Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 26 maj 2011

Av Lambergsfrua - 26 maj 2011 22:07

Allra först vill jag tacka mina kära bloggvänner Lasse, Ruth, Ingrid, Eva, Yvonne, Anita, Maria och Sonen för go'a och postitva kommentarer. Jag blir alltid lika glad för att ni tar er tid att läsa och skriva. Det har varit väldigt mycket på gång för oss idag, så jag återkommer med svar senare


Nu vill jag berätta om gårdagens årsstämma för Fullmäktige i HSB Värmland, som hölls i Karlstad CCC, med  guidad rundvandring i lokalerna och efterföljande middagsbuffé.



Vi är många som tycker att entrén och fasaden mot gatan inte alls stämmer överens med interiörens rymd med generösa ljusinsläpp mot Klarälven. Jag tycker den känns futtig och mörk.


Rulltrappor tar bsökarna snabbt och smidigt upp till de olika våningsplanen, där rummen kan skärmas av eller göras större allt efter behov. T.ex kan rummet Gustav öppnas mot rummet Fröding och vips har man rummet Gustav Fröding.   


Varje våningsplan har sitt tema - berättelser, humor o.s.v



Här fanns rum tillägnade "kändisar" som Sven-Ingvars, Fridolf Rhudin, Nils Feriln, Monica Zetterlund och Zarah Leander bland annat.


Stora kongressalen var imponerande stor. Här har både Moderatern och Miljöpartiet hållit sina riksmöten  bara för några veckor sedan. Nu har Karlstad fått möjlighet att ta emot både kongresser och konserter.

Här syns en detalj av scenen. Pelarna ska symbolisera timerflottningen på Klarälven och just flottningstemat går igen på flera ställen.


Till exempel stolarna  i de olika salarna är klädda med tyg vars mönster föreställer timmerbrötar på Klarälven.


Utanför matsalen, som kan servera upp till 1 700 sittande gäster finns ett stort soldäck, som också är brygga. Här har Karlstads båtbussarna en av sina hållplatser.


Karlstads vackra gamla stenbro, Sveriges längsta, syns i bakgrunden.


Köttet till vår läckra middagsbuffé grillades ute på bryggan/soldäcket 

Maten smakade suveränt bra och servicen var utmärkt. Tack Lasse, Björn och Malte för trevligt bordssällskap! Och MiML förstås  


Hemma igen satt vi en stund på balkongen i våra nya balkongstolar och njöt av solnedgången.


Önskar er alla en riktitgt god natts sömn i sköna loppelådan.

Varma kramar,

Lambergsfrua   



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards