Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 27 maj 2011

Av Lambergsfrua - 27 maj 2011 14:55

Jag förstår inte hur det kan bli så här, men ibland känns det som om det finns alldeles för få timmar på dygnet eller rättare sagt på dagarna. Den här veckan har varit riktigt fulltecknad för denna silvergrå panter med sin lika silvergrå panterhanne   


Men vi har ändå tagit oss tid att njuta av allt det vackra, som naturen bjuder på nu. "Kastanjerna har tänt sina vita ljus", sa min go'a konfirmationspräst, när vi "gick fram" vid den här tiden för massor av år sen.


Måndagen

Då var det jobb som vanligt och sen var det styrelsemöte i vår brf.


Tisdagen

Besök på bilverkstad för att få luftkonditioneringen kollad och påfylld. Ja inte med luft förstås utan med "kylmedium". Vet inte riktigt vad det är, men så stod det i alla fall på räkningen.


   

Där fladdrade ett par tusenlappar iväg, suck.


Köpte nya balkongmöbler och sen till Bergvik för veckohandling och apoteksbesök. MiML har fått recept på en specialsalva för ett par "pluttar", som inte är farliga men ändå ska behandlas bort. Salvan ingår inte i ordinarie sortimentet utan måste beställas, så därifrån fick vi gå tomhänta.



 

Skruvade ihop balkongmöblerna. Ja, det var mest MiML som skruvade. Jag var hantlangare och kom med små glada tillrop, när något krånglade - och det gör det ju alltid, när möbler ska skruvas ihop.   


Sedan började jag skriva informationsbladet till föreningens medlemmar. Det gör jag ungefär varannan månad. Brukar peta in några bilder från clipart också, för att liva upp och dela upp texten. Stora textsjok är inte så lättlästa - det gäller ju att väcka intresset, så informationen verkligen blir läst.


Kanske jag får börja med att även använda några av alla mina foton från vårt område, till exempel det här från Lambergskanalen en solig sommardag. 


Onsdagen

Fick telefonsamtal från Apoteket att MiML:s salva fanns att hämta. Ut till Bergvik igen.

Skrev klart infobladet och mailade in till HSB-kontoret för tryckning. Förr kopierade vi själva de 123 exemplaren här hemma och det var både tidsödande och lite bökigt. Vår skrivare är inte världens snabbaste och trycker bara en sida i taget... 


Hade goda vännen Anneli uppe på en kopp kaffe, så hon skulle få prova vår nya balkongmöbel. Hon var mycket nöjd med förändringen, för hon gillade aldrig riktigt de höga barstolarna, som vi hade förut.


Sen var det dags för besöket på Karlstad CCC. Rundvandring i de vackra lokalerna, HSB Fullmäktigemöte och avslutande middagsbuffé. Hemma runt halv nio på kvällen.


Torsdagen

Vi installerar varmvattenmätare och sparstrålsamlare *snålstrilar* i alla lägenheter och hantverkarna hade aviserat sin ankomst någon gång på förmiddagen. "Snälla, kom inte till oss redan klockan sju!" bad vi så bevekande vi kunde - och de kom inte förrän framåt halv elva. Fast vi hörde ju förstås, när de körde sina maskiner i lägenheterna längre ner...


Tänk att få ett par trevliga killar på knä! Nä, MiML var inte inne just då, men han kom ju snart, alldels för snart *fniss* Dåligt foto, men ni ser ju själva... 


Vi ansvarade för nycklarna till några grannar, som inte kunde vara hemma, så där blev det lite passande - inte särskilt betungande dock.   


Hämtade de färdiga infobladen till föreningen på HSB-kontoret.

Sen var det dags för månadsmöte hemma hos oss för avstämning med arbetsledaren för våra fastighetsskötare. Självklart blev det kaffe på balkongen då. 


Satt vid datorn och gjorde nödvändiga ändringar och uppdateringar i den 8-sidiga lilla informationsbroschyr, som vi delar ut till alla boende efter varje årsstämma och även ger till dem, som flyttar in hos oss. Där finns en kort presentation av vår förening, styrelsen och vicevärden, nödvändiga telefonnummer och annat matnyttigt.


Några foton skulle bytas ut och att leta fram alternataiv tog längre tid än jag hade räknat med. Jag tror att fotona har flyttat sig för egen maskin mellan mina omsorgsfullt märkta mappar... Här är ett av alternativen.


Fredagen

Dagen började med en sväng till HSB-kontoret för att lämna utkastet till informationsbroschyren för redigering.


Jag hade med mig det här fotot också, liksom det från Kanalen. Eftersom jag hade svårt att välja ett av dem, låter jag Annci på HSB-kontoret välja, när hon redigerar. Ska bli spännande att se, vilket foto hon tycker passar bäst.


Lite kompletteringshandlande - galiameloner till lågpris. Gott!


Delade ut vårens sista infoblad till medlemmarna - bra motion att ranta upp och ner i trapporna   


Kvällsbild från en del av vår park mellan husen. Där blommar nu rönn, kastanj och både vita och lila syrener. Den söta doften lockar både bin och humlor, som lyckligt rumlar runt bland godsakerna.


Goda vännen Anneli, som nu efter många år har avgått som styrelsens sekreterare kom med en del papper, som hon inte vill ha kvar längre. Självklart avslutade vi med fika på balkongen.


Det är allt en faslig tur, att både MiML och jag har slutat våra ordinarie heltidsjobb - vi skulle aldrig ha hunnit med dem nu  


Önskar er alla en trivsam fredagkväll och trevlig helg!

Soliga kramar,

Lambergsfrua    

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards