Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under februari 2011

Av Lambergsfrua - 6 februari 2011 18:17

Kära vänner!

I går var vi på bio med våra vänner Anneli och Rune och såg "Änglaård tredje gången gillt". Storyn är synnerligen tunn, men det fanns en och anna skrattpärla, som gladde förstås. Helena Bergström är suverän på att klämma fram tårar i tid och otid och dotter Molly är en naturbegåvning - även på att klämma fram tårar   


Vi gillade ändå filmen för vi har bott cirka tre mil från den plats där den spelade in och igenkänningsfaktorn är stor - både vad gäller miljön och personkemin i ett litet samhälle på landet. Sen kändes det skönt att få ett avlut på historien om Änglagård - som ju verkligen brann ner till grunden på riktigt för flera år sen.


Efter bion bjöd vi på pizza hos oss. mys på vår inglasade balkong och lite Melodifestival.


Idag vaknade både MiMl och jag med värk i hela kroppen, men mest i armarna och ner mot ryggen mot höfterna. Förkylning på gång? Nä, kändes inte så. Konstigt.


Dottern med kära Svärsonen och ännu kärare Barnbarnet kom på besök Hon kontaterade direkt - "stavarna!" Va? "Ni har ju gått med stavarna flera gånger den här veckan, spänt er i halkan, klart ni får ont".


Ja, men så är det förstås. Plötsligt kändes livet mycket lättare och värken inte lika påträngande.   


Dottern med familj hade med sig en kasse.


"Vill ni ha? Tror det passar i ert badrum". Ett set med handdukar och badhanddukar i matchande blått.


Vadå favoritfärg?!  Klart vi ville ha. Tusen tack!


Önskar er alla ett fint slut på den här helgen!

Varmaste kramar   

Av Lambergsfrua - 4 februari 2011 23:17

Ja, nu är fredagen nästan slut och det har varit full rulle med tvätt och städ och lite annat småpyssel. Var nere på stan en sväng och köpte biljetter till Änglagård 3, som vi ska se i morgon tillsammans med vännerna Anneli & Rune. Sen blir det pizza hos oss


I kväll har vi åkt tåg med Luuk (uttalas väl lok, hehe) och Lindström och sett Skavlan med färgstarka gäster. Vi såg omröstningen på Let's Dance, så nu vet vi att Ranelid fick åka hem.


Snart dags att krypa ner i den klifria loppelådan och sova skönhetssömn. "Jaha", säger MiMl med glittrande ögon "då får du allt sova länge, he he"

Ja ja, han bara är sån, inte mycket att göra åt nu efter alla dessa år   


Önskar er alla en god natts sömn!

Varma kramar,

Lambergsfrua

Av Lambergsfrua - 3 februari 2011 19:47

Vill börja med att tala om, att alla ni som skriver kommentarer hos mig får svar på dem hos mig. Försöker bloggvandra men hinner inte alltid.


Jodå. jag vet att det fortfarande är vinter på mina breddgrader, men när solen skiner och plusgraderna ger dagsmeja, känns det ändå - hm- tja LÖFTESRIKT   


Tog en prmenad på ca en timme (med broddar oich stavar, men utan hjälm - he he). Ägnade sen ungefär lika lång tid åt att hacka bort svallisen på vår parkeringsplats runt bilen. Det vill säga MiML hackade och jag försökte skyffla bort isbitarna. Det är sånt som kallas samarbete - och det blev riktigt bra. Förstås   


Nu i kväll har det fryst på igen och trottoarer och vägbanor är glashala - något Käa Dottern och lika köre Svärsonen uååplyste oss om, sen de halkat sig hit för lite småprat och ett glas vin på balkongen. Jo vi har varit miljöbovar och haft värmefläkten på   


Nu ser vi Landskampen och håller förstås på Sverige. Sen blir det nog Byggfällan inna vi drar oss tillbaka till den klifria loppelådan.


Önskar er alla en fortsatt skön kväll!

Varmaste kramar!    

LambergsfruaAv Lambergsfrua - 2 februari 2011 22:21

Redan onsdag!

Dagen har varit solig med några plusgrader. Vår promenadrunda är bitvis fortfarande väldig hal, men vi tog det försiktigt - väldigt försiktigt.   


Kära barnbarnet har varit här en stund efter skolan. Han hade lovat att hjälpa en av våra grannar med en krånglande dator, där virusvarning blinkade avskräckande. Grannen var inte hemma förrän fem, så vi fick förmånen att umgås med kära Barnbarnet ca en timme dessförinnan. Dessutom fick vi hjälp med en del småsaker på våra egna datorer. Underbart med en alldels egen support. Tack Erik!   


Såg programmet Borgen i kväll och måste säga att den var riktigt bra. Danskarna kan.   


Har ni förresten sett Ginatricots reklam för långbyxor för damer? Såna kroppar kan bara inte finnas i verkliga livet. Kameran glider från midjan ner mot det som borde vara damens rumpa, fast den är bara en förlängning av de superlånga benen. Man kan bara inte se ut på det sättet, eller? Sa  hon förundrat med tanke på sin egen fylliga kropp  

Inte ens under den egna kroppens slankare perioder fanns tillstymmelse till minsta likhet med den där reklamkroppen.


Nog om detta.

Önskarer alla en god natts sömn i den klifria loppelådan.

Varma kramar!   

Av Lambergsfrua - 1 februari 2011 12:54

Jag vill börja med att tacka å vännen Runes vägnar för alla gratulationer på hans fördelsedag i lördags - uppskattat!


Sen vill jag tacka bloggvännen Love som gav mig tips på tre alldeles utmärkta restauranger i Örebro - också mycket uppskattat! Vi besökte alla tre!   


Vi bodde centralt på Best Western City Hotel. För att hitta dit tog vi hjälp av GPS:en "Tanten". Väl i Örebro var hon mycket bestämd - och ledde oss rakt in på en återvändsgata. "Men va' f-n!" utbrast MiML på sitt försynta och sublima sätt.


Mitt i gatan låg den här stora snöhögen. "Ankommer målet på vänster sida" förklarade "Tanten". Hm, javisst ja. "Och granne med Frälsis" sa Rune. "Då har vi kommit rätt". Jag har den största repsekt för Frälsningsarmén och deras arbete, men läget såg onekligen lite lustigt ut.


 

Sedan vi checkat in och fixat till lite på våra rum, gav vi Rune Korgen en dag i förväg - fast här ser korgen tom ut och det var den inte.


På kvällen åt vi middag på den indiska restaurangen Karishma, som ligger granne med hotellet. Ganska liten, men trevlig. Maten serverades på en glödhet gjutjärnsplatta och smakade alldeles utmärkt.


Så kom då själva födelsedagen. Anneli uppvaktade på morgonen med en flaska bubbel i ishink - men flaskan öppnades inte förrän på kvällen, för att vi alla fyra skulle få njuta av innehållet. Omtänksamt och generöst, tycker jag.


På lördagen var det sista dagen på årets Hindersmässa och den måste vi ju besöka.


Massor av folk trängdes bland marknadsstånden, där man kunde köpa allt från samiska glödkakor och busfärska kokosbollar (kallade "drömbollar") till isländska luvor och plastpåsar.


För att inte tala om korv! Vild-Hasse såg till att besökarna fick både lekamlig och själslig spis - han skar bitar av korven för provsmakning medan han "predikade" med tordönsstämma.


Sen undrar man ju vad det finns i en sockerfri polkagris? Polkagris består ju mest av socker...


Solen sken men det var blåsigt och råkallt. Vi kände för att värma oss lite och slank in på restaurang Efesos för en välbehövlig "vätskekontroll".


Middagen åt vi i djupa källarvalven på mysiga restaurangen Kina muren. (Jo, den heter så med särskrivinng)Vi hade beställt bord och fick sitta i ett litet avskilt bås i ett av de mindre rummen.Vi kunde välja från en riklig buffé och även få se det som kött vi valt bli stekt på en häll.


Mycket vänlig och serviceinriktad personal - självklart erbjöd sig vår servitör att ta ett foto av oss fyra.


Dessertbuffén innehöll både färska frukter, smågodis och glass - bara att plocka till sig - men det var ingen av oss som orkade.


Sen kom då vad som var avsett att bli dagens höjdpunkt,

Hjalmars Nyårskrock 2. MiML körde oss till Parkteatern och förväntansfull intog vi våra platser - nu skulle vi ha kul!


Reklamen lovar en fantastisk föreställning med filmmusik med Svenska Kammarorkestenr och tenoren Barry Banks blandat med Hjalmar och hans glada buskisgäng. I min värld fanns då musik ut till exempel filmerna "Tredje mannen", Sound of music, Singing in the rain, ABBA o.s.v


Av Hjalmar såg vi inte mycket och inte hans glada buskisgäng heller.

Däremot bjöds vi på en konsert av högsta klass med pompös och ljudlig musik ur bland annat filmerna om Pirates of the Carribean, Mozart, Caruso, Frankenstein och Zarathustra.


Barry Banks har sjungit i Peking under jul och nyår och ska till Metropolitan i New York efter sejouren i Örebro. Han är tydligen väldigt förtjust i just Örebro - och fotbollsspelaren Henke Larsson


Vi som hade kommit dit för att roas och få motionera skrattmusklerna kände oss lurade på konfekten. I pausen belutade vi enhälligt att lämna föreställningen och var tackssamma för, att vi inte hade åkt taxi dessutom. Parkteatern ligger inte inne i själva Örebro utan i stadsdelen Adolfsberg.


I stället avslutade vi kvällen på hotellet med att dela på födelsedagsbubblet. Det blev faktiskt  många glada skratt åt den oväntat minnesvärda aftonen. Och jag lovar, att

Rune aldrig kommer att glömma den här födelsedagen...


Varma kramar!   

Lambergsfrua


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se