Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 30 maj 2011

Av Lambergsfrua - 30 maj 2011 21:56

I går var jag ute och fotograferade de fina blommorna, som har planterats på ett par ställen, där vi låtit ta bort risiga gamla tallbuskar.


Visst blev det fint med de blommande rhododenfron, tuja och ett äppelträd.


Förra veckan började våra HSB-killar att lägga ut täckbark i våra rabatter helt enligt skötselavtalet. När vi kom hem från jobbet idag fick vi veta, att traktorn med barkmull i skopan hade hamnat lite snett i vår nya rabatt - och vält! Den erfarna föraren var chockad, klagade på nacksmärtor och fördes till akuten.


Detta kunde ha slutat riktigt illa. Vad spelar trasiga växter, ett brutet träd, sönderkört trappräcke och blockerad dörr till cykelförrådet för roll - huvudsaken är ju ändå att föraren klarar sig utan bestående skador.


Vi får mer information under morgondagen och vi kommer självklart att kontakta föraren sedan. Tänk så skört livet är och så snabbt det kan förändras.


Sov gott alla go'a vänner - och var rädda om er!

Varma kramar,

Lambergsfrua    

Av Lambergsfrua - 30 maj 2011 10:12

Tänk, just idag är det exakt 50 år sedan jag steg ut genom porten på Småskoleseminariet i Strängnäs som nybakad lärare. Förstaårseleverna, som vi var faddrar till, bildade häck med blomsterklädda pekpinnar. De överlämnades sen som present.


 

Rektorns tal dessförinnan minns jag mycket väl - nåja, en del i alla fall. Jag minns det, som jag tyckte var klokt och riktigt.


"Säg aldrig att ni nu är färdiga lärare, för det är ni inte!

Ni har tagit en examen och därmed fått en bra grund att stå på i er undervisning - men färdiga lärare blir ni aldrig! Fortsätt att utbilda er, läs facklitteratur, var öppna och intresserade!


Stanna inte heller på den första tjänst ni får!

Det är så lätt att stelna i mönster. Se till att byta skola åtminstone tre gånger under er karriär!"


I ungdomligt övermod, tyckte jag nog i alla fall, att jag var färdig lärare och inte skulle jag byta skola inte.

Hur det blev? Jo, jag har vidareutbildat mig och gått ett otal kurser under årens lopp, för att det har varit spännande och roligt. Bytt arbetsplats har jag också gjort.


Första tjänsten i Ösmo hade jag i fyra år och fick bland annat pröva på att arbeta i hjälpklass. Sen blev det egna barn och flytt till Nynäshamn. Där blev jag kvar i sju år på två olika skolor med vanlig klass och skolmognadsklass, innan MiML och jag sveptes med av Gröna Vågen ner till Västergötland. Där blev jag kvar i trettio mycket innehållsrika år.


Rektorn visste nog vad han talade om!


PS Den där pekpinnen, som jag fick - den slog jag sönder mot katedern en gång, när jag ville poängtera något viktigt, som jag sa... Hm.. jo... l-i-t-e arg var jag nog DS


Önskar er alla en fin dag!

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards