Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under februari 2011

Av Lambergsfrua - 22 februari 2011 21:35

Vi har fått en gardin av istappar från balkongtaket. Eftersom det bara finns en snötäckt gräsmatta nedanför. känner vi ingen oro för ett eventuellt ras.


 

Vi kommer i alla fall att ta bort dem snart.Sen gör jag som bloggvännen Yvonne, visar en vårbild för att locka hit Våren - även om SMHI säger, att vi ska få mer snö här i morgon

Mina varmaste kramar till alla, som tittar in här.   

Lambergsfrua

Av Lambergsfrua - 21 februari 2011 16:02

Så har vi då jobbat idag igen och det gick riktigt bra. Många av våra telefonkontakter var hemma, när vi ringde. De föredrog att stanna inne i värmen, om de inte var direkt tvungna att gå ut i kylan. En hade varit hos tandläkaren, en hade varit hos frissan och några hade varit ute med sina hundar.   


Vi kommer ju i kontakt med många olika männiksoöden, när vi ringer runt till vår "kvalitetespanel" och frågar om reklamen har delats ut där de bor. Många av personerna har vi ringt till var och varannan vecka i mer än fem års tid och då får man ofrånkomligt en viss relation, även om den inte är på något djupare plan. Det kan det inte blir, eftersom vi jobbar under en viss tidspress.   


Förra måndagen hade jag en som blivit änka och en som blivit änkling. Då måste man ägna lite tid åt dem.


Förra veckan hade dessutom en av "mina" damer halkat vid busshållplatsen och brutit handleden. Hon var ledsen och hade självklart ont. Idag fick jag höra att även hennes armbåge var bruten och hon hade ännu mera ONT. Självklart! Och hon hade bara fått Alvedon. Stackarn.   


I kväll är det dags för styrelsemöte i vår bostadsrättsförening med besök av valberedningen. Det ska bli skönt att komma tillbaka hem

igen sen och bara ta det lugnt.


Önskar er alla en bra fortsättning på den här måndagen!

Varma kramar   

Av Lambergsfrua - 20 februari 2011 12:00

I fredags hissade jag ju flaggan för våra fyra "födelsedagare". Svar och tack kom från vännen Marica. Hon är i Dubai med sin man och njuter av sol och bad och värme.   


Vännen Anders finns inte heller på hemmaplan. Han är nere i Tanzania -  och fiskar      


Kusin Mia firade med sin man, som just genomgått en lyckad starroperation  


Vi bjöds på smarrig middag hemma hos Kära Dottern med familj - hemgjorda hamburgare med stark sås och fräscha tillbehör, bara att komponera efter eget tycke och smak.


 

Hon hade sytt en egen kreation, som hon invigde dagen till är - och dekorerat med minitofsar. Tofsar eller "tassels" är hett inom mode- och inredningsvärlden nu efter medias fokusering på den svenska Hollywoodfrun Maria Montazami - som ju fullkomligt ä-l-s-k-a-r "tassels". Om jag inte minns fel har hon ett drygt 80-tal av olika storlek och material i sitt hem.   


Presentbordet med både själslig och lekamligt godis, handgjord choklad, presentkort på massage, en ljuvlig filt med pälsstruktur "fur blanket" att svepa in sig i och läckra duntofflor att värma tassarna med.


 

Dottern provade genast. Den där fur blanket väcker definitvt mitt ha-begär. Den är både snygg och skön - och tvättbar   


Det var kära Barnbarnet som gav en lite ask med delikat handgjord choklad. Sån delikatess bör helst avnjutas i små, små bitar, som långsamt får smälta i munnen.


Kära Barnbarnet hade skrivit upp vad varje chokladbit innehåller och pekade och förklarade för sin mamma.


Så här nöjd och glad var Dottern på sin födelsedag!   


 

Bekvämt tillbakalutad i soffan.


Anledningen är att vi såg "På spåret" tillsammans och då fick jag förmånen att få låna filten - mmm, så skön.


I det soffhörnet kunde jag ha suttit kvar hela natten - men det gjorde jag självklart inte. Man har väl lite hyfs   


Igår var kära Barnbarnet här en sväng och åt lunch hos oss. MiML stekte pannkakor och till det serverades upptinade jordgubbar och vispgrädde: rena lyxen, men det var ju lördag och då kan man unna sig lite extra.   


Senare ringde en nöjd Dotter och berättade, att hon suttit på balkongen i solen, insvept i nya filten med tassarna instuckna i duntossorna och läst födelsedagsboken - och inte frusit det allra    minsta!


I natt har vi haft -23 och just nu är det soligt och "bara" -16.

Önskar er alla en underbar dag!

Soliga kramar   

Av Lambergsfrua - 17 februari 2011 22:52

 
Idag måste jag verkligen hissa flaggan - fyra födelsedagar på en och samma dag!


 

Till kära Dottern skickar jag vårfavoriten pärlhyacinter i mängd.


Min go'a Kusin Mia i Skåne får skiraste vitsippor - snart kommer marken i bokskogarna att täckas av dem.


Vännen Marica ger vi de blåaste blåsippor


  Och vännen Anders får tulpaner.


Vi önskar er alla fyra en riktigt trevlig födelsedag!

Och alla er andra önskar jag en riktigt fin fredag!

Varma kramar   

Av Lambergsfrua - 16 februari 2011 13:36

Idag har jag överträffat mig själv och bakat Maria Blickera vaniljrutor. Hon försäkrade att de var lättgjorda och var snäll nog att skicka receptet till mig. Jag som praktiskt taget aldrig bakar "gottebröd".   


Nu ville jag baka, för kära Barnbarnet skulle komma en sväng idag för att hjälpa "grannen med den krånglande datorn". Nu behöver grannens skrivare få lite hjälp för att komma igång. Kära Barnbarnet gillar "gottebröd", men nu har besöket ändrats till lördag i stället, så "gottebrödet"  får  vänta i burken till dess.   Nä, nä, jag ska INTE nalla!


Ha en bra dag!

Varm kram,

Lambergsfrua


Av Lambergsfrua - 15 februari 2011 18:18

Ja, så har jag då varit på hälsokontroll och befunnits må bra. Det visste jag redan förut, men ville ju få bland annat blodtryck, blodsockervärde och kolestrolvärde kollat.   


Enda möjligheten att få det gjort här i stan är via privata entrepenörer. Via kära Dotterns kontakter var jag hos Amidas, som drivs av två legitimerade sjuksköterskor med lång yrkeserfarenhet. De ägnar ca en timme åt varje patient/kund och vid behov remitterar de till läkare, som snabbt här av sig. Vilken vårdcentral slår det?   Ingen i Värmland i alla fall.


Målsättningen för de här "syrrorna" är, att man ska må psykiskt bra, oavsett fysiska eller medicinska problem. De lyssnar vekrligen och kommer inte med några "pekpinnar", däremot en hel del tips. Eftersom jag utan större saknad skulle avstå från ett och annat kilo kroppsvikt, fick jag med mig några användbara förslag, som jag ska försöka ta till mig i verkliga livet. Mentalt har jag redan gjort det.   


Blodtrycket på 135/70 tyckte hon var riktigt bra för min ålder. Visst är det lite svårt att ta till sig uttrycket "för din/min ålder". Jag som möter en främmande gammal tant i spegeln varje morgon. En mycket äldre tant än jag.   


Nu mina vänner ska jag njuta det där glaset svalt vitt vin, som Mannen i Mitt i Liv ställde fram till mig alldeles nyss. "Ett glas är helt  OK", sa "syrran" Agneta. "I din ålder måste man få unna sig lite också"...


Varma kramar till er alla som tittar in här   e
Av Lambergsfrua - 15 februari 2011 11:40

För en tid skrev jag om, hur svår det är att få en helt vanlig hälsokontroll på vårdcentralen, om man inte är sjuk på något sätt. Det går alltså inte inom Landstinget, men inom privatvården är jag välkommen. Naturligtvis, för de vill ju ha mina pengar   


Jag känner mig frisk, men har inte fått mina värden kollade på över tio år. Jag har ingen aning om varken blodtryck eller annat och jag vill ju kunna fortsätta att känna mig frisk åtminstone 10 år till   


Sen blir det en liten tur på stan. Kära Dottern fyller snart år och något litet paket måste det ju bli. Sånt är bara roligt.   


Önskar er alla en härlig dag!

Varma kramar,

Lambergsfrua

Av Lambergsfrua - 14 februari 2011 10:30

Önskar er alla en underbar "Alla Hjärtans Dag" med mycket värme, gemenskap och kärlek.

Stor kram!   


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se