Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 12 maj 2011

Av Lambergsfrua - 12 maj 2011 20:42

Eftersom vi hade gått så mycket under tisdagen och jag desutom fått en liten glasflis i hälen, när jag gick på vår mjuka heltäckningasmatta, skulle ju ta det lugnt på onsdagen. Vi började så smått med att utforska varuhuset El Corte Ingles övervåningar.


Avdelningen för solfjädrar och solhattar var stor och kändes helt rätt i tiden. Vi såg flera damer stå och provvifta. Ja, inte hattar förstås utan utan solfjädrar.


Färgen på baddräkt och sjalen runt höfterna och den där rocken bakom - mmmmums! Dojorna och halsbandet skulle jag aldrig ta med mig till stranden en solig dag, men gärna hatten. Den skuggar det mesta av den tunna kroppen - sa hon avundsjukt  


Tröttnade snabbt på varuhuset och tog bussen L2 till centrum och Gamla Stan.


Där tog vi först ett glas kallt öl på en servering i skuggan och kollade på folk. Jätterolig sysslesättning.   


Hoppade sen på det lilla tåget, som tar passagerarna på en entimmestur runt i Gamla Stans gränder, genom de judiska kvarteren och upp via Katedralen till bergets topp.


Många gator har stenläggning i vackra mönster. Det här finns på det lilla torget nedanför Katedralen.


Fin utsikt på vägen uppför berget.


  Häruppe ser man också stora delar av den gamla stadsmuren, som delvis är restaurerad, men stora delar är kvar i ursprungligt skick. 


Nere igen från berget kom vi förbi den här serveringen, som ordnat solskydd för sina gäster i form av stora olikfärgade plastblommor... hm.. tja, originellt... och färgglatt...


Vi hade tänkt äta middag på hotellet, men den serveras inte förrän kl.20 och MiML ville så gärna se hockeymatchen mellan Tyskland och Sverige. Därför åt vi på en liten bar/restaurang i närheten av hotellet. Där satt bara gubbs med ett ölglas framför sig och glodde på TV:n.


Ingen kunde engelska, men vi fick strålande bra service och mycket god mat - något som kallades hamburgesatallrik. En stekt färsbiff fjärran från Mc Dpnalds, nylagad pommes frites, stekt ägg och olika sorters krispiga grönsaker. Jag som aldrig äter pommes frites annars knaprade förtjust i mig nästan alltihop - samvetet hade tagit semester  


Idag tog vi tåget ner till Barcelona, men det får jag berätta mer om senare. I morgon eftermiddag bär det av hem till Karlstad igen.


Soliga kramar till er alla - och en god natts sömn i sköna loppelådan förstås, när det är så dags.

Lambergsfrua   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards