Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 10 december 2010

Fredagsplock

Av Lambergsfrua - 10 december 2010 16:13

Först kan jag ju inte låta bli att visa gårdagens sprakande solnedgång - ja, jag vet att jag blir lite tjatig, men varje solnedgång är ju en njutning för ögat.


Det gäller att passa på för natursceneriet ändrar sig snabbt - och försvinner.


Idag har det varit städning och tvättning. Vi har ett stort påslakan för vår dubbelsäng och det har irriterat mig en tid. "Länge" mumlar MiML. Nåja, vi köpte det på IKEA och jag var helnöjd - tills vi skulle stoppa in täcket i tygsjoket.


Visserligen fanns det en öppning nertill, men ingen öppning längst ut på sidorna högst upp. Hur ska man då kunna baxa täcket på plats? Det måste ha skapats av en manlig designer, som aldrig någonsin behövt stoppa in sitt täcke i ett påslakan.   


Alltså plockade jag fram mina husliga talanger och sprättade upp två öppningar på sidorna i överkant för att kunna dra täcket på plats. Jodå, jag fållade de där öppningarna också. Petjobb.   


Därmed borde sen allt vara frid och fröjd - men icke. Täcket levde sitt eget liv därinne i påslakanet. Än gled det över på min sida, än gled det över på MiML:s sida och ibland knorvade det ihop sig ner mot fötterna.   


Jag gnuggade då geniknölarna och knåpade sen fast en bit kardborrband längst ner i hörnorna. En klar förbättring, men på senaste tiden har jag vaknat varje morgon med en stor bit av täcket utdraget genom den övre sidöppningen på min sida. Som ett stort luddigt öra.   


Tydligen drar jag i täcket där vid nattliga vridningar och vändningar. Det betyder ju då per automatik, att MiML inte har så mycket täcke kvar på sin sida inne i påslakanet - men han är en fridens man och har inte klagat.   


Idag fick jag nog och efter tvätten sydde jag fast kraftiga tryckknappar i påslakanets ytterhörnor vid öppningarna - och motsvarande på täcket. Nu vore det väl sjalva den, om inte täcket ska ligga still inne i sitt påslakan.   


Så mina vänner, när ni köper påslakan från IKEA, kolla att det verkligen finns öppningar upptill på det. Då slipper ni både irritation och besvär.



Dottern och Svärsonen ska ut och roa sig i kväll. Kära Barnbarnet kommer hit en sväng för att umgås och äta middag. Eftersom det är kallt i kväll förvandlas vår bil till taxi - det blir skjuts både hit och hem.


Önskar er alla en riktigt trevlig fredagkväll - med eller utan Idol.

Varma kramar!   

Lambergsfrua


 
 
yvonne

yvonne

10 december 2010 20:28

Här blir det definitivt utan Idol.. ;-) Och bara ett täcke!? Jag skulle bli gaaalen! Jag vill allt ha mitt eget och snurra runt i :-D Jag tänkte faktiskt "kardborreband" innan du skrev det, hihi... Men jag måste hitta några bra lakan till vår nya 160säng, jag har sytt ihop två, men det blir vääääldigt mycket att stoppa in under madrassen då. Hm...rea efter jul nånstans kanske? Och solnedgångar tröttnar man aldrig på!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

11 december 2010 13:00

Det blev ingen Idol här heller. Vi hade ju kära Barnbarnet här och han var inte intresserad, så vi umgicks i stället. fast jag vet att Jay vann.

Vad gäller lakanet så hade jag nog sytt fast kardborreband upptill också, men jag hade inget hemma. Däremot de stora tryckknapparna och jag kan berätta, att de funkade alldeles utmärkt.

Har du kollat om det finns dra-på-lakan till 160-säng. Vi köpte det till vår 180-säng och det är suveränt bra tycker vi. Vi köpte våra på Lidl, när de hade ett parti men Jysk eller Hemtex har säkert något som skulle kunna passa. Klokt att vänta till efter helgerna ;)
Varm kram!

 
Ruth

Ruth

10 december 2010 21:20

En vacker aftonrodnad som vanligt. Har haft ett dubbeltäcke för något år sedan, aldrig mera. Sydde knytsnören på täcket och på insidan av påslakanet, det fungerade rätt så bra, men samsas om ett täcke var värre, så var Arne utan täcke, nästa gång tog jag över det. Nej tack, var sitt täcke blev det enda raka, sedan blev allt frid och fröjd på natten, ingen slet och drog i täcket, nu sover vi gott båda 2.
Kram vännen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

11 december 2010 12:53

Ruth!
Jag funderade faktiskt på knytsnören först, men hittade sen de där tryckknapparna modell större i sylådan. Jag måste säga att det gjorde all skillnad i världen. Att samsas om täcket har inte varit några problem - hittills i alla fall.
Önskar dig och din Arne en skön helg!
Varma kramar!

 
Ingrid

Ingrid

10 december 2010 21:49

Det var verkligen en vacker solnedgång, klart att du måste passa på att ta ett foto av den.

Maken och jag lyxar till det och har varsitt påslakan med täcken i, så vi kan snurra in oss precis som vi vill, utan att den andra får ligga och huttra.

Kram och ha en fin tredje adventshelg!

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

11 december 2010 12:49

Tack! Jag är ju fascinerad av solnedgångar och har svårt att motstå att ta fram kameran - men jag försöker att inte visa er alla ;)

Jag tycker nog att det funkar bra med ett enda stort påslakan. Påslakanet räcker i storlek åt oss, Problemet har varit att det där självsvåldiga täcket. Men visst kan det vara skönt att få svepa om sig ett eget täcka och liksom förpuppa sig.
Önskar er en skön helg!
varma kramar!

 
Suss

Suss

10 december 2010 23:04

Solnedgången är vacker, men till påslakanet. Först, det är väldigt fint, jag vet vilket det är. Sedan: Det finns inga öppningar där uppe längre. De är bortrationaliserade. Jag har massor med nya påslakan, fast inte dubbelstorlek, inget har hål för att sticka in händerna. Jag skulle tro att det blir dyrare om man stannar symaskinen en bit ifrån och låter det bli en öppning. Rent logiskt förstår jag inte varför, men jag tror det ändå. Man kan bli GALEN när man ska stoppa i täcket. Säkert ännu värre när det är ett dubbelt så stort. Dottern har det, men de är jättenöjda! Kram och trevlig helg.

http://www.leontina.blogg.se

Lambergsfrua

11 december 2010 12:44

Suss!
Du har antagligen rätt i att det ligger ekonomiska motiv bakom bortrationaliseringen av öppningarna upptill i påslakanen. Lika fånigt som när Dottern en gång köpte ett påslakan som hade hela ena långsidan öppen. Lätt att stoppa in täcket - men det fanns inga knappar eller tåtar att stänga till med. Gissa om det täcket låg kvar där det skulle ;)
En skön helg önskar jag dig också.
Varm kram!

 
Ingen bild

Love

10 december 2010 23:37

Hej tomtemor. Du har så fint på sidan och fina kort visar du också.
Jag ska aldrig köpa påslakan på Ikea det var ett fasligt jobb du haft. Däremot drickar jag gärna glögg och dunderglögg sitter bra förstår jag.
Bitande kallt här i kväll när vi var ute men visst är det skönt med myggfritt och jag älskar tystnaden och knarret under stövlarna.
En fridfull helg önskar jag er.
Kram
Love.

Lambergsfrua

11 december 2010 12:39

Jag håller med dig Love, knarret under stövlarna/kängorna, när man går i snön är härligt :)
Idag har vi bara några minusgrader, men tillräckligt för att hålla myggorna borta - he he.
Glögg är gott antingen det är i dunderversion eller annan.
Önskar er en skön helg tillbaka!
Varma kramar!

 
Ingen bild

Lars

10 december 2010 23:46

Det där med påslakanet känner jag igen. Köpte också fina påslakan på IKEA för ett tag sen, utan övre öppningar att kunna få tag i täcket. Helt hopplöst att få täcket på rätt plats. Den designern måste haft en dålig dag.....

Stackars Ulf att bli utan täcke, men vad gör inte en gentleman för en kvinna i nöd! ;)

Lambergsfrua

11 december 2010 12:35

Ja, men visst är det stolligt! Av kommentarerna att döma är det ju flera designers som rationaliserat bort de där öppningarna vid sidorna högst upp. Ulf gentleman :D Kanske inte direkt, men han bråkar inte i onödan. Snäll kallas det visst ;)
Varm kram!

 
liz på Irlandl

liz på Irlandl

11 december 2010 01:24

Hej!
jag vill bara säga 2 saker, 1. solnedgången var väldigt fin, och tack för att du visade den för oss,
och 2. inga påslakan på varken Irland eller England brukar ha öppningar på sidorna högst upp, det var först när jag kom till Sverige att jag såg dessa geniala ideen!
3. (jag är en pratkvarn, va?...) nu har jag inspirerarts av dig, och dina husliga talanger, nu kan jag också ha sidöppningar på mina irländska påslakan, det är bara att sprätta upp öppningar!
nöjd och belåten, dags för loppelådan för mig nu...
ha det så bra under helgen,
liz

http://barazile.blogspot.com

Lambergsfrua

11 december 2010 11:34

1. Tusen tack!
2. fattar inte varför man inte fortsatte använda sig av den alldeles utmärkt geniala idén.
3. NEJ, Liz! Du är absolut ingen pratkvarn - ara trevligt att höra (läsa) din åsikt. Lycka till med sprättandet och tråcklandet ;)
Kramar!

 
Ingen bild

Sonen

11 december 2010 15:42

Själv har jag länge undrat varför det inte fins öljetter i hörnen på täcke + påslakan, så man kan binda fast eländet. Anyway, tjusig solnedgång - återigen ;) Kram

Lambergsfrua

11 december 2010 17:24

Smart tanke. I vilket fall som helst skulle jag vilja att designers av påslakan tänkte till lite och såg mer på funktionen än utseendet på sina produkter. Kanske vi skulle bilda en Fb-grupp i ämnet ;)
Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards