Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under december 2009

Av Lambergsfrua - 17 december 2009 19:54

Idag har den bleka solen lyst över lätt snöklädda marker och det var -8 i morse. Isen har lagt sig inne i Tjärnen och Inte en båt kunde ses vid bryggorna - men det är bara någon vecka sen den sista drogs upp därifrån    I Kanlen ligger i alla fall en fin motorbåt kvar omgiven av en tunn isskorpa. Jag har sagt det förut och jag upprepar: Jag fattar inte hur ägarna tänker - det är ju dyrbara ting, som man lämnar åt vädrets nyckfullheter. Kanske det handlar om sjulkdom...


Så har jag då överlevt gårdagen - det var nämligen dags för klippning   Utan permanent  Suck. Men "min" frissa Therese är så skicklig med saxen, att jag nog inte behöver någon permanent senare heller. Kortare än förut och uppklippt i nacken, så det ser ut som om jag har riktigt tjockt hår - vilket jag alltså inte har. Jag själv är riktigt nöjd och MiML tycker "Det är väl bra, lite annorlunda". Mer kan man nog inte begära av en man, som har noll koll på vad hans medmänniskor har eller inte har på sig för kläder eller vad de har får hårfärg eller frisyrer. Men han skulle nog märka om jag gick ut på stan spritt språngandes nakota   


Önskar alla en fortsatt skön kväll! Nu ska jag se näst sista avsnittet av Bonde söker fru.

Varmaste kramar!





Av Lambergsfrua - 15 december 2009 12:39

Det har fortsatt snöa i natt och i morse fanns det harspår i snön mellan våra hus. Av spåren att döma verkar den inte ha haft bråttom. Var kanske på en liten runda från den lilla skogen bakom oss ner till strandkanten för att kolla om isen lagt sig eller kanske sökte den skydd och värme under någon av bilarna på parkeringsplatsen. Nä, jag skojar bara.   


Det är inte första gången en hare söker sig till vår park. En gång låg en hare helt lugnt på gräsmattan och spanade ut över Lambergstjärnen nedanför. Jag trodde först det var en sten, men när stenen rörde på öronen insåg jag vad det var.   


Haren låg kvar en bra stun, i alla fal så länge att jag hann hämta kameran och föreviga situationen. Tyvärr hittar jag inte det foto så här på rak arm (jag vet att jag behöver märka upp mina fotomappar bättre, suck), så jag nöjer mig med morgonens harspår.


Önskar er en fin fortssättning på dagen.

Varmaste kramar!    


 

- nä skojar ba
Av Lambergsfrua - 14 december 2009 22:53

Jaha, i förmiddags skrev jag, att det hade kommit ett lätt snöfall under natten och det var sant. Sen var det mulet med uppehåll till i eftermiddags. Då började det snöa och det fortsätter än. Ingen snöyra för det blåser inte särskilt mycket. Lugnt och stilla faller snöflingorna och bäddar in allt i ett vitt täcke. Tur att vi inte ska ut i trafiken förrän till middagen. Jag känner med alla dem som måste ut på vägarna i morgon bitti.   


Skickar med en bild på "Stornalle" som fått sin julrosett under hakan nu. Det är härligt go' och mjuk krabat som blivit mycket ompysslad av Barnbarnet som litet Barnbarn. Tack vare Stornalle började Barnbarnet att sova i egen säng utan att  traska in till föräldrarna mitt i natten. Stornalle skulle då bli väldigt ensam och ledsen - och Barnbarnet är en godhjärtad själ, som inte vill göra en fluga förnär. Allra minst en kramgo Stornalle. Alltså stannade han hos Stornalle   


Önskar er alla en god natt!

Varmaste kramar,    


 


Av Lambergsfrua - 14 december 2009 11:50

I natt har det snöat lite lätt, men i alla fall så mycket att marken lyser vit. Genast känns livet mycket ljusare - även om jag personligen kan leva utan snö.   

På min dator lyser den lilla USB-gran, som jag fick av Barnbarnet för några år sen. DEn växlar färg precis som den stora granen på Centralen i Stockholm - fast grön blir den aldrig   

Han har också förärat mig en liten värmeplatta för kaffemuggen - även den kopplas till USB-porten.


Snart dags för veckans jobb.

Önskar er all en riktigt bra måndag

Varma kramar!    


 

Av Lambergsfrua - 13 december 2009 23:16

En klar vacker vinterdag med sol oich minusgrader. Den vaknande solen färgade himlen i vackra malvatoner.


Önskar alla en god natts sömn.

Varmaste kramar!


 

Av Lambergsfrua - 13 december 2009 23:15

Morgonen var frostig. Isen har lagt sig på Lambergstjärnen och bilarna såg ut som små igloos.


 

Av Lambergsfrua - 12 december 2009 22:09

Eftermiddagens årliga glöggträff för de boende i vår förening blev en trivsam tillställning.

Vår grillmästare Malte tände grillen redan före 14 för att ha fin glöd för korvarna framåt 15-tiden, då folk började samlas. Ångande varm glögg i termosar, doftande pepparkakor, glimmande ljuslyktor och flammande marschaller bidrog till den gemytliga stämningen. Några stod i smågrupper och pratade, några höll till i närheten av grillens värme, några slog sig ner runt bordet. Sittunderlägg och värmande plädar skyddade mot bänkarnas fukt.

Det kändes som en lyckad träff    

Önskar er alla en god natt.

Varmaste kramar!


 

Av Lambergsfrua - 12 december 2009 22:03

Det var mulet i stort sett hela den korta dagen, men när det var dags för solen att gå ner, behagade den visa sig i horisonten, som en flammande brand. Mycket effektfullt.


 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14 15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards