Lambergsfruas  blogg

Senaste inläggen

Av Lambergsfrua - 27 augusti 2015 18:08


 
Jag är så tacksam och imponerad över vår sjukvård. Via akuten och 30 i puls till pacemaker i en numera pigg och glad "gubbe" på nolltid. Mannen i Mitt Liv är sig själv igen.   

 
Rosor och en varm kram till alla inblandade - ingen nämnd och ingen glömd.      
Lambergsfrua   

ANNONS
Av Lambergsfrua - 24 augusti 2015 10:14

Jag har ju en viss förkärlek till solnedgångar och gårdagen bjöd på en i mjuka färgnyanser - inte alls så där sprakande, som de kan vara.

 
Jag visar alla de tre bilder jag tog - den söderut mot Vänern med en något suddig måne... 

 
...den rakt ut från balkongen mot Herrhagen... 

 
...och slutligen den ut över Tjärnen. Min favorit är nog den över Tjärnen.

Önskar er alla ännu en härlig sensommardag!
Varm kram,

Lambergsfrua    

ANNONS
Av Lambergsfrua - 22 augusti 2015 17:00

 
Spindelnät utanför vårt fönster

Som jag skrev igår
, tycker jag faktiskt om att fylla år och fira födelsedagen. Fira att jag föddes till denna världen, dessutom med segerhuva och på en söndag. Det ger maximal tur och lycka i livet påstod min mamma, som nog var lite skrockfull av sig. I alla fall när det gällde sådana viktiga saker.

 
Under dagen
kom gratulationer både på telefonen, mail och Facebook. Gratulationerna på Facebook uppmuntras visserligen av att alla vänner får en påminnelse på sin egen sida om vem som fyller år. Det spelar ingen roll, det är trevligt i vilket fall som helst. 

     
På kvällen kom Dottern och Svärsonen hit. Både Sonen och Barnbarnet var kvar i Göteborg upptagna av arbete respektive "nollning". Gode vännen R. var tyvärr förhindrad av hälsoskäl.


En av presenterna var ca 5 meter tyg med vintermotiv - kala trän. Några meter ska vi ha på balkongen för att dölja en ganska ful dörr till förrådet. Vi har alltid någon gardin hängande där. Det är roligt att byta den gardinen efter årstiderna. Hur vi ska använda resten av tyget får vi grunna lite på.

För att göra det så enkelt som möjligt för oss i sommarvärmen, hade vi beställt "festfat" för 6 personer från närbelägna lunchrestaurangen GRÖN - som också finns på Facebook . Det visade sig vara ett lyckokast - så fräscht och gott! "Festfat" var alltså inte bara ett fat utan flera. 

 
Från vänster ses först Kycklingsallad - isbergssallad, kycklingfilé, bacon, majs, tomater, gurka, rödlök, mini-grissini.)

I mitten en Fransk potatatissallad gjord på olja och vinäger med bl.a paprika och kapris.

Till höger slutligen Marinerad fläskfilé - isbergssallad, fläskfilé, cashewnötter, gurka, lök, mango, minimajs, pickles. Till detta fanns fyra olika dressingar och hembakt grovt bröd.


Inte nog med det, som avslutning fanns röda och gröna vindruvor, jordgubbar och brieost. 
Ja inte behövde vi gå hungriga från det bordet inte!

Jag önskar er en skön fortsättning på den här lördagen!
Varm kram,
Lambergsfrua   Av Lambergsfrua - 21 augusti 2015 16:30

Ja idag fyller jag år. Det tycker jag är roligt och det vill jag fira! Fira att jag fortfarande får traska omkring här på jorden - med eller utan stavar. Jag är glad och tacksam för att ha fått uppleva ännu ett år tillsammans med mina nära och kära utan alltför stora skavanker hos dem eller mig och hoppas förstås på flera fina år framöver. I min ålder kan man inte ta hälsan eller livet för givet. Det kan man förresten inte i någon ålder - fast det glömmer man lätt bort i unga år.


 

För ett par år sedan skrev jag några inlägg i bloggen under rubriken "ett foto berättar." Ett av dem tycker jag passar alldeles utmärkt bra just idag. Inlägget handlar om när jag fyllde 7 år, alltså hela 70 år sedan. Vart tog alla de åren vägen?

Om du vill läsa det där inlägget, kan du klicka på den här länken.
Ha en fin dag!
Varm kram,

Lambergsfrua   

 
 

Av Lambergsfrua - 19 augusti 2015 12:37

Tänk så lite det behövs för man att man ska känna glädje. Den här fina toppbilden, som min go'a blogg- och Facebookvän har skapat åt mig, gör mig verkligen GLAD. Varje gång jag ser den åker mungiporna upp några centimeter och jag blir gladvarm inombords. Löjligt tänker du kanske och det får jag stå ut med.

Bilden har fått med det mesta av det, som jag förknippar med härliga semsterdagar på Floridas västkust, där vi har tillbringat en hel del tid - även om inte själva bakgrundsbilden är just därifrån. Det spelar mindre roll, det viktiga är känslan bilden förmedlar. Och det bästa av allt - boken som ligger där och väntar på att bli läst har Sonen skrivit.
På riktigt alltså. "Natten jag dog" av Peter Erik Du Rietz. En skräckromantisk berättelse i historiska miljöer.

Önskar er alla en riktigt skön sommardag.
Varm kram,
Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 18 augusti 2015 16:48

 
Bosse, Wiper och Ingrid!

Stort tack för era kommentarer, som naturligtvis gladde mig mycket Jag har svarat på dem, men bara två har publicerats, trots att jag försökt flera gånger. Jag försöker senare igen, för mina svar finns kvar här utan att ha publicerats. Grr!

Hur som helst så önskar jag er en skön fortsättning på den här dagen!
Varm kram,
Lambergsfrua      

Av Lambergsfrua - 16 augusti 2015 15:50

Ja det är ju sensommar, men vädermässigt känns det mer som högsommar nu. Soligt och varmt. Parkeringen vid båtbryggorna är full cch det är ganska glest mellan båtarna vid bryggorna. Man förstår att de båtägare som har möjlighet ger sig ut på sjön en sån här dag.


Visserligen är den här bilden inte från vårt innanhav Vänern, men jag tycker att den passar bra en sådan här dag. Bilden är från en förunderligt vacker dag på Östersjön för några år sedan, då vi åkte den "Svenska Hurtigrutten" från Nyköping till Västervik. Den erfarne kaptenen förklarade, att han aldrig under alla sin verksamma år till sjöss hade upplevt att havet legat så spegelblankt.  

Önskar er alla en fin fortsättning på dagen.
Varm kram,
Lambergsfrua :)

Av Lambergsfrua - 13 augusti 2015 16:30

Nu när vi kommit en bra bit in i augusti, kanske det är läge för att börja blogga så smått igen. Mest kommer jag att hålla till på Facebook förstås, men ett och annat inlägg bir det nog här ändå.

 
Sommaren har i stort sett
varit bra för oss. Många med sommarsemestrar har med all rätt haft synpunkter på det svala och regniga vädret, men det har passat oss ganska bra. Bara det inte snöar eller är halt, tycker Mannen I Mitt Liv och jag att det är bra väder - ha ha!   

 
Vi solar inte och badar inte utomhus (i Sverige). Men vi sitter gärna i skuggan och tittar på folk och båtar, som här på Mörudden ute på Hammarö. 

 
I juni var vi på Utö och hälsade på gamla goda vänner.

 
Vi åt läcker skaldjurslunch på mysiga Båtshaket på Utögrannen Ålö. Ungdomarna i Trio Lingo underhöll med jazziga toner.

 
Vi har även besökt en gammal god vän i Strängnäs. Hennes favoritblomma är prästkrage - gissa vad hon heter!   

 
I juli kom Sonen kom hit för att fira sin födelsedag. Familj och vänner hade sammanställt en "Minnesbok" med fotokollage och gratulationshälsningar till honom. Det blev både skratt och ett och annat rört glitter i ögonvrån.

 
Det rådde nästan festivalstämning i stan, när Ostindiefararen Götheborg kom hit på besök under sin Vänerturné. Vädret var på sitt allra bästa humör hela tiden - utom ca en timme innan Gunhild Carling skulle starta sin show på kajen. Turligt nog höll det upp ganska snart, så showen kunde genomföras utan regnponchos.


Vallarnas Friluftstater i Falkenberg fick besök av oss den allra första helgen i augusti, dä vi såg Bröllop i kikar'n. Det var en skön kväll utan minsta regndroppe. Ja, jag vet att alla inte gillar den här teatergenren, men vi skrattade gott i alla fall. Ett stor plus är att alla platser där är utrustade med teleslinga. Perfekt!


Vi övernattadetrevliga hotellet Hotellet - i Ullared! Det fans tid för shopping om man så ville. Vi åt sen lunch därinne och köpte faktiskt varsitt par nya gåstavar. Våra gamla har hängt med i ca15-16 år och går inte längre att fälla ihop. MiML har dragit ihop förskruvningen (hårt!) med polygrip för de har en tendens att sjunka ihop lite så där okontrollerat vid varje stavtrav. Nu ska de förpassas till gåstavarnas hímmel - med andra ord återvinningscentralens containern för icke brännbart.

 
Nu i augusti tävlar gullris och renfana om att lysa gulast här vid Tjärnen.


Båttrafiken är livlig och här är en av de större båtarna på väg in till bryggan i Tjärnen.  


Det är i stora drag hur vår sommar har sett ut hitills och än är den inte slut! Vi har haft några riktigt sköna semsommardagar och det ser ut att fortsätta så några dagar till - om man ska tro på SMHI...

Ha en skön kväll!
Varm kram,

Lambergsfrua   
 


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017
>>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

Följ bloggen

Följ Lambergsfruas  blogg med Blogkeen
Följ Lambergsfruas  blogg med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se