16:00

Grått och regnigt. Efter frukost fick vi en rejäl genomgång om bostadsrättsjuridik av Anders Gustavsson, som är förbundsjurist på HSB Riksförbund. Han tolkade och förtydligade delar av stadgarna för bostadsrätter. Han är en  synnerligen kunnig man, som dessutom har färmågan att förmedla sina kunskaper. Det är sannerligen inte allom givet ;) Timmarna med honom var mycket givande.


Vill bara visa hur tättbebyggt det är runt hotellet ute på Nötholmen. Fina hus som väl ska påminna lite om skärgårdsbebyggelse och alla har egen båtbrygga...

Prisbild? Har ingen susning, men hög skulle jag tro. Många norrmän bor där. Om  året runt eller bara på sommaren vet jag inte heller.



ANNONS
Av Lambergsfrua - 1 september 2009 15:56

Något nattsudd blev det inte. Efter middagen kändes det helt rätt att dra sig tillbaka till rummet, sitta en stund på balkongen med jacka på och sen inta horisontalläge.

Sköna sängar, go'a kuddar - sömnen kom smygande ganska snart. 

Av Lambergsfrua - 1 september 2009 15:44


Breddvid tvålpumparna på det modernt  avlånga gemensamma handfatet *liknade en matho* stod pumpflaskor med bakteriedödande handdesinfektionsmedel.


Kära Gäst!

Vi är rädda om din hälsa... Och sen följde en noggrann beskrivning på hur man ska gnida in sina rentvättade och torkade händer med medlet - "och var speciellt noga med tummen och tumgreppet!"


Låt mig bara säga, att medlet hade strykande åtgång...





Av Lambergsfrua - 1 september 2009 15:38

Vi hade förmånen att få lyssna på Lasse Eriksson som verkligen har förmågan att med filosofisk, jordnära och klarsynt humor dela med sig av sina erfarenheter. Ämnet var: "Vi är alla olika - utom jag!" 


Han talade om lycka, pina, stolthet, stress, tålamod, åldrande, hur de roller vi spelar olika livssituationer förminskar oss och om skam som en förödande kraft.


Några härliga citat:

Gode Gud gör mig syndfri - men inte än! 

Gode Gud ge mig tålamod - men gör det fort!

Idag mail - igår morse!

Man slutar inte utvecklas för att man fyller år!

Med tiden kanske kroppen förlorar sitt erotiksa underhållningsvärde!


Jag köpte hans bok om tålamod "Gode Gud ge mig tålamod - men gör det fort!" - något man verkligen behöver i umgänget med en dator *fniss. Jag fick en dedikation på andra försättsbladet där det står: "Ha tålamod medan sidan laddas..."


Av Lambergsfrua - 1 september 2009 15:16

Vi bodde toppenbra ute på Nötholmen med utsikt in mot Strömstad centrum.

Fint väder på så vi kunde både gå en tipspromenad och sitta en stund på balkongen efter första dagens föreläsning.

Av Lambergsfrua - 1 september 2009 15:09

Flera tändkulemotorer stod uppställda längs kanalen och spred sitt lugna dunk, dunk över nejden.  De lockade förstås en hel del gubbs, som intresserat vände och vred på huvudena för att kunne se motorns alla finesser.  De stolta ägarna pysslade om  motorerna, som om de vore spädbarn.

Av Lambergsfrua - 1 september 2009 15:06

Även i år fanns det ett par veteranfordon att beskåda, men vackrast var i alla fall i mitt tycke den här välskötta gamla träbåten. Det ligger många timmars arbete bakom den glansen ;)

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

Följ bloggen

Följ Lambergsfruas  blogg med Blogkeen
Följ Lambergsfruas  blogg med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se