Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under februari 2011

Av Lambergsfrua - 13 februari 2011 17:48

Vet ni, om jag bara tittar på himlen nu, när solen sjunkit i horisonten (=bakom kvarteret Vågmästarens hus), ser den ut som en vårhimmel - så länge jag håller blicken högt och inte tittar ner mot snön. Alltså tittar jag uppåt!   


Ännu en härligt solig dag med kallgrader. Efter lunch fällde vi ut broddarna, greppade stavarna och vandrade över till Dottern med familj på Herrhagen.


Samma vy som på headern med här utan hjärta. Det är skuggan av MiML och mig på bron, som syns där på isen. Smäller lika högt som ett hjärta   


Snötyngt är bara förnamnet.


Det blev inget myspys på altanen hos Dottern.


Därute stod ett antal matlådor på kylning i väntan på en plats i frysen. Det var kära Barnbarnet, som varit köksmästare och fixat mat att äta, innan han han går på Shorinjikempoträningen.


Förutom spår av hans 43:or fanns små spår av grannkattens tassar i snön - hon hade lockats dit av den goda doften, men inte kommit åt något.   


 

I köksfönstret blommade åter två av kära Barnbarnets orkidéer.

Det här är en favoritfärg - förutom turkos och blått. Skulle inte

vara särskilt snyggt på en orkidé.


Vi vårt hus var buskarna dekorerade med iskritaller som gnistrade i den nedgående solen. Vet inte om det syns så bra på bild, men det var bara så vackert.


Önskar er alla en skön kväll och en mysig Alla Hjärtans Dag   

Varma kramar!   

Lambergsfrua
Av Lambergsfrua - 12 februari 2011 15:17

Nu är gång- och cykelvägen jättefint plogad - tack Nicke hos "Texas". HSB Service har sett till att våra gångar och trottoarer har blivit framkomliga igen. Dessutom solsken, ingen blåst och ca -14. Då fanns det inga ursäkter - broddar på och stavarna fram och så ut i geografin.   Fast riktigt så här fort gick vi förstås inte...


I kallt väder får värmeverket på Lamberget gå in som stöd till Hedenverket. Röken stiger som vit sockervadd - eller nåja, det var en dålig liknelse, men ni fattar nog.   


Isen ligger tjock och används av några flitiga skidåkare, fast inte just när jag fotograferade - kanske träning inför Vasaloppet.


Foto från nästan samma ställe taget förra våren. Om ett par månader är snö och is borta och vi kan njuta av spegelblankt vatten igen - fast just nu  känns det väldigt avlägset.


Det var många spår efter hare på isen. Vi fck en känsla av, att det var flera harar, som dansat omkring därute. Tidiga vårkänslor kanske?


Det kändes inte riktigt läge att slå sig ner på bänken, trots att  sittdynan ser inbjudande mjuk ut   


Önskar er alla en riktigt fin fortsättning på den här härliga dagen och en trevlig kväll.

Varma kramar!   

Lambergsfrua

Av Lambergsfrua - 11 februari 2011 15:43

Svar på kommentarer

Jag vet att många inte går tillbaka för att kolla eventuella svar på sina kommentarer. För kännedom vill jag tala om, att jag alltid skriver svar på de kommentarer jag får. Förutom att jag tycker det är trevligt, behöver jag då inte känna dåligt samvete, om jag inte är inne på andra bloggar och skriver en kommentar   .


Snö

Ja det är ett uttjatat ämne vid det här laget och inte mycket att orda om.


Vi har fått mycket av den varan de senaste dagarna och det är bara att gilla läget - också ett slitet uttryck vid det här laget. Fast jag vet att MiML INTE gillar läget med skyffeln i hand. Jag kunde inte hjälpa till idag, eftersom jag har ont i ryggen - och nej, det är ingen billig undanflykt   


Swedish Rally

De enda som verkar vara överförtjusta i den vita vara är deltagarna i Svenska Rallyt. De jublar över all snö på vägarna i värmlandsskogarna - fast favoriten P-G åkte av och fransmannen Loeb som körde först, kallades i tidningen för Sveriges snabbaste plogbil.    


Om jag är rallyintresserad? Näe, men jag kan ju inte undgå att se och höra ett och annat om det.


Sol

JA! Den skiner!


Önskar er alla en riktigt trevlig fredagskväll!

Varma kramar,   

Lambergsfrua

Av Lambergsfrua - 10 februari 2011 16:41

Idag har det snöat sen tidiga morgonen och det har inte slutat än.

MiML hade tid för röntgen på sjukhuset redan före kl.10.  Vi visste, att besöket skulle ta flera timmar, eftersom MiML skulle klunka i sig en liter kontrastvätska under två timmar, så jag följde med som sällskap.   


Vi var rustade till tänderna med korsord, bok och tidningar - och jag hade dessutom med mig en kaffetermos  


På grund av snöfallet var vi ute i god tid - riktigt god tid. Vi var på plats tre kvart före utsatt tid. Först verkade det som om hela den nybyggda röntgenavdelningen var avsedd för enbart silvergrå pantrar, men sen skedde en kraftig föryngring av besökarna. Mammor och pappor kom med sina yttepytte små telningar i såna där bärbara bilbarnstolar. Knytten var knappt två veckor gamla och skulle få sina höfter röntgade, eftersom de hade fötts med rumpan först (hualigen, stackars mammor!).   


Glädjande att se så många pappor aktivt delta och rörande att se dem hantera sin avkomma, som om den vore av sprödaste glas. Pappornas händer var stora som brunnslock jämfört med de små huvudena (jag tänkte faktiskt skriva dasslock, men det förtar stämningen på något sätt - he he).


I eftermiddag har vi kunnat se andra pappor streta fram i snön med sina barnvagnar.


Och även mammor naturligtvis. Inte helt lätt på oplogade gångbanor.


Den här pappan gav upp och inväntade bussen i stället. Jag förstår honom.


Vi har också sett en och annan cykel som blivit släpad och/eller puttad på. Har bara sett ett fåtal, som vågat utmana ödet genom att sätta sig upp på cykeln och trampa iväg - med stor möda ska tilläggas.


Önskar er alla en fortsatt bra dag och skön kväll.

Varma kramar!

Lambergsfrua

Av Lambergsfrua - 9 februari 2011 10:25

Så är det dags för ännu en födelsedag i vänkretsen!


Idag hissar vi flaggan för våra barns vän sen de var små och även vår vän - "Mia".Vi hoppas du får en lika fin och solig dag därborta i Washington D.C, som vi har här - fast varmare. Och så några presenter och en och annan blomma, förstås   


Soliga kramar till både dig och alla andra som tittar in här.   

Lambergsfrua & Lambergsfruas Man

Av Lambergsfrua - 8 februari 2011 21:51

Vid lunch kom Dottern hit på ett kort besök tillsammans med en god vän. Solen sken och vi fick en trevlig stund med fika på balkongen.


Sen kom vår positiva och trevliga ljudtekniker Ulf från Hörselvården med sin stora väska. Han lyssnade medan vi beskrev problemet lite närmare.

  Sen öppnade han väskan, som visade sig vara synnerligen innehållsrik. Naturligtvis fanns inte just exakt den kabeln, som krävdes för att lösa våra bekymmer där - men det fanns en nere i bilen. Ulf tassade ner och hämtade den och efter lite fixande och trixande var problemet löst - och det kostade ingenting! Visst är väl det fantastiskt!   


Kvällens solnedgång njöt vi från balkongen med en kopp kaffe.


De gyllene strålarna återspeglades i fönstren på husen längre bort.


Önskar er alla en god natts sömn!

Varma kramar,   

Lambergsfrua

Av Lambergsfrua - 8 februari 2011 11:34

Solen skiner, det är minusgrader - och såphalt utomhus.

Vi ska i alla fall inte ge oss ut ännu. Vi väntar.


Vi väntar på besök av Hörselvårdens tekniker Ulf, som ska försöka fixa, så att vi kan höra även inspelade program via hörslingan. Både MiML och jag har varsin liten "kudde" monterad under våra TV-fåtöljer och med hörapparaterna kopplade på "teleslinga", hör vi TV-ljudet alldeles suveränt bra.


Däremot fattar inte "kudden",  att vi också vill höra det som sägs på inspelade program. Jag lovar, MiML har enträget försökt på många olika sätt - men han är ju å andra sidan ingen ljudtekniker.   


Förra veckan gav han upp och mailade Hörselvården. Två dagar senare ringde teknikern Ulf och erbjöd ett besök idag runt kl.14 - exakt en vecka efter att mailet skickades. Det tycker jag är imponerande snabbt. Jag menar, det är ju ingen livshotande situation vi befinner oss i.


Önskar er alla en härlig dag, förhoppningsvis i solen.

Varma kramar!   

Av Lambergsfrua - 7 februari 2011 19:46

Ja men hallå? Vadå?? Det SNÖAR!

Jag vet ju att februari är värsta vintermånaden, men vi har redan haft så många, så det kunde räcka nu. Men nähä då - mera snö ska drälla ner över oss. Om det tycker jag INTE!   


Snön i sig är egentligen helt OK, men den åtföljande halkan är bara så - bedrövlig. Mutter, suck och blä!


Men vem bryr sig? Ingen. Lika bra att acceptera fakta. Promenaden i morgon blir på Bergvik mellan Maxi och COOP en sträcka på 800 meter enkel väg. Vi är flera silvergrå pantrar som traskar fram och tillbaka ett visst antal gånger. Vi brukar nöja oss med tre gånger - det blir knappa fem km. Fast den friska luften får vi inte, allra minst när vi passerar Mc Donalds   


I kväll ska jag se "Rum för en stjärna". Thomas di Leva ska få ett rum designat åt sig av Simon & Thomas. Kosmiskt är temat. Ska bi intressant att se, vad designerparet kan trolla fram.


Önskar er alla en fin kväll.

Mina varmaste kramar tlll er alla.   

Lambergsfrua


DS Programmet om niondeklassen ska jag inte se. Såg förra omgången vilket imponerade stort. Fantastiska lärare med ett enormt engagemang - men för mig som varit med i svängen, räcker det så bra med en omgång. DS


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se