Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 27 maj 2011

Var är Tiden?

Av Lambergsfrua - 27 maj 2011 14:55

Jag förstår inte hur det kan bli så här, men ibland känns det som om det finns alldeles för få timmar på dygnet eller rättare sagt på dagarna. Den här veckan har varit riktigt fulltecknad för denna silvergrå panter med sin lika silvergrå panterhanne   


Men vi har ändå tagit oss tid att njuta av allt det vackra, som naturen bjuder på nu. "Kastanjerna har tänt sina vita ljus", sa min go'a konfirmationspräst, när vi "gick fram" vid den här tiden för massor av år sen.


Måndagen

Då var det jobb som vanligt och sen var det styrelsemöte i vår brf.


Tisdagen

Besök på bilverkstad för att få luftkonditioneringen kollad och påfylld. Ja inte med luft förstås utan med "kylmedium". Vet inte riktigt vad det är, men så stod det i alla fall på räkningen.


   

Där fladdrade ett par tusenlappar iväg, suck.


Köpte nya balkongmöbler och sen till Bergvik för veckohandling och apoteksbesök. MiML har fått recept på en specialsalva för ett par "pluttar", som inte är farliga men ändå ska behandlas bort. Salvan ingår inte i ordinarie sortimentet utan måste beställas, så därifrån fick vi gå tomhänta. 

Skruvade ihop balkongmöblerna. Ja, det var mest MiML som skruvade. Jag var hantlangare och kom med små glada tillrop, när något krånglade - och det gör det ju alltid, när möbler ska skruvas ihop.   


Sedan började jag skriva informationsbladet till föreningens medlemmar. Det gör jag ungefär varannan månad. Brukar peta in några bilder från clipart också, för att liva upp och dela upp texten. Stora textsjok är inte så lättlästa - det gäller ju att väcka intresset, så informationen verkligen blir läst.


Kanske jag får börja med att även använda några av alla mina foton från vårt område, till exempel det här från Lambergskanalen en solig sommardag. 


Onsdagen

Fick telefonsamtal från Apoteket att MiML:s salva fanns att hämta. Ut till Bergvik igen.

Skrev klart infobladet och mailade in till HSB-kontoret för tryckning. Förr kopierade vi själva de 123 exemplaren här hemma och det var både tidsödande och lite bökigt. Vår skrivare är inte världens snabbaste och trycker bara en sida i taget... 


Hade goda vännen Anneli uppe på en kopp kaffe, så hon skulle få prova vår nya balkongmöbel. Hon var mycket nöjd med förändringen, för hon gillade aldrig riktigt de höga barstolarna, som vi hade förut.


Sen var det dags för besöket på Karlstad CCC. Rundvandring i de vackra lokalerna, HSB Fullmäktigemöte och avslutande middagsbuffé. Hemma runt halv nio på kvällen.


Torsdagen

Vi installerar varmvattenmätare och sparstrålsamlare *snålstrilar* i alla lägenheter och hantverkarna hade aviserat sin ankomst någon gång på förmiddagen. "Snälla, kom inte till oss redan klockan sju!" bad vi så bevekande vi kunde - och de kom inte förrän framåt halv elva. Fast vi hörde ju förstås, när de körde sina maskiner i lägenheterna längre ner...


Tänk att få ett par trevliga killar på knä! Nä, MiML var inte inne just då, men han kom ju snart, alldels för snart *fniss* Dåligt foto, men ni ser ju själva... 


Vi ansvarade för nycklarna till några grannar, som inte kunde vara hemma, så där blev det lite passande - inte särskilt betungande dock.   


Hämtade de färdiga infobladen till föreningen på HSB-kontoret.

Sen var det dags för månadsmöte hemma hos oss för avstämning med arbetsledaren för våra fastighetsskötare. Självklart blev det kaffe på balkongen då. 


Satt vid datorn och gjorde nödvändiga ändringar och uppdateringar i den 8-sidiga lilla informationsbroschyr, som vi delar ut till alla boende efter varje årsstämma och även ger till dem, som flyttar in hos oss. Där finns en kort presentation av vår förening, styrelsen och vicevärden, nödvändiga telefonnummer och annat matnyttigt.


Några foton skulle bytas ut och att leta fram alternataiv tog längre tid än jag hade räknat med. Jag tror att fotona har flyttat sig för egen maskin mellan mina omsorgsfullt märkta mappar... Här är ett av alternativen.


Fredagen

Dagen började med en sväng till HSB-kontoret för att lämna utkastet till informationsbroschyren för redigering.


Jag hade med mig det här fotot också, liksom det från Kanalen. Eftersom jag hade svårt att välja ett av dem, låter jag Annci på HSB-kontoret välja, när hon redigerar. Ska bli spännande att se, vilket foto hon tycker passar bäst.


Lite kompletteringshandlande - galiameloner till lågpris. Gott!


Delade ut vårens sista infoblad till medlemmarna - bra motion att ranta upp och ner i trapporna   


Kvällsbild från en del av vår park mellan husen. Där blommar nu rönn, kastanj och både vita och lila syrener. Den söta doften lockar både bin och humlor, som lyckligt rumlar runt bland godsakerna.


Goda vännen Anneli, som nu efter många år har avgått som styrelsens sekreterare kom med en del papper, som hon inte vill ha kvar längre. Självklart avslutade vi med fika på balkongen.


Det är allt en faslig tur, att både MiML och jag har slutat våra ordinarie heltidsjobb - vi skulle aldrig ha hunnit med dem nu  


Önskar er alla en trivsam fredagkväll och trevlig helg!

Soliga kramar,

Lambergsfrua    

 
 
Ingrid

Ingrid

27 maj 2011 19:46

Nej, hur skulle ni kunna ha tid att jobba, ni har ju fullt upp!
Vilken tillgång ni måste var för föreningen och jag kan nästan ana att du tycker att det är ganska roligt att hålla på med att utforma informationsblad och annat.
Ha en riktigt härlig helg!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

27 maj 2011 22:24

Go'a Ingrid!
Jo visst tycker jag det är roligt och stimulerande med skrivarbetet till föreningen, men den här veckan blev det lite mycket av annat också. Det blev ketchupeffekt - först är det lugn och stilla, sen kommer allt på en gång.
Nu utgår vi från att nästa vecka blir helt som vanligt igen ;)
Önskar dig och din Åke en fin helg därute på ön.
Soliga kramar,

 
Ruth

Ruth

27 maj 2011 21:40

Vilken fullspäckad vecka, hur hinner och orkar ni ? blir trött bara av att läsa om alla era uppdrag.
När skall ni varva ner och hinna med en dans på Sandgrund. Beundrar er entusiasm, skickar ett fång rosor för er flit.
Kramiz

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

27 maj 2011 22:22

Åh, tack go'a Ruth för rosorna! Nja, det känns ju som att det blev lite för mycket den här veckan. Jag tycker inte att tiden räckte till och när jag väl hade tid, hade jag inte riktig ork att ta itu med något annat.
Nästa vecka blir inte alls så intensiv - tror jag ;)
Soliga kramar,

 
yvonne

yvonne

28 maj 2011 06:58

Jag tror att foton eller andra bilder alltid är uppskattade i såna där infoblad. Och dina bilder från Lamberget är ju så jättefina! Man tänker inte på det, men ALLA människor fotar ju faktiskt inte (tror jag ;) så många uppskattar sånt väldeliga! Jag praktiserar ju på en liten tidning nu, där jag både får fota och skriva, det är kul! Och jag har fortfarande inte varit och plockat "era" stolpar där borta på Lamberget, få se vad helgen bjuder på för väderlek...

http://www.yvonneeblogg.blogspot.comco

Lambergsfrua

28 maj 2011 17:28

Attans också - allt jag skrev åkte bort i ett knäpp. Fråga mig inte vad jag gjorde, för det vet jag inte. Mutter, suck och mutter i kvadrat =(
Tack för dina vänliga ord om mina foton. Jag kan inte tänka mig ett liv utan kamera. Visst, jag har vänner som inte bryr sig ett skvatt. Kameran åker möjligen fram vid de stora helgerna, födelsedagar eller andra fester. Helt ofattbart för mig. Sådant foton är ju egentligen bara intressant för de närmast inblandade. Fast å andra sidan, jag lägger också ut sådana foton med tanke på Sonen i Göteborg. Ett enkelt och smidigt sätt att hålla honom lite uppdaterat (vis sidan av mail och telefonsamtal) om vad vi pysslar med här.
Vad roligt det låter med praktik på en tidning. Det är något jag skulle ha kunnat tänka mig att satsa på, om jag varit ung. Jag hade antagligen sökt någon fotografiutbildning först och sen byggt vidare med journalistik. Jag tror inte att jag skulle ha satsat på lärarutbildning idag, även om jag har trivts mycket bra med det under alla åren. Skolan och barnen, ja hela samhället har förändrats.
Nej du, vädret har inte varit särskilt kul för längre cykelturer och stolpletning. Denna blåst tycker jag INTE om...
Ha en skön helg!
Kram,

 
Anita

Anita

28 maj 2011 17:00

Det var en fullspäckad vecka min vän!! Men man mår bra av att ha fullt upp också även om man blir trött ... Jag har själv fullt upp nu men det är bra för jag känner att jag håller "spökena" på avstånd då. Du visar så fina bilder så jag kan inte se mig mätt ...
Hoppas ni får en fin och go kväll på balkongen med ett glas vitt/rött eller två och fira in helgen.
Kramar från oss !!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

28 maj 2011 17:19

Kära Anita!
Jag håller med dig att man mår bra av att hålla igång och vara sysselsatt - absolut!
Jag tror att det som känns mest nu. är att spänningen har släppt efter vårt årsmöte. Där fanns det ju något som var en stor energitjuv, som du vet.
Tack för "rosorna" om mina foton =D
Jag lovar, att det blir ett eller till och med två glas kylt rosé (där kan MiML och jag enas smakmässigt *fniss*) på balkongen i kväll.
Hoppas du och Livskamraten gör detsamma hos er - om inte ute så inne vid brasan.
Önskar er en trevlig helg!
Soliga kramar,

 
Ingen bild

Maria

28 maj 2011 17:58

Meeen,vad göör man hela dagarna när man blir pangsjonär...?
Hoppas nästa vecka blir lite lugnare:)

Lambergsfrua

28 maj 2011 21:17

Ha ha ha! Visst var det så hon sa kollegan, när jag blev pangsjis =D Sitta i gungstol och rulla tummarna, trodde hon...
Kramar,
Ma

 
kristina

kristina

28 maj 2011 21:18

Vilka fina foto du tagit, helt underbara.
Att lämna in bilen är inte billigtVad kul med nya möbler.
Ha det gott och kramar från mig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

28 maj 2011 21:45

Tack snälla du!
Du sprider rosor och jag tackar och tar emot =D Nej du, bilar är en dålig sparbössa, men balkongmöblerna stortrivs vi med. Synd bara att dagen varit så kylslagen - vi satte faktiskt på värmen därute en stund i kväll.
Ha det bra!
Soliga kramar,

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se