Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 24 maj 2011

Herr byxlös!

Av Lambergsfrua - 24 maj 2011 17:35

I går gästades vår Tjärn av en ensam svan - igen. Den verkade väldigt hungrig, för den låg mestadels med rumpan upp och "betade" på botten


Det såg ganska roligt ut, när den paddlade ivrigt med sina stora svarta fötter för att nå godsakerna där nere under vattnet.


Styrelsemötet i går kväll gick riktigt bra. Inga motsättningar alls, dagordninngens punkter avhandlades lugnt och smidigt.


Askmolnet från Island närmar sig Sverige och med den här blåsten lär det väl inte dröja, länge förrän vi har det över oss.


I morse såg himlen ut så här hos oss. Inte för att jag tror det är askmoln, men visst är det läckert med det vita molnstråket närmast oss och de mörka molnen, som drar in över den blå himlen.


Önskar er alla en skön kväll - och håll i hatten om ni ska gå ut i blåsten!

Soliga kramar,

Lambergsfrua    

 
 
Anita

Anita

24 maj 2011 18:46

Herr Svan kanske blivit änkling och är ledsen och gömmer huvudet under ytan och gråter. Han kanske vill låtsas att han är hungrig. Stackars herr Svan. Jag är stor vän av svanar och näckrosor. Bra att mötet gick bra och med nya friska krafter är det väl spännande - Hälsa MiDL och ha nu en skön kväll tillsammans, vänner!!
Stor kram

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

24 maj 2011 21:18

Anita!
Jag tror du har helt rätt, för svanar lever ju i livslånga förhållanden. Jag tycker också att svanar är både ståtliga och vackra fåglar. Jag blir lika glad varje gång det kommer några på besök här. DE brukar stanna några dagar för att fylla på förråden inför den fortsatta resan norr- eller söderut beroende på årstid.
Näckrosornas blommor är mycket vackra när de flyter där på vattenytan - men huvvaligen för deras långa hala stjälkar, som slingrar sig runt benen, om man råkar simma lite fel...
Tusen tack för hälsningen, min vän - skickar en tillbaka =)
Soliga kramar!

 
Ruth

Ruth

24 maj 2011 23:10

Nu har vi fått ett riktigt blåsväder som inte tycks ge med sig, haglat rejält har det också gjort i dag även kraftiga skurar. I kväll luktade det kraftigt av svavel ute, askmolnen från vulkanen på Island gjorde sig påmind, ingen angenäm doft vill jag lova.
Du får nog gå ut och mata svanen med några brödbitar så den blir mätt i lilla maggen, kanske är magert med föda i tjärnet.
Nu skall jag gå och lägga mig, känner mig riktigt trötter.
Sov gott vännen och sussa gott !

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

25 maj 2011 10:55

Hej Ruth!
Hoppas du har sovit gott i natt och känner dig pigg och utvilad idag.
Ja, fy katten vad det blåser. Flera av kastanjens blommor har blåst av och träden böjer sig djupt i blåsten. Nästan lite otäckt, tycker jag.
Vi har klarat oss från hagel, men ett lätt regn kom igår.
Vulkanaskan bör dofta svavel. Vi har inget sett eller känt ännu, men med de här vindarna lär det väl inte dröja länge.
Upp-och-nervända svanen fick bröd av flera godhjärtade personer, vilket gladde även måsarna enormt =D Nu har svanen försvunnit på sin resa norrut.
Soliga kramar!

 
Margit

Margit

24 maj 2011 23:14

Ja det var en häftig bild.."på den upp och nervända svanen"...
Ja det var enfin bild på bimlen..på de oilika färgerna.
Visst är det otäckt med askmolnen...och nu blir många flyg...stoppade att flyga. Skönt att man INTE har nån resa pågång.nu.
Kram och ha e så gott vännen!!

http://margitholm.blogg.se

Lambergsfrua

25 maj 2011 10:50

Tack för "rosor"!
Himlen var så där egendomligt färgad bara en kort stund, kanske en kvart. Det var en ren tillfällighet, att jag fick se det.
Jag tänkte som du, tur att man inte ska ut och flyga nu. Jag är också tacksam att vi hann komma hem från Spanien också i tid.
Önskar dig en fin dag!
Soliga kramar,

 
Suss

Suss

24 maj 2011 23:22

HUUU, hoppas verkligen inte det nya askmolnet kommer hitåt. Förra året satt vi fast i England, inte så länge, men tillräckligt för att vi skulle bli VÄLDIGT less. I mitten på juni ska vi dit igen, tänk om........
Då hyr jag in rumpsvanen du har, så får han flyga oss dit. Kram!

http://www.leontina.blogg.se

Lambergsfrua

25 maj 2011 10:45

Ja, kan du fatta att det kommer ett likadant vulkanutbrott igen efter nästan exakt ett år. Inte kul att bli fast någonstans p.g.a det. Vi reste ju till Island i början av juni förra året, men det kändes väldigt osäkert länge, om vi skulle komma iväg. Nu gjorde vi det och hade en helt fantastisk upplevelse.
Jag hoppas verkligen att ni kommer iväg till England i år igen - och jag tror faktiskt det.
Rumpsvanen hälsar att den är på väg åt andra hållet =D
Soliga kramar!

 
yvonne

yvonne

25 maj 2011 16:57

Hela balkongen är full med nåt jox...vet inte om det är aska eller bara skräp för att det blåser så :(

http://www.yvonneeblogg.blogspot.comco

Lambergsfrua

27 maj 2011 13:26

Vet du, jag tror att det kan vara både ock. Under de senaste dagarnas blåst har allt möjligt virvlat runt i luften och landat lite här och där. Vi har till och med fått in skräp på vår inglasade - kanske är det pollen, som ju kan leta sig in i minsta springa.
Idag verkar det ha lugnat ner sig i alla fall.
Önskar dig en trevlig helg!
Kram,

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se