Lambergsfruas  blogg

Senaste inläggen

Av Lambergsfrua - 7 april 2017 15:30

Även om jag inte skriver så ofta, känner jag ändå för att byta header efter årstiderna. Nu är det ju snart påsk och då vill jag se små ulliga gulliga kycklingar - i alla fall på bild.

Scillan blommar för fullt i gräsmattor, dit de flytt från närliggande rabatter. Jag är så förtjust i just den här blåa färgen. 


När vi flyttade hit för 15 år sedan petade jag ner några lökar blåstjärnor i gräset utanför vår port. Trots riktigt dålig jord där, kommer de troget tillbaka varje år - om än något färre för varje år som går...

Önskar alla en riktigt trevlig helg med skön vårsol
Varm kram,
Lambergsfrua 
  


ANNONS
Av Lambergsfrua - 25 mars 2017 14:30

Hett efterlängtad som vanligt och lite nyckfull så här i början -  som vanligt. Nu kan man faktiskt stå ut med ett och annat lamt försök av Kung Bore att klamra sig kvar vid makten lite till. Vi vet ju att unga Fröken Vår ändå kommer att avgå med segern till slut.


I en trädgård nära oss har ett liten blåsippsfamilj stuckit upp huvudena bland de bruna fjolårslöven. När vi gick förbi häromdagen, kom hon som äger trädgården fram till oss med en liten minibukett bestående av en blåsippa, en snödroppe och en minkvist med små ljusvioletta blommor, som hon räckte över med ett leende. En värmande och uppskattad gest i alla sin enkelhet.

Önskar er alla en fin fortsättning på denna lördag - den sista innan vi flyttar fram klockan till sommartid!
Kram,
Lambergsfrua
  

  

ANNONS
Av Lambergsfrua - 5 februari 2017 11:07

 
Det blir ingen resa
till Abu Dhabi och Dubai. Av olika anlednngar har vi avbokat och nöjer oss med att se fram mot våren här hemma.
Varm kram,
Lambergsfrua
     

Av Lambergsfrua - 15 januari 2017 13:00

  
Vintertid,
när det är kallt och grått ute och dagarna korta, är det roligt att planera kommande resor och så har Mannen i Mitt Liv och jag också gjort.

Under årens lopp
har vi rest en hel del, men aldrig tidigare besökt Förenade Arabemiraten. Nu har vi bestämt att göra det nån gång framöver tillsammans med bästa Dottern och käre Svärsonen. Det blir både Abu Dhabi och Dubai.

  Innan vi ger oss iväg ska vi njuta av årets första snödroppar här i Karlstad.

Egentligen är det en helt otrolig utveckling, som har skett i Förenade Arabemiraten sedan 80-talet tack vare oljefyndigheter. Man kan tycka vad man vill om både statsskick, religion och lagar men det ska bli spännande och intressant att få uppleva och se allt med egna ögon - bland annat världens högsta byggnad bland alla andra höga byggnader, inomhusskidåkning, lyxiga hotell och stora shoppingmall. Inte för att vi planerar att shoppa, men det kan vara roligt att bara titta också - tror jag.  

 
Bästa Dottern och jag har redan börjat diskutera lämplig semesterklädsel för oss. Vi känner oss lite tvehågsna faktisk. Man kan och får ju inte trippa omkring i kortkort eller små shorts och urringade tröjor, som visar magen bar. Nu är varken hon eller jag mycket för att visa magen bar i offentliga sammanhang - utom på badstranden eller vid poolen förstås.

Som turistande kvinna behöver man i alla fall inte bära heltäckande kläder har vi fått veta, men en sjal kan vara lämpligt att ha till hands att täcka huvud och armar med vid behov. Hmm, ja hon och jag får nog diskutera det här lite närmare.

 
Och vi tar gärna emot tips och råd
om både klädsel och annat från någon, som har varit  där!
Varm kram,
Lambergsfrua  
  

Av Lambergsfrua - 31 december 2016 22:00

Idag har vi vårvärme med temperaturer run +10, nästan som på midsommarafton.

 
Vid dagens stavtrav såg det ut så här vid Tjärnens norra ände. En tunn genomskinligt is speglade omgivningarna längst därinne i viken, annars var det isfritt.

 
Så här såg det ut för några år sedan - ljusare och vackrare förstås, men också halare...

Jag önskar alla mina bloggvänner ett riktigt lyckosamt och bra nytt år med många intressanta och spännande upplevelser - och framför allt god hälsa!

Varm kram,
Lambergsfrua
  

Av Lambergsfrua - 27 december 2016 17:45

Julhelgen är slut och nu samlar vi oss för nyårshelgen.
Vår julhelg var riktigt mysig och trivsam med varm familjegemenskap, god mat och bra klappar - klappar som vi alltså inte skulle ha.

    
Vår allra bästa
julklapp varar hela nästa år! På paketet stod skrivet "Frusna fåglar - gissa på den om ni vågar!" Det var den numera traditionella årskalendern med familjefoton. Kall(a) änder eller ender då, om man ska vara noga.

 
    På januaribilden tar jag ett snack med Björn och Benny - och det känns ju aktuellt hela året

Dottern Svärsonen, Sonen och Barnbarnet har alla hjälpts åt att välja foton ur min fotomappar (när vi inte var hemma), sammanställa dem och lämnat till tryck. Varje år lyckas de överraska oss med fyndiga fotoval, som stämmer väl till de olika månaderna.


       Glittrigt vacker bukett som vi fick av Dottern med familj på vår 55-åriga bröllopsdag
 
Ja, så är det nu bara några dagar kvar på det här året, som för vår del har bjudit på ömsom vin och ömsom vatten. Då menar jag inte bokstavligt utan bildligt talat. Det är ju så man säger, när livet bjuder på både både det ena och det andra med en del oönskade överraskningar dessemellan. Det mesta som har hänt oss har trots allt varit positivt - och resten försöker vi bortse från.

Vi ser vi fram mot 2017 med tillförsikt och förhoppning om god hälsa för hela familjen - och alla andra människor också förstås. Att önska fred på jorden under det nya året verkar vara en utopi, men jag kan åtminstone önska en aningens mindre krig och bråk i världen och därmed mindre lidande för utsatta människor.

Gott Nytt År och en varm kram!
Lambergsfrua
  


Av Lambergsfrua - 23 december 2016 08:00

Idag är det 55 år sedan Mannen i Mitt Liv och jag gifte oss i vackra gamla Ösmo Kyrka norr om Nynäshamn. Smaragdbröllop kallas det visst.

 
Det var en gnistrande kall dag med blek vintersol. Till vår stora förvåning var den tunga kyrkporten låst, när vi skulle kliva in i kyrkan! Jag har skrivit om det tidigare och hela berättelsen kan du läsa  här.

Den dagen åt vi wienerschnitsel, som vi båda var så förtjusta i. Och är fortfarande faktiskt, även om vi knappast någonsin äter det numera.

 
När det sedan var dags att fira vår ettåriga bröllopsdag fick Mannen i Mitt Liv fria händer att ordna till något gott och det blev sannerligen inte lika elegant - det blev rotmos och julkorv!!  Följ länken om du vill veta, hur och varför det blev så . Och hur det har blivit många, många bröllisar sedan dess.

Naturligtvis blir det så även i år då Dotter, Svärsonen och Barnbarnet kommer till oss på middag. Sonen tvingas avstå i år (stackarn - he he), eftersom han jobbar i Göteborg hela helgen.

Önskar er alla en bra dag denna dan före dan.
Varm kram,
Lambergsfrua
    Av Lambergsfrua - 13 december 2016 17:00Trevlig Lucia önskar jag alla
med den här originella ljusstaken, som jag såg på ett besök i Societetshuset på Utö i Stockholms skärgård. Det blev effektfullt med ljusen som speglade sig i fönstret.  

Natten går tunga fjät... Fortsättningen stämmer väldigt bra just denna dag "kring jord som sol'n förgät". Ja nog har solen glömt bort oss, känns det som. Här är dagen nu bara 6 timmar och ett par ynka minuter till och än har vi inte nått bottenläget vid midvintersolståndet.

 
Då piggar det upp med Luciafirande och många tända ljus. De här värmeljusstakarna med röda ljus fick Mannen i Mitt Liv och jag av Dottern och Svärsonen i 56-årig förlovningapresent i början av december. Mycket uppskattat och i kväll ska de tändas.


Vår nya adventsstjärna får lysa dygnet runt nu, när det är så mörkt. Vår gamla adventsstjärna inköptes i december 1961 och hade gjort sitt efter förra årets advent. Den var också av papp och hade ungefär samma varma röda färg, som den nya. Man kan säga, att den led av materialutmattning och behövde pensioneras.

Varm kram,
Lambergsfrua
  

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

Följ bloggen

Följ Lambergsfruas  blogg med Blogkeen
Följ Lambergsfruas  blogg med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se